Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 МОЖЕ БИ Е СПЕШНО!...!?!?! Някой да разбира от електроника?! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 127
Автомобил: Subaru OUTBACK H6. 2002г.,Facelift
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте- моля за малко помощ.

Докато си намествах стелката ръкатами срещна кабели, и забелязах че 3 букси стоят разкопчани. Зелана широка щипка, и по малка черна* Зад зелената в ляво се вижда една бяла - но за нея не намерих "женско" за да я включа.
Та щрякнах зелената и черната и ми светна CHECK ENGINE лампичката :( :( :(

Изгасих запалих - изчезна за момент- след 200 метра пак светна.

Разкачих щипките.... запалих- но чека продължи да си свети.
Изображение

Някакви идеи :( Да спирал ли да я карам и да викам майстор.. или...ще дадете предложение.
Когато паля колата слд като не съм карал през ноща, чека не свети - светва след като загрее след километър -2.

НЕ знам дали е от сега- може би не съм го чул друг път, /макарче се съмнявам/ но забелязах зе когато ключът е на контакт се чува шум някаво бучене- отворих капака и видях че перките на радиатора се редуват - включват за по 2 секунди и изключват - лява- дясна и така една след друга , като запаля съответно си влизат в режим. Като изгася и оставя на контакт започват пак- вътре купето се чува ЦЪК- и последва бучене от перката, после пак ЦЪК- и бучене от другата перка. Цъка както цъка превключватела когато чистачката тръгва, или пускаш подгрева на стъклото - т.е. индикира че си пуснал някакъв ел процес.

Да не би за това да свети чека като загрее колата -- щото нещо има проблем с охлаждането- да не прегрея колата?!?!!! Какво може да са направили тея кабели като съм ги свързал,че не се оправя като ги разкачих обратно.
МОля за съвети и предложения, сори че стана толкова дълго... Ще се радвам на малко помощ.
БЛАГОДАРЯ ВИ...

Да не отварям нова тема да пиша иза по не належащата ми болка- макарче вече стана студено...

2-рото нещо- когато я купих-подгрева на шофьорската така и не тръгна- след като покарах малко се включи- но само отзад..За 4 месеца се е включил и отзад и отдолу можеби само 2 пъти- и то на секундата в която включа копчето /надолу/ - както е при седалката на пътника- тя бачка безотказно загрява за 2 секунди и от 2 те места.
Но шофьорската -- така и не тръгна повече отдолу. Гледах отдолу кабелите няма прекъснати, изкарах и вкарах буксите..нямаше ефект. Заграва само отзад след около 2-3 минути- ама като загрее- чак пари- осезаемо по силно грее от седалката на пътника. Ако някой му разбира- мога да снимам на 2-те седалки отдолу кабелите- ако нещо не са както трябва поне видимо :(

Пон Яну 27, 2014 3:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, бързо възстановявай положението - разедини черните и зелените букси и чекът ще ти изгасне.

Черните букси четат стари грешки, зелените четат текущи грешки, а така както си ги включил черни и зелени - това е процедурата за триене. Има тема, но сега не мога да я намеря.
Когато включиш зелените - започват тестове на системите, цъкат релета, включват се вентилатори и т.н., така че е нормално.
Чекът ти светва на равни интервали след километър, защото е приключила процедурата по изтриване на грешките.

В НИКАКЪВ случай не карай така. Изключи ги.

Намерих.

https://docs.google.com/document/d/1HQ9 ... edit?pli=1

Пон Яну 27, 2014 6:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Включил си самодиагностиката...

Пон Яну 27, 2014 6:43 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Ами аз ги изключих , загасих- запалих- и пак светна чека. Мисля че свети постоянно, а като е с свъразите букси- мига на старин интервали в точна поредица :-)

Пон Яну 27, 2014 11:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
БЛягодаря за файла със диагностиката- много е полезен! Стархотни сте.

Но едно не ми е ясно как ще изчистя грешките по този начин
"Самостоятелно е най-правилно да се изтриват грешките чрез буксите за самодиагностика.
Това се прави чрез свързване и на черните, и на зелените букси! След това се изпълнява процедурата за самодиагностика на системите, описана горе и ако няма грешки всичко запаметено ще се изчисти. По този начин се изтриват грешките и адаптацията само на двигателя.
Това се прави задължително след подмяна на датчик или след отстраняване на причината за грешка. Целта е да се изтрие “грешно наученото” и да се научи на ново.
Понякога е полезно да се направи и при възникнала случайна грешка - изтрива се паметта и проверяваме периодично дали се е появила отново и при какви обстоятелства.
"

след като по този начин ми излязоха грешките пръвоначално.

Пон Яну 27, 2014 12:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Значи все още има грешка. Прочети поне каква е...

Пон Яну 27, 2014 12:29 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Разкачих ги пак-- и този път чека спря да свети. Странна работа.

БЛагодаря ви още веднъж за помощта. :good:

пп.п. За подгрева- никакви идеи ли няма?

Пон Яну 27, 2014 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема