Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Кои модели имат система VDC?
| Автор |
Съобщение |
|
mal40
Регистриран на: Чет Сеп 06, 2012 10:33 am Постове: 51 Местоположение: Морско
Автомобил: Субару Leone '84
Телефон: Nokia3310
Рейтинг: -5
|
|
Здравеите колеги, още не съм се спрял на модел но ми се иска да има тази система VCD затова и пускам темата. Става въпрос за кола 99-03г. с двигател 2.5л Легаси седан, комби или Аутбек.
Четох из форума, търсих и с търсачката, но така и не намерх повече подробности. На моделите които имат бутон VCD OFF е ясно че имат, но наи вече го виждам на Аутбеци и Комбита. Има ли Легаси Седан с VCD?
АКо няма копче VCD OFF няма как да разбера дал има по снимки, единствения начин е ключа а контакт, ако светне лампата значи има, така ли?
Макар че няма да имам средстава за кола 2004г. При тях същата ли е ситуацията или вече се поставя сериино? Имат ли бутон за изключване и къде по таблото се намира ( Да знам кои обяви да гледам)
Благодаря!
_________________ Get Rich Or Die Tryin - "50 Cent
|
|
|
|
| Сря Дек 11, 2013 8:24 am |
|
|
|
dragoveli
Регистриран на: Пон Юли 16, 2012 4:40 pm Постове: 654 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194    
|
|
Системата се казва VDC.При автомобилите от посочените години я има серийно на три литровите модели при по-малките е рядкост.Познаването дали я има или не става по VIN №,или ключа на контакт...
|
|
|
|
| Сря Дек 11, 2013 5:21 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
VDC на Легаси 99-03 не зная да има бутон OFF, освен ако не е слаган допълнително??!? И става въпрос само за автоматите, на ръчна кутия не търси VDC, защото няма да си купиш Субару скоро. Трилитровите Аутбеци имат VDC, имат и бутони. Като цяло това VDC само по себе си не е кой знае какво щастие, но пък има друг плюс, че VDC моделите са VTD задвижване 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Сря Дек 11, 2013 6:08 pm |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
ами всъщност има и ръчка с VDC но е следващото поколение 
|
|
|
|
| Чет Дек 12, 2013 12:35 am |
|
|
|
plaskom
|
adddt написа: ами всъщност има и ръчка с VDC но е следващото поколение  
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Чет Дек 12, 2013 7:14 am |
|
|
|
Greg4o
|
adddt написа: ами всъщност има и ръчка с VDC но е следващото поколение  Това май е само за 3.0 с ръчка,което пък се среща доста рядко 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Чет Дек 12, 2013 10:08 am |
|
|
|
spit_fire
Регистриран на: Сря Ное 09, 2011 1:56 pm Постове: 136 Местоположение: Пазарджик
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
|
|
Надявам се да ми простите невежеството, но въобще има ли 3.0 ръчни? До сега никъде не съм срещал даже и на картинка.
|
|
|
|
| Чет Дек 12, 2013 11:45 am |
|
|
|
plaskom
|
Greg4o написа: Това май е само за 3.0 с ръчка,което пък се среща доста рядко  Бившата ми Импреза 2.0 ръчка е с VDC. Новият собственик може да потвърди. 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Чет Дек 12, 2013 12:14 pm |
|
|
|
Greg4o
|
plaskom написа: Greg4o написа: Това май е само за 3.0 с ръчка,което пък се среща доста рядко  Бившата ми Импреза 2.0 ръчка е с VDC. Новият собственик може да потвърди.  То стана чат, но визирах Легаси /Аутбек до 2009 г. 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Чет Дек 12, 2013 12:39 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
... дано да не настане промяна в насоката на темата, но и на мен ми стана интересно - преди се твърдеше, че най-добрата "версия" на AWD на Субару е VTD + VDC... но си мисля, че примерно, имплементацията при STi - заден клъч-тайп LSD + преден торсен/хеликал/шуртрак и dccd ще е доста по-добра при всевъзможно гадни условия... Прав ли съм?
|
|
|
|
| Чет Дек 12, 2013 1:13 pm |
|
|
|
mal40
Регистриран на: Чет Сеп 06, 2012 10:33 am Постове: 51 Местоположение: Морско
Автомобил: Субару Leone '84
Телефон: Nokia3310
Рейтинг: -5
|
Impreza94 написа: VDC на Легаси 99-03 не зная да има бутон OFF, освен ако не е слаган допълнително??!? И става въпрос само за автоматите, на ръчна кутия не търси VDC, защото няма да си купиш Субару скоро. Трилитровите Аутбеци имат VDC, имат и бутони. Като цяло това VDC само по себе си не е кой знае какво щастие, но пък има друг плюс, че VDC моделите са VTD задвижване  Съжелавам много за грешката която съм допуснал, виждам че в заглавието е променена, ако някои може да оправи и поста. Системата е vdc объркал съм обозначението. Търся Автомат. Всички които имат VDC ли са с VTD? Има ли го при седаните? Значи на Н6 е сериино, но малко не ме устроива, че градския разход ще е голям, много данъци,.....За ГАЗ нали е задължително да има флаш любе,и ще ми е голям разход. 2.5 върви и без флаш люб и по икономичен вариант. Благодаря ви. Много.
