Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
BLUE 1
Регистриран на: Нед Яну 13, 2013 10:49 am Постове: 269 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59 
|
|
Колеги, поставен съм пред следната дилема. Газова система Sequent 24 с BRC инжектори или газова система Sequent Plug & Drive с BRC инжектори? По принцип съм се спрял на BRC защото в Пловдив имат представителство и още няколко сериозни фирми които са дилъри на марката. Бях решил да поставям по-скъпия вариант заради OBD комуникацията, но и в трите сервиза, в които бях за оферта ми казват, че няма смисъл, и евтиният вариант ще ми върши същата работа. Ще се радвам на аргументирани мнения. Автомобилът е Аутбек 2.5, `05 г.
|
|
|
|
| Чет Авг 08, 2013 12:28 pm |
|
|
|
didoya
Регистриран на: Сря Апр 25, 2012 7:40 am Постове: 454 Местоположение: София
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140   
|
|
Ако имаш кеш слагай с ОБД.
Нямаш занимаване с "донастройки", както и никакъв шанс да ти светне чек енджин.
Да не говорим, че като се самоадаптира по ОБД шанса на газаджиите да оплескат настройките става нищожен.....
18к км с ОБД система и по нищо не съм разбрал, че е на колата ми.
|
|
|
|
| Чет Авг 08, 2013 12:34 pm |
|
|
|
Popimoni
Регистриран на: Нед Май 13, 2012 9:08 am Постове: 162 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
|
|
Аз също съм пред дилема за ГИ, първоначално бях се насочил към БРЦ, но след доста ровичкане към момента повече клоня към Фобос. Доколкото съм информиран Фобос имат по-добър софтуер, с по-добри възможности за настройки и корекции. Разбира се говорим за вариант със самоадаптираща система. Освен това получих доста лоши отзиви за БРЦ сервиза в Пловдив, предимно откъм монтаж.
|
|
|
|
| Пон Авг 19, 2013 9:06 pm |
|
|
|
didoya
|
|
Щом имаш време и нерви за трошене скачай на Фобос-а......
Евтиното винаги излиза по-скъпо, нали знаеш:)
|
|
|
|
| Вто Авг 20, 2013 4:43 pm |
|
|
|
dragoveli
Регистриран на: Пон Юли 16, 2012 4:40 pm Постове: 654 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194    
|
|
Romano е избор от който няма да имаш поводи за нерви и ядове...
|
|
|
|
| Вто Авг 20, 2013 4:53 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
didoya написа: Щом имаш време и нерви за трошене скачай на Фобос-а......
Евтиното винаги излиза по-скъпо, нали знаеш:) Каква е причината да мислиш така ?
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Вто Авг 20, 2013 5:14 pm |
|
|
|
Popimoni
|
|
Ми Фобосът въобще не е по-евтин от БРЦ, а доста хора, които го ползват са доволни и нямат никакви забележки. В случая с БРЦ плащаш доста за име, което не винаги е оправдано, а и както казах имам доста резерви към представителството им тук, а доколкото чувам и в София. Съгласен съм с мнението за Ланди Ренцо, но проблема е, че в Пловдив май няма достатъчно надежден сервиз, който да го постави и поддържа, поне доколкото ми е известно. Интересно ми е от какво е продиктувано мнението ти за Фобос?
|
|
|
|
| Вто Авг 20, 2013 9:38 pm |
|
|
|
BLUE 1
|
След дълго проучване на различни мнения и материали в интернет моят избор се спря на BRC Sequent Plug & Drive  Не, че виале, бигас или романо нямат добри системи, но за моите изисквания това отговаря най-добре. Иначе марки на които не можах да открия официален сайт в интернет, поне аз съм силно скептичен към тях.
|
|
|
|
| Вто Авг 20, 2013 9:57 pm |
|
|
|
didoya
|
|
Първо - поне 10 познати около мен от няколко години са с тези системи.
Накратко - ходене по мъките - я дефектна дюза/рейка, я някой сензор. Абонати са на сервизите и макар, че им ги оправят гаранционно все има някакви драми.
Подчертавам, че става дума за последните година-две, преди май бяха по-надеждни...
Може и да греша, не знам. Просто споделям наблюдения.
Да не говорим и за майсторите какви са "майстори". Стоян в Пловдив май е единственият от когото няма рекламации, ама не всеки може да пътува.
|
|
|
|
| Вто Авг 20, 2013 10:16 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
10 000 км с ланди ренцо ,монтирано в Ямбол март 2013г, няма проблеми, върви като на бенз .95  .
