| Автор |
Съобщение |
|
alexmitev
Регистриран на: Сря Мар 06, 2013 2:50 pm Постове: 155 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0 AT 2002 бенз.
Рейтинг: -47 
|
Колеги, някой пробвал ли е да си почисти бензиновия резервоар?  Скоро чистих инжекторите на ултразвук и не ми се иска да повтарям тази не-евтина операция често... Предполагам, че в резервоара има доста тиня - има ли някакъв начин да я изкарам? Колата е h6 outback 2002-ра, ако има значение
|
|
|
|
| Чет Ное 20, 2014 2:12 pm |
|
|
|
momcho2000
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 6:15 pm Постове: 773 Местоположение: Видин
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84 
|
alexmitev написа: Колеги, някой пробвал ли е да си почисти бензиновия резервоар?  Скоро чистих инжекторите на ултразвук и не ми се иска да повтарям тази не-евтина операция често... Предполагам, че в резервоара има доста тиня - има ли някакъв начин да я изкарам? Колата е h6 outback 2002-ра, ако има значение Това е гадна операция "чистене на резервоар" при Субару, аз преди години на първото ми Суби имах такъв проблем и започнах да разглобявам да го извадя да си се изчисти как си пише по книгите ама то трябва да разглобиш цялата задница и да свалиш моста....  и се отказах да го свалям, но с гъбичка и през отвора на помпата и с парцали леко и внимателно го поизчистих трудно и пипкаво е ама нямаш избор след това допълнителен филтър отпред до двигателя и няколко по чести смени и после не съм имал проблеми. А резервоара се беше напълнил с боклуци от прогнила тръба отдушник ли е ква там не знам в задния десен калник. Това е действай, успех 
_________________ На колата ти ако не пише Made in Japan, СМЕНИ Я!
|
|
|
|
| Вто Ное 25, 2014 1:11 am |
|
|
|
alexmitev
|
|
Мерси за отговора, но като гледам ще ми излезе скъпо ако някой друг го прави (ако изобщо се навие), а сам едва ли ще се справя, а и нямам толкова време... Аз смених филтъра в резервоара (този с цедката) - надявам се да спира боклуците все пак. Гледам, че си писал за преден филтър - аз имам място за него под капака, но на негово място е сложено едно малко филтърче. Мога ли да сложа отпред голям филтър (този, който е за колите, които нямат филтър в резервоара) и ще се счупи ли нещо от това? Примерно няма ли да падне налягането на бензина като има 2 филтъра (то и сега е малко по-ниско от нормалното, с ок. 0.2 бара) или да се затормози бензиновата помпа?
|
|
|
|
| Вто Ное 25, 2014 10:12 am |
|
|
|
momcho2000
|
Не отнема кой знае колко време колега сваляш задните седалки (повдигаш ги) сваляш капачката на помпата и започваш да бъркаш вътре и да почистваш като е добре в нея да има малко бензин (отнема час, два) също така открий от де идва мизерията в резервоара за да не го чистиш сега и след месец два пак, купи си метален филтър и отпред покрай двигателя намери удобно място прекъсни маркуча и постави филтъра и не мисля, че ще има проблем с налягането. Действай 
|
|
|
|
| Вто Ное 25, 2014 10:28 am |
|
|
|
alexmitev
|
А няма ли опасност да избухне нещо покрай тия бензинови пари в резервоара? Да речем ако някой пушач мине наблизо, докато го чистя или отнякъде другаде ако се вземе искра?  Единия от майсторите като го питах защо не е погледнал по-обстойно вътре като е сменял филтъра, вика "не смея да гледам, че една искра и сме дотам" 
|
|
|
|
| Вто Ное 25, 2014 10:35 am |
|
|
|
momcho2000
|
alexmitev написа: А няма ли опасност да избухне нещо покрай тия бензинови пари в резервоара? Да речем ако някой пушач мине наблизо, докато го чистя или отнякъде другаде ако се вземе искра?  Единия от майсторите като го питах защо не е погледнал по-обстойно вътре като е сменял филтъра, вика "не смея да гледам, че една искра и сме дотам"  Не се притеснявай ти ще чистиш с гъба няма да заваряваш с електрожен там, споко си чисти и не се притеснявай, е не е препоръчително да пушиш, пуши до колата не в нея докато чистиш 
|
|
|
|
| Вто Ное 25, 2014 2:48 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Бих препоръчал не само да не се пуши до колата, но и да се откачи акумулатора, за да не стават бели Освен опасност от възпламеняване при пушене винаги има и риск и от остатъчно статично напрежение.
|
|
|
|
| Вто Ное 25, 2014 4:04 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
а колега,имам 2 въпроса: -как стигна до там ,че да чистиш бензиновите инжектори? -сменял ли си някога бензинов филтър?
ако тръгнеш да почистваш резервоара(седялка,помпа и т.н,то смени си и филтъра най добре)
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Вто Ное 25, 2014 6:29 pm |
|
|
|
alexmitev
|
valadares написа: а колега,имам 2 въпроса: -как стигна до там ,че да чистиш бензиновите инжектори? -сменял ли си някога бензинов филтър?
ако тръгнеш да почистваш резервоара(седялка,помпа и т.н,то смени си и филтъра най добре) Бяха доста запушени от едната страна инжекторите, не са работили в резултат на изгоряла ламбда-сонда, която открих доста късно. Бензиновият филтър в резервоара е сменен (беше в окаяно състояние), но страх лозе пази, не бих искал скоро да давам пак 200лв. за почистване на инжектори... Та бих сложил още 1 филтър отпред превантивно
|
|
|
|
| Сря Ное 26, 2014 9:35 am |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
да прав си ,200лв за 6 инжектора си е бая пари,а във варна е по 15лв на инжектор!!!
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Сря Ное 26, 2014 10:38 am |
|
|
|
alexmitev
|
|
Е и тук беше толкова, но се наложи смяна на цедките на всичките инжектори, което е +7лв, и монтаж/демонтаж + 60 и се събират
|
|
|
|
| Сря Ное 26, 2014 10:43 am |
|
|
|
deadman
|
|
Чека не ти ли е светил за ламбдата?
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Сря Ное 26, 2014 11:04 am |
|
|
|
alexmitev
|
|
Той светеше открай време поради лошото запалване, което в сервизите ми обясняваха, че се дължи на големия разход на масло. А реално се е дължало на зацапаните дюзи и съм сигурен, че се е виждала и грешката за ламбдата, но никой не ми е казал за нея... Затова и си купих кабел и сам открих грешката, след като продължи да свети чека след основния ремонт на двигателя.
|
|
|
|
| Сря Ное 26, 2014 11:30 am |
|
|
|