_________________ Get Rich Or Die Tryin - "50 Cent
|
|
|
|
| Чет Дек 12, 2013 1:29 pm |
|
|
|
=Alex=
|
Морски, не искаш да караш на газ без мазило за глави/клапани... 
|
|
|
|
| Чет Дек 12, 2013 1:39 pm |
|
|
|
Vmax
|
Impreza94 написа: Като цяло това VDC само по себе си не е кой знае какво щастие, но пък има друг плюс, че VDC моделите са VTD задвижване  Това важи само за 3.0 двигатели.
|
|
|
|
| Чет Дек 12, 2013 3:05 pm |
|
|
|
Vmax
|
=Alex= написа: Морски, не искаш да караш на газ без мазило за глави/клапани...  Не бих се съгласил напълно - карах почти 200 000км на газ, без мазило с редовни реглажи на клапани на 50 000км и при всеки реглаж необходимите корекции бяха минимални. Това е за 2.5, при 3.0 е друга история - скъпа... Отделно тази прехвалена смазочна система не може да се регулира с повишение на скороста, така че тя си капе с една и съща скорост и обем, независимо с каква скорост се движите - тогава къде е ползата, като на висока скорост и натоварване, когато е най-необходимо смазването е като на празен ход?
|
|
6
|
|
| Чет Дек 12, 2013 3:08 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
|
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Чет Дек 12, 2013 3:23 pm |
|
|
|
didoya
Регистриран на: Сря Апр 25, 2012 7:40 am Постове: 454 Местоположение: София
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140   
|
|
Дори и електронния вариант на тази система пак не може да дозира добре при голям товар и изобщо не може да се изразходи колкото количество би трябвало!
При голям товар вакуума в колектора е много, много по-нисък и силата на засмукване е минимална, нищо, че в по-високи обороти помпичката помпи и уж пълни маркуча.
Тествано е при мен и същата работа - и с вакуумен, и с електронен вариант.
Лично аз реших по друг начин нещата - казах на газаджиите да ми пуснат частично впръскване на бензин в абсолютно всички режими при обороти > 1500. Дали помага - времето ще покаже.
Ако не успее да издържи 60к км по този начин без реглаж следващият път като се наложи да отварям мотора просто ще махна и газта и това е:)
|
|
|
|
| Чет Дек 12, 2013 3:33 pm |
|
|
|
Tisho09
Регистриран на: Съб Окт 12, 2013 1:04 pm Постове: 394 Местоположение: Варна
Автомобил: STI
Рейтинг: 300      
|
plaskom написа: Greg4o написа: Това май е само за 3.0 с ръчка,което пък се среща доста рядко  Бившата ми Импреза 2.0 ръчка е с VDC. Новият собственик може да потвърди.  Няма лъжа, няма измама 
|
|
|
|
| Чет Дек 12, 2013 8:08 pm |
|
|
|
brymbrym
Регистриран на: Съб Фев 18, 2012 11:00 pm Постове: 180 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT,VTD/09
Рейтинг: 73 
|

Vmax написа: Impreza94 написа: Като цяло това VDC само по себе си не е кой знае какво щастие, но пък има друг плюс, че VDC моделите са VTD задвижване  Това важи само за 3.0 двигатели.Да видим сега кой е по-добре запознат със системите VDC и VTD  колегата Vmax от една страна или колегите Impreza94 и krass от друга http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=12240 "При тези модели до 2003 година, където има VTD, има и VDC, a разпределението на мощността между мостовете е 45/55. Всички 3,0 H6 са с VTD/VDC. Не всички 2,5 литрови автоматици са VDC. Всички 2,5 литрови автоматици с VDC са и с VTD. Данните на колегата по-горе са за aмeриканските модели и там почти няма 2,5 литрови автоматици с VDC/VTD, в Америка ги пускат доста късно. Освен това нивата на оборудване на 2,5 литровите модели в Европа и САЩ са различни и с различни наименования. Ако при завъртане на контактния ключ, на таблото ти светнат надписи "VDC" и "VDC off", значи колата е с VDC/VTD. Когато стартираш колата, всички ламБи трябва да изгаснат. Светеща лампа VDC означава проблем в системата, често свети заедно с лампа ABS. Светеща лампа VDC off e ясно какво значи. Ако няма бутон "VDC off" на централната конзола, а надписът свети, значи е сложен бушонът за изключване на системата. Намира се при другите бушони в двигателния отсек и не е нормално да е там."
|
|
|
|
| Чет Дек 12, 2013 10:16 pm |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
|
| Чет Дек 12, 2013 10:46 pm |
|
|
|
Vmax
|

Към колегата brymbrym: Коментарът ми е относно ВТД / че не се вгражда в атмосферни двигатели с АТ /, а не ВДЦ: тук има данни от източника: http://www.subaru-global.com/tec_awd.htmlАко колегата Greg4o има друга инфо нека да ме поправи / ще е добре да се знае коя версия на 2.5 атмосферен има ВТД, защото никъде не се споменава официално /. Отделно ПрадаБГ е постнал един линк с доста добро обяснение на системите за 4х4 на Субару, където има интересно обяснение относно начина на работа на ВДЦ системата в модели с и без ВТД. В моделите с ВТД тя първо контролира разпределението на мощността между преден и заден мост и ако колата не се стабилизира, тогава започва да се намесва в спирачките. По коментари на колеги с ВДЦ, системата влошава проходимостта в голям сняг, отделно намесите в спирачките товарят трансмисията. За автора на темата - дали има ВДЦ едно Субару не трябва да ти е приоритет. По-скоро търси читава кола, с подходящи гуми и няма да закъсаш, нито ще обърнеш колата. Ако имаш финансова възможност се насочи към 3.0 АТ или МТ или 2.0 турбо МТ. Успех с търсенето. ПС: Във Варна има колега който да ти помогне - Batbubi / потърси из форума /
|
|
|
|
| Пет Дек 13, 2013 9:19 am |
|
|
|