|
|
|
|
| Сря Авг 21, 2013 12:18 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
За Фобос казват, че вече били по-надеждни с предлагането на 5 г гаранция. Имаш задължително ходене при тях за смяна на филтри, чистене дюзи после смяна на дюзите. Звучи разумно това, че ходиш превантивно, а не като се счупи нещо. Единствено, че пак Рейл дюзи слагат 
|
|
|
|
| Сря Авг 21, 2013 5:43 am |
|
|
|
bat bubi
|
Дидо, за Фобос мнението ти и това което си чул като инфо, може да е вярно, но най-вероятно само за Пловдив и София (говоря позовавайки се на това което си чул), но във Варна далеч не е така. Не за пръв път се коментира, че не е толкова важно коя от три-четири качествени марки се монтирват, колкото това кой ти изпълнява монтажа, по какъв начин и до колко му работи в последствие главата и как се справя с донастройките. Специално Иво, който монтира във Варна Фобос е човек, който изпълнява на 110 % тези критерии. Да, специално за тези в София, които монтират Фобос, не съм чул много хубави неща, за Пловдив не знам....колегата правилно се ориентира, както към марка, така и към сервизирането 
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Сря Авг 21, 2013 7:47 am |
|
|
|
Popimoni
|
|
Колега Blue1, какво стана с ГИ? Монтира ли го? Къде и при кого, имаш ли отзиви вече? Може и на лично
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 12:51 pm |
|
|
|
BLUE 1
|
Утре сутринта започва монтажът. Ще го прави най-добрият специалист от БРЦ България, естествено, мой приятел  , снимката която съм качил е първата страница на инструкцията за монтаж на система БРЦ на Субару Аутбек 2.5 и утре с нея в ръце стриктно ще го контролирам  Всъщност пича преди 10 години постави първата ми газова уредба на мой автомобил и тогава останах впечатлен от уменията му. Наскоро с радост разбрах, че макар и израснал в йерархията, не е спрял да се развива и да извършва лично монтажи. Маниак е и ме познава добре, така че не се съмнявам във възможностите му.
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 1:10 pm |
|
|
|
Popimoni
|
Е стискам палци тогава. В БРЦ сервиза ли работи? Аз моята ще я правя като си дойда, но то ще е най-рано около 20 септември и ще гледам да звънна обезателно, че и двамата имаме повод  Смятам се сещаш за мястото на срещата 
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 7:12 pm |
|
|
|
alexx
Регистриран на: Пет Фев 05, 2010 6:35 pm Постове: 297 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
|
Popimoni написа: Аз също съм пред дилема за ГИ, първоначално бях се насочил към БРЦ, но след доста ровичкане към момента повече клоня към Фобос. Доколкото съм информиран Фобос имат по-добър софтуер, с по-добри възможности за настройки и корекции. Разбира се говорим за вариант със самоадаптираща система. Освен това получих доста лоши отзиви за БРЦ сервиза в Пловдив, предимно откъм монтаж. ама Фобос1
_________________ IMPREZA WAGON EJ20E 4WD MT '96MY
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 9:57 pm |
|
|
|
BLUE 1
|
Popimoni написа: Е стискам палци тогава. В БРЦ сервиза ли работи? Аз моята ще я правя като си дойда, но то ще е най-рано около 20 септември и ще гледам да звънна обезателно, че и двамата имаме повод  Смятам се сещаш за мястото на срещата  Вече не работи в сервиза на БРЦ в Пловдив, но това не пречи да монтира моята уредба. Мястото е ясно, преди малко го пробвахме отново .....с постоянното присъствие. 
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 11:51 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|
BLUE 1 написа: Вече не работи в сервиза на БРЦ в Пловдив, но това не пречи да монтира моята уредба. Мястото е ясно, преди малко го пробвахме отново .....с постоянното присъствие.  С ОБД ли е уредбата ?
|
|
|
|
| Съб Авг 24, 2013 12:31 pm |
|
|
|
BLUE 1
|
|
Sequent Plug & Drive е системата и е с ОБД, компа доколкото разбрах е последна версия с възможност за настройка през определен период бензиновите инжектори да впръскват бензин. Монтажа днес започна в 9 сутринта и приключи в 20 часа като остана работа и за утре, доста бавно върви, но всичко се прави по инструкцията. Утре като приключи майстора ще изготвя снимков материал за да покажа как изглежда. За съжаление щуцерите на газта (или както там се казват) няма никаква възможност да се поставят по указанието без да се свали входящият колектор. За съжаление установих, че БРЦ кита който е за Субару съдържа доста глезотиики, които масово се спестяват и то в някой представителни сервизи.
|
|
|
|
| Съб Авг 24, 2013 9:21 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|
BLUE 1 написа: Sequent Plug & Drive е системата и е с ОБД, компа доколкото разбрах е последна версия с възможност за настройка през определен период бензиновите инжектори да впръскват бензин. Монтажа днес започна в 9 сутринта и приключи в 20 часа като остана работа и за утре, доста бавно върви, но всичко се прави по инструкцията. Утре като приключи майстора ще изготвя снимков материал за да покажа как изглежда. За съжаление щуцерите на газта (или както там се казват) няма никаква възможност да се поставят по указанието без да се свали входящият колектор. За съжаление установих, че БРЦ кита който е за Субару съдържа доста глезотиики, които масово се спестяват и то в някой представителни сервизи.  - Супер,после да споделяш и впечатления,с ОБД няма да имаш проблеми със софта , защото е AEB 
|
|
|
|
| Нед Авг 25, 2013 7:53 am |
|
|
|