Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Закупуване на Subaru Legacy 2010 - 2011 от USA 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 14
Автомобил: Legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги , съвсем нов съм в форума но карам Subaru Legacy от няколко години и съм много доволен.
Прицелил съм се в по новия модел Subaru Legacy , примерно година 2010-2011 и съответно предпочитам да го закупя от USA поради по ниската цена в сравнение примерно с Germany.
Задължително трябва да е бензин и така както гледам най разпространения мотор е 2,5 175hp , предполагам той е и най оптималния за тази кола.
Възникват ли трудности при регистрирането на този автомобил в БГ , и въобще добра ли е идеята да се закупи от USA.
Ще съм благодарен за вашите мнения и отзиви по темата.

Сря Ное 12, 2014 3:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 411
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Малко инфо по темата. Виж по средата на стр.2 : viewtopic.php?f=31&t=16744&start=20

Сря Ное 12, 2014 8:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Thanks a lot

Сря Ное 12, 2014 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
xabib написа:
Здравейте колеги , съвсем нов съм в форума но карам Subaru Legacy от няколко години и съм много доволен.
Прицелил съм се в по новия модел Subaru Legacy , примерно година 2010-2011 и съответно предпочитам да го закупя от USA поради по ниската цена в сравнение примерно с Germany.
Задължително трябва да е бензин и така както гледам най разпространения мотор е 2,5 175hp , предполагам той е и най оптималния за тази кола.
Възникват ли трудности при регистрирането на този автомобил в БГ , и въобще добра ли е идеята да се закупи от USA.
Ще съм благодарен за вашите мнения и отзиви по темата.

Колега, този модел се намира и на добри цени в Европа, защото търсенето е малко. Освен това ще си вземеш кола произведена в Япония, а не в Щатите. Има разлика, макар и не толкова голяма. Вноса от САЩ си е разправия и не съм много сигурен накрая дали няма да е същата цената. Има смисъл,но ако се купува по-скъпа и нова кола. Отделно после нямаш адекватно радио, показания на компа , климатика показва по Фаренхайт и т.н. Част от частите също са различни включително и по екстериора, което е предпоставка за бъдещи пречки.

Сря Ное 12, 2014 11:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма проблем с регистрирането на закупено и внесено Субару Легаси/Аутбек 2010-2015 от САЩ. Колкото до мотора 2,5i, само моделна година 2015 е 175 коня, (2010-12 = 170к.с.; 2013 = 173к.с,) Това е добре сметнато за размерите и теглото на колата, а за по-заможните и/или тези които дърпат каравана/лодка - предлага се и 6 цилиндров мотр (3.6Л).
Твърде вероятно е да не ви трябват никакви резервни части следващите няколко години. Консумативи се набавят и в БГ. Единство TPMS (с-мата за следене на налягането в гумите) е малко проблематична в случай, че се наложи препрограмиране на датчици. И както колегата по-горе е споменал - мили, галони и Фаренхайт на дисплея. Не работи и сателитното радио. Така, че май нещата опират до крайната цена за вноса, плюс цената на теста за хомологация.
Моето следващо задължително ще е от САЩ ;) Дори и без гаранцията... :giggle:

Чет Ное 13, 2014 3:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 158
Автомобил: Forester SH 2.5X Premium 2011, AT
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз вече минах по този път, и да - колегите са прави има голяма вероятност крайната цена да е съпоставима с кола от Европа. Като несъвместимост - до тук само радиото, което хваща само нечетни честоти, не че е болка, но понякога дразни. За мили/галони/фаренхайт - не е задължително, моя Фори дойде с км/литри/целзий, но е произведен в Япония, Legacy мисля се прави в USA. Ако все пак се решиш, питай, ще разказвам каквото знам.

PS: Емоцията да си отвориш контейнера сам и да видиш какво си купил е незабравима, бях като дете пред елхата за коледа :giggle: .

https://www.facebook.com/Promachines.tools.bg/

Чет Ное 13, 2014 8:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря колеги ,
въпроса пак се свежда до проста математика за да се направи сметка кое ще бъде по изгодно и с кое да се направи компромис.
Вазнамериавам съвсем скоро да проверя транспортните разходи и всичко да го калкулирам на един лист за да реша окончателно - Germany or USA.

Чет Ное 13, 2014 9:21 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема