Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Заключване на волана ? 
Автор Съобщение

Постове: 180
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT,VTD/09
Рейтинг: 73
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги :hello: първо Ч.Н.Г. 2015 година да сме живи и здрави и през новата година да се радваме на нашите Субита ;)

Не намерих във форума тема с подобен проблем и имам следното питане :
Как трябва да се заключва волана след изваждане на ключа от патронника на волана (Subaru Outback 2,5)? При мене става при условие, че волана е в крайно дясно или ляво положение и ми се струва, че това не е нормално. :-? При старата ми кола Opel Astra е достатъчно като изведа ключа леко да разклатя волана (независимо от позицията) и той се заключва!
В Subaru Outback 2008 Manual не е откривам някаква особеност(процедура) при заключването.
Да не би да трябва някаква профилактика да се направи на заключващия механизъм? Какво представлява самия механизъм? Да не вземе да се заключи по време на движение, че тогава жална ми майка...
Моля за коментар!

Чет Яну 01, 2015 11:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Ако може все пак някой да сподели при какво положение на волана става заключването му. При мен се случва при крайно дясно или ляво :-~
Това е доста неприятно след като съм паркирал да въртя като тираджия и искам да знам има ли някакъв проблем или това e особеност на Subaru. ](*,)
Търсих инфо в нета, но по скоро попадам на обратната ситуация при който не се отключва лесно, но в този случай набеждават Ignition Key Lock ... който подлежи на смяна...

Пон Яну 19, 2015 12:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Заключването на волана изисква поставянето на ключа в положение "LOCK", след което просто се изважда!
Не е необходимо да въртите волана.

Прикачени файлове:
Capt1.JPG
Capt1.JPG [ 141.3 KiB | Прегледано 472 пъти ]
Пон Яну 19, 2015 2:14 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
При мен след след изваждане на ключа от положение "Lock" пак има възможност да се върти волана (макар и трудно поради това че не работи хидравликата ...), т.е. не се усеща блокировка и не се "чува щрак" :pardon: Повечето коли заключват на четвърт оборот на волана.
Тук http://legacygt.com/forums/showthread.php/steering-lock-21720.html има подобна дискусия и май го приемат за даденост :-?
При вас как е?

Пон Яну 19, 2015 9:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И при мен се заключва се в крайните положения само, ама никога не съм го въртял да го заключвам нарочно :pardon: От къде тази параноя...

Пон Яну 19, 2015 10:46 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
И при мен се заключва се в крайните положения само, ама никога не съм го въртял да го заключвам нарочно :pardon: От къде тази параноя...

Колега не е въпрос на параноя - пази боже от такава, а по-скоро дали ключалката е наред за да не ми направи някой номер някой път :)

Пон Яну 19, 2015 11:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 199
Автомобил: OUTBACK H6 `02
Рейтинг: 76
Отговори с цитат
При мен също не се заключва от леко завъртане- трябва поне 1/3, 1/2 от оборота да завъртя, което е осезаемо различие от досегашните ми коли. Не знам дали е нормално, но по добре да не се заключва, отколкото да "презаключва".

Пон Яну 19, 2015 12:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема