Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Как си търся резервни части в интернет 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 23
Автомобил: Subaru Outback III
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,
реших да споделя собствения си опит, като доста често в различни теми виждам подобни въпроси, дано съм полезен.
Когато търся резервни части минавам по тези пътеки:
1. отивам на: http://www.auto-parts.spb.ru/cat/su/su2.mycat, въвеждам VIN (можете да си го запомните);
2. намирам номера на частта по каталога на Subaru (самата руска страница ще ви ги покаже и в търговската си страница с варианти);
3. отивам на: http://www.autopartoo.com, тук ми показват оригиналната част плюс всички заместители с техните парт. номера;
4. отивам на: https://www.google.bg, въвеждам избрания парт. номер, казвам и да търси само на български;
Това е, реших сам да си намирам резервните части защото ми омръзна да ме правят на глупак, купил съм поне 10-на неща за Форестъра, за сега всичко е както е писано и казано от страна на интернет търговците.
Поздрави

Пон Апр 14, 2014 10:03 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Полезно,ама аз по-добри цени от тия на Люцкан(ако имаш време да чакаш) и на Мимо13 не съм попадал.Според мен има смисъл ако си купуваш и самите части от чужбина(до колкото разбрах ги купуваш от български сайтове)Ако не съм схванал правилно :pardon:

Пон Апр 14, 2014 3:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,
Мисля, че това дали от България или от чужбина се купуват резервни части, цената на нови е много близка, добре е да може да се купуват оригинални такива, които са рециклирани или от катастрофирали автомобили (доколкото си спомням в USA има над 4-5 класификации за резервни части). Също хубаво е да се помисли и за гаранция, ама … магазини, майстори … и т.н.
Тук в Европа явно митата и данъците на автомобилите и резервните им части са завишени и ние бедните българчета много страдаме от това (и не само от това).

Нед Юли 13, 2014 1:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега това изобщо не е така

наистина колегите които са казали за българските колеги дават добри цени,
може да си намериш и по евтини части от разни места из европа ( ако намериш някой от големите които доставят части и дори ги има в европейския ебей)
но пак може да се окаже че ще почакаш за някой части. ( аи пак имаш доставка поне седмица 10 тина дни която също струва пари особено интересно е ако искаш нещо едрогабаритно да си доставиш,да не говорим че има рискове с доставките ако ти доставят нещо за пръв път) а за от америка става съвсем интересно с митници и тн и цени на доставка по 50$ за килограм

ако са и толкова скъпи частите в оригинал намери си кой е ОЕМ производителя
( пример съединителите се exedy ,аз си смених окачването със билщайн поради разлика от 40-50% е цената но времето което ми е отне беше .. )

доста по-добър каталог е http://opposedforces.com/parts/
защото има и на кои модели се монтират нещата.

Нед Юли 13, 2014 9:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За мен mimo13 е човека, с един телефон диктуваш вин и на следващия ден частите са при теб. Рядко чакаш няколко дни наи лошия случаи седмица. Винаги поръчвам само оригинали, не заместители и не съжелявам.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm
 15

Пон Юли 14, 2014 7:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте
Споделяйки всичко това, имам предвид най-вече, че в нашата мила родина много се лъже и краде. Мнението ми за интернет търговията е доста по-добро от това във физическите магазини.
Последното ми ходене при майстор (този за сега му имам доверие) беше следното:
- Появи ми се едно тракане някъде отзад от шофьорска страна, ходих преди това при други майстори (специалисти по окачване и мостове) които казаха, че ми трака амортисьора …
- Отидох при този на когото казах, че му имам доверие и предложих да си купя амортисьори и да ми ги монтира, момчето каза не бързай, да погледна, оказаха се два проблема(за късмет се отстраниха веднага), този майстор (той е друг) който преди четири години ми смени лагерите на задните главини, си е оставил ръцете - едното колело имаше луфт поне 2-3мм, (на другото колело лагера не беше сменян въобще, това го открих след около 2000км след смяната, общо тогава ми взеха 360лв за 2 лагера и труд) тракането не беше от този сериозен проблем на свършена работа, тракаше ауспуха, там където се окачва тампона леко се е изкривил (ходя за риба с колата по черни пътища) и в даден момент опира в теглича.
Мисля, че цената на резервните части не е висока погледнато философски, основният въпрос е да имаш МАЙСТОР, може и той да ти доставя разваления детайл. Главно е да не ни лъжат и крадат толкова много. Да ти взимат парите и в действителност даже автомобила да става опасен.
Поздрави
 15

Пон Юли 14, 2014 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема