|
|
Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Lennonbg
Регистриран на: Чет Сеп 08, 2011 8:05 am Постове: 88 Местоположение: София
Автомобил: Forester 05 XT
Рейтинг: 31
|
|
Здравейте,
Миналата година смених съединител и масло Q8 в скоростната кутия. След тази смяна освен ако не сънувам, ми се влоши превключването на 2 и 3 предавка, както и по някога ми болкира хил холдера(рядко, но преди не го правеше!). Също така дори и плавно отпускане на съединителя понякога рита леко, но ако го пусна супер мега плавно(от което краката ще отекът) тогава няма проблем. Как да разбера къде е драмата?
Благодаря, Георги
|
|
|
|
| Сря Яну 15, 2014 4:13 pm |
|
|
|
Geo_Plam
Регистриран на: Вто Яну 24, 2012 9:47 am Постове: 259 Местоположение: София
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80 
|
|
Няма драма, колега! Освен може би "проблема" с хил-холдъра. Нещата, които описваш вероятно се случват при не загрял автомобил, а след 15-на мин. градско всичко е в рамките на нормалното. 2-ра скорост по принцип си се включва малко тегаво, но с двоен съединител и междинна газ (до към 2000 - 2500 об/мин) даже се превключва мазно. Може би е заради синхронизаторите, знам ли, но дали е нормално може да каже само човек, който е карал модела нов от магазина. Аз свикнах. Относно "ритането" - не бих го определил точно като ритане. По-скоро неравномерно потегляне и то при не загрял автомобил, респективно - скоростна кутия. Аз го лекувам с малко повечко газ при потегляне.
_________________ Subaru Forester SF first love Subaru Forester SH Subaru Outback Wilderness
|
|
|
|
| Сря Яну 15, 2014 7:27 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|