Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
Светят "ABS" и "VDC" след "автотенекеджийски" ремонт ?
| Автор |
Съобщение |
|
HristoSliven
Регистриран на: Сря Май 07, 2014 7:42 pm Постове: 88 Местоположение: Сливен
Автомобил: Outback 2.5,AT-2003г
Рейтинг: 90  
|
Колеги,появи се проблем. На 04.06.2015г. ме "опуха" градушка. Пораженията не бяха страшни,но ги имаше и по застраховка "Каско" посетих доверен сервиз. Проблемите от градушката бяха отстранени,но при получаване на колата видях ,че свети сигнализацията за "ABS" и тази за "VDC". Насочиха ме за диагностика в друг сервиз,но там днес не откриха проблем. Тъй като посещението за диагностиката не беше предварително уговорено,а имаха и друга работа се уточнихме да отида отново,за по-подробен преглед. Въпроса ми е,на какво е възможно да се дължи проблема със системите на "ABS" и "VDC"? Мисля,че някъде имаше тема с подобно оплакване,но не можех да я открия. Информация която би могла да има значение: при "автотенекеджийския" ремонт са изправяни и вдлъбнатини,акумолатора ми по принцип не е добър и предстои смяната му(сравнително бързо "пада" при консумация,ако не работи двигателя),не съм забелязал да не работят други системи на автомобила( напр. "круиз" контрола).
|
|
|
|
| Вто Юни 16, 2015 5:46 pm |
|
|
|
plaskom
|
|
Огледай си кабелите на сензорите на ABS-а, може някой да е наранен по време на ремонта.
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Вто Юни 16, 2015 7:06 pm |
|
|
|
bat bubi
|
|
Христо, много е важно да са разкачили акумулатора по време на ремонта, защото зависи какви машини са използвали за ремонта и по кой от всички начини е направен. Другото - при много слаба батерия и постоянното местене на колата в сервиза, може и да са прецакали някой модул (наскоро в моя сервиз забъркахме подобна каша, с една Тойота Ярис но хубавото е че колата е на жена ми, а не на клиент )......модулите са чувствителни на много паднали батерии. Естествено, най-добрия вариант ще е ако се окаже, че е някое кабелче ....дано да е така, но ме съмнява. И съвет - тъй като след градушка колите се правят като на конвеир, защото застрахователите плащат малко на час, към доверените сервизи,и за това последните праскат яко кита, ако са ти правили предния капак и тавана, не оставяй колата дълго време на слънце, защото ще се напука до есента.
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Сря Юни 17, 2015 10:43 am |
|
|
|
quietriot
|
|
А защо не им върнеш колата на бояджиите и да се опрявят с проблема, защо технята мърлявост ще е за твоя сметка???
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Сря Юни 17, 2015 11:00 am |
|
|
|
indri72
Регистриран на: Вто Яну 06, 2015 10:18 pm Постове: 20 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Impreza 2.5 RS, Outback H6 2004
Рейтинг: 2
|
|
Колега провери си крушките за габарит и стоп. При мен светнаха като сложих лед крушки заради по малка консумация. В упътването на колата пише че при проблем с крушки светват тези 2 лампи.
|
|
|
|
| Сря Юни 17, 2015 12:55 pm |
|
|
|
bat bubi
|
|
При твоя модел е така, даже при изгорял габарит или стоп или друга крушка, много трудно може да се включи автомата и светят тези двете (може и от лентовия кабел във волана де ), като идеята на джуджетата е била да излезе човек и да си огледа колата, но при неговия модел мисля, че това го няма като вариант. В крайна сметка, Христо трябва някъде да ти диагностицират добре получилия се проблем и ти разполагаш с нужния ресурс, за да накараш въпросния тенекеджииски сервиз да поеме, каквото е нужно по отстраняването му.
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Сря Юни 17, 2015 1:57 pm |
|
|
|
HristoSliven
|
|
Светят габаритите и стоповете,това бе едно от нещата които се провериха в началото. В следващите дни ще закарам колата за по-сериозна диагностика. Имам лошото усещане,че вероятно Боян е прав и се е прецакало нещо при изтегляне на вдлъбнатините. Е,все пак се надявам,че някое кабелче на видимо място прави проблема,ама познавайки усета на "bat bubi"........надеждите леееко избледняват. Дано по-бързо се реши проблема,а след това ще се "похваля".
|
|
|
|
| Сря Юни 17, 2015 6:48 pm |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
|
при мен беше от изгорели 2 стопа отзад да ми свтне така АБС и ВДЦ което може да е независимо от тенекиджиите. някой прочете ли ти грешката с диагностика ?( с просто ОБД не става обаче ) там ще пише какво е ако разбират
|
|
|
|
| Сря Юни 17, 2015 10:47 pm |
|
|
|
gradivoev
Автомобил: Outback H6 2005
Рейтинг: 13
|
|
При мен се получи същия проблем след като оставих колата в перфектно състояние за пребоядисване на предна и задна броня. Оказа ,се че проблема идва от изорели крушки на стоповете, които не мога да си обясня как са изгоряли едновременно. Смених ги и всичко се оправи.
|
|
|
|
| Вто Дек 22, 2015 3:41 pm |
|
|
|
HristoSliven
|
Извинявам се,че забравих да подам "обратна информация" за решаването на проблема. На колегата с когото се чухме по телефона,успях да го разясня. Надявам се и сега да успея,но малко не съм наясно с точните наименования,така,че....извинявам се предварително! При мен беше се повредило нещото,което май се казва "контролер за управление на VDC" / "модул за ъглово ускорение и положението на гумите" / "лентов кабел" . Всъщност,това "нещо" е кръгло, намира се във волана и се свързва с лентов кабел. Надявам се,че успях да обясня за какво става дума. Ремонта се извърши бързо и без драми в Пловдив, сервиза на Павлин И като се замисля,че в Сливен искаха да сменят целия модул за ABS , защото бил изгорял..... ама не можели да открият точно същия,та ме насочваха аз да намеря такъв... .! После се оказа,че дори не бяха забърсали праха от модула,който пречеше да се разчете продуктовия номер! Да...."евалла" на такива "майстори"... ! Но "рекламата" е велика сила,дори в скапан град като Сливен!
|
|
|
|
| Пет Дек 25, 2015 3:15 pm |
|
|
|
svetlin_spasov
Автомобил: subaru outhbach 2002
Телефон: 359894225513
Рейтинг: 0
|
|
Почти сьм сигурен, че проблемът е от акумулатора.Сложи друг за проба,но изчакай 10 минути да се рестартира Ком. Честита Коледа.
|
|
|
|
| Пет Дек 25, 2015 10:14 pm |
|
|
|
rmiroslavov
Регистриран на: Вто Ное 24, 2015 8:27 am Постове: 255 Местоположение: София
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45 
|
svetlin_spasov написа: Почти сьм сигурен, че проблемът е от акумулатора.Сложи друг за проба,но изчакай 10 минути да се рестартира Ком. Честита Коледа. Не се ли замеря изходящото напрежение с мултицет?
|
|
|
|
| Пет Яну 01, 2016 6:31 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|