Здравейте, имам следния проблем - като се кара Форестъра на ниски обороти (до 2500 примерно), няма значение на селски път или на магистрала, датчика за температурата отива в най-горния сектор, малко под червеното. Като сваля на по ниска предавка (AT) и оборотите минат над 3000 - примерно-ускорявам след светофар, стрелката за температурата бързо се връща на нормална позиция. Отделно че перката на радиатора не изключва, и то при минусовите температури отвън, не смея да си помисля какво би било лятото Моите скромни познания клонят към водна помпа или запушен радиатор, вие какво мислите.
_________________ и парите се предават по полов път...
Нед Дек 29, 2013 12:47 am
agent dust
Изгонен
Регистриран на: Пет Фев 16, 2007 12:50 am Постове: 3717 Рейтинг: 267
Според мен водната помпа приплъзва - ако няма симпоми да е охлабил ремъка, възможно е да е натегнала самата помпа. проверявал ли си дали е отворен външния кръг като тръгне да загрява - дали е гореща цялата система ?
Нед Дек 29, 2013 8:03 am
niki8800
Регистриран на: Вто Мар 31, 2009 6:21 am Постове: 312 Местоположение: Boston, USA
Автомобил: Forester 2005 2.5X
Рейтинг: 50
Тук има майстори-кретени и аз явно нацелих един от тях. Не мога по друг начин да нарека "майстор" който като му кажеш че искаш смяна на ангренажен ремък, той да ти смени само ремъка. Естествено сега се чува и шум от ролка(и), тъй че ще сменя и водната помпа задължително, редом с другите въртящи и обтягащи неща,поне частите са евтини на тоз континент. Лошото е че в дилърските сервизи цените на труда са около $130/час, а не знам тази процедура на колко часа я калкулират.
Нед Дек 29, 2013 8:35 am
xander
Регистриран на: Пон Фев 07, 2011 8:39 am Постове: 429 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Колега има същият проблеми преди около месец ... точко както при теб. Ниските прегряваа, и в момента в който влезна в по високи обороти се охлажда и то доста бързо. Проблема се оказа запушен воден радиатор. Ако караш само на вода вътре раждясва и почва да се запушвка. Нов радиатор и колата сега е чук.
Брат ми имаше точно обратната ситуация.Аутбек,автоматик,2.5 л.,2002 г.На малко обороти нямаше проблеми,но на магистралата като я настъпи и стрлеката подскачаше.Също се оказа запушен радиатор.Само че се отърва само с отпушване(има едни момчета във Варна) за 75 лв.И около 2(два)литра хубава ракия за почерпка на монтьора(аз ),който му го свали и го монтира след това.
Пон Дек 30, 2013 1:56 pm
=Alex=
Регистриран на: Пет Яну 09, 2009 5:46 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
При теб този продукт се намира лесно, слагай, в случай, че няма течове и искаш да спестиш от пари за труд в Щатско.... http://lubegard.com/~/C-202/Kool-It+Radiator+Flush Можеш да си направиш процедурата пред вас
Пон Дек 30, 2013 2:02 pm
niki8800
Регистриран на: Вто Мар 31, 2009 6:21 am Постове: 312 Местоположение: Boston, USA
.. отърва се само с отпушване и около 2(два)литра хубава ракия за почерпка на монтьора(аз )
А иначе - тук вода не се ползва в колите, дори и бъм-овете които познавам, си слагат антифриз по хондите. Но разширителния съд носи по стените си следи от някакво водно-маслено събитие, от времето на предишния собственик. Мъчих се да го измия с гореща вода и разни препарати, но неуспешно. Ще пробвам на колегата Alex рецептата и ако не стане - ще сменя радиатора. По-евтин е от един час монтьорски труд, а и не пия ракия
Пон Дек 30, 2013 4:42 pm
niki8800
Такааа, сложих го този продукт, дето го препоръча колегата, но нищо интересно не изтече от системата след това, явно проблема е другаде. Но, това май че е нищо в сравнение със следващата ми "находка" - масло с ярко червен цвят в двигателя, 4-5 хил. км след ремонт на гарнитурите. И почти суха автоматична трансмисия (Но не съм проверявал нивото на никакви течности след този ремонт, основно жената я кара тази кола, а не зная и дали "майстора" ги е проверявал) Възможно ли е да смесва маслото от AT с двигателното, и защо??? ПП. Мисля че ще оглавя класациите за най-лоша покупка на годината
Хах, по-скоро цвета на маслото в двг е единствената добра новина, при вас е доста по-разпространено да се кара с Ред лайн - поне тези, които стигат до Европа, а и тези с които аз съм работил си бяха червеникави, но чак пък ярко червени - лесно може да установиш има ли АТФ - по миризмата на самото масло, като загреят особено и двете масла имат строго определен мирис. Съмнява ме да са ти наляли в мотора АТФ, поне не мога да си представя да има подобни идиоти...
Пон Яну 13, 2014 8:33 am
Soflab
Регистриран на: Сря Авг 03, 2011 8:26 am Постове: 599 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
колега според мен имаш два проблема: или смесваш АТФ с антифриза през радиатора, който е общ (има две линии във водния за АТФ-а), или двигателя ти пие антифриз (духнали гарнитури). тези следи в разширителния съд и аз ги имах, и двата пъти, които духвах гарнитури глави. отделно се загледай дали не плуват в разширителния съд малки черни точици като люспички (това са отломки от силикона по гарнитурите на главите). но все пак ако смесваш АТФ с антифриз колата няма да се държи както описваш, а само кутията ще ти замине, което няма нищо общо с загряването на двигателя. успех, но според мен, ако не е дефектна водна помпа, то двигателя ти отново трябва да се сваля
Има развитие в моя случай с "червеното" двигателно масло - налях ново (Castrol EDGE 5w30) и след 2-3 хиляди мили - ПАК Е ЧЕРВЕНИКАВО Моля кажете - има ли физическа възможност някъде двете масла -двигател и АТ, да се смесват? Няма как това масло да почервенее, няма други червени течности из колата,а ако се миксне с антифриза - ситуацията ще е далеч по-различна. Не намирам осезателна промяна в нивата и на двете масла... Ако е така - да търся транспорт до България, ремонти от този род тук са икономически безсмислени,по-добре да зарадвам някой роднина.
АКо не надува от двигателя и не смесва, може да трябва да си промиеш двата радиатора ВЪНШНО. При мен миналото лято загряването ми се оказа от това проблема. Изкарах водния радиатор, внимателно на водоструйката (да не се огънат много ламелите) и айде отново на легасито. И се оправи.
ако радоатора си е здрав физически може промивка с препарати (пробвал съм На Протек промивка за оХадителна система, и НЕ препоръчвам , наистина чисти , но след нея изхвърлих един анрифриз станал мътен, с малки парцалчета оранжави ръжда, промих с вода цялата система, пак нов антифриз и пак стана мътен и пак парцалчета, след таз промивка до сега не мога да изчистя напълно системата ) може и с такава машина
според мен най-добре е акоимаш възможност мина на безводна теност Еванс