Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Чистене на бензиновия резервоар? 
Автор Съобщение

Постове: 155
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0 AT 2002 бенз.
Рейтинг: -47
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Колеги, някой пробвал ли е да си почисти бензиновия резервоар? :) Скоро чистих инжекторите на ултразвук и не ми се иска да повтарям тази не-евтина операция често... Предполагам, че в резервоара има доста тиня - има ли някакъв начин да я изкарам?
Колата е h6 outback 2002-ра, ако има значение

Чет Ное 20, 2014 2:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
alexmitev написа:
Колеги, някой пробвал ли е да си почисти бензиновия резервоар? :) Скоро чистих инжекторите на ултразвук и не ми се иска да повтарям тази не-евтина операция често... Предполагам, че в резервоара има доста тиня - има ли някакъв начин да я изкарам?
Колата е h6 outback 2002-ра, ако има значение

Това е гадна операция "чистене на резервоар" при Субару, аз преди години на първото ми Суби имах такъв проблем и започнах да разглобявам да го извадя да си се изчисти как си пише по книгите ама то трябва да разглобиш цялата задница и да свалиш моста.... :shock: и се отказах да го свалям, но с гъбичка и през отвора на помпата и с парцали леко и внимателно го поизчистих трудно и пипкаво е ама нямаш избор след това допълнителен филтър отпред до двигателя и няколко по чести смени и после не съм имал проблеми.
А резервоара се беше напълнил с боклуци от прогнила тръба отдушник ли е ква там не знам в задния десен калник.
Това е действай, успех ;)

Вто Ное 25, 2014 1:11 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Мерси за отговора, но като гледам ще ми излезе скъпо ако някой друг го прави (ако изобщо се навие), а сам едва ли ще се справя, а и нямам толкова време...
Аз смених филтъра в резервоара (този с цедката) - надявам се да спира боклуците все пак.
Гледам, че си писал за преден филтър - аз имам място за него под капака, но на негово място е сложено едно малко филтърче. Мога ли да сложа отпред голям филтър (този, който е за колите, които нямат филтър в резервоара) и ще се счупи ли нещо от това? Примерно няма ли да падне налягането на бензина като има 2 филтъра (то и сега е малко по-ниско от нормалното, с ок. 0.2 бара) или да се затормози бензиновата помпа?

Вто Ное 25, 2014 10:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не отнема кой знае колко време колега сваляш задните седалки (повдигаш ги) сваляш капачката на помпата и започваш да бъркаш вътре и да почистваш като е добре в нея да има малко бензин (отнема час, два) също така открий от де идва мизерията в резервоара за да не го чистиш сега и след месец два пак, купи си метален филтър и отпред покрай двигателя намери удобно място прекъсни маркуча и постави филтъра и не мисля, че ще има проблем с налягането. Действай ;)

Вто Ное 25, 2014 10:28 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
А няма ли опасност да избухне нещо покрай тия бензинови пари в резервоара? Да речем ако някой пушач мине наблизо, докато го чистя или отнякъде другаде ако се вземе искра? :) Единия от майсторите като го питах защо не е погледнал по-обстойно вътре като е сменял филтъра, вика "не смея да гледам, че една искра и сме дотам" :)

Вто Ное 25, 2014 10:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
alexmitev написа:
А няма ли опасност да избухне нещо покрай тия бензинови пари в резервоара? Да речем ако някой пушач мине наблизо, докато го чистя или отнякъде другаде ако се вземе искра? :) Единия от майсторите като го питах защо не е погледнал по-обстойно вътре като е сменял филтъра, вика "не смея да гледам, че една искра и сме дотам" :)

Не се притеснявай ти ще чистиш с гъба няма да заваряваш с електрожен там, споко си чисти и не се притеснявай, е не е препоръчително да пушиш, пуши до колата не в нея докато чистиш ;)

Вто Ное 25, 2014 2:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Бих препоръчал не само да не се пуши до колата, но и да се откачи акумулатора, за да не стават бели
Освен опасност от възпламеняване при пушене винаги има и риск и от остатъчно статично напрежение.

Вто Ное 25, 2014 4:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
а колега,имам 2 въпроса:
-как стигна до там ,че да чистиш бензиновите инжектори?
-сменял ли си някога бензинов филтър?

ако тръгнеш да почистваш резервоара(седялка,помпа и т.н,то смени си и филтъра най добре)

Вто Ное 25, 2014 6:29 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
valadares написа:
а колега,имам 2 въпроса:
-как стигна до там ,че да чистиш бензиновите инжектори?
-сменял ли си някога бензинов филтър?

ако тръгнеш да почистваш резервоара(седялка,помпа и т.н,то смени си и филтъра най добре)

Бяха доста запушени от едната страна инжекторите, не са работили в резултат на изгоряла ламбда-сонда, която открих доста късно. Бензиновият филтър в резервоара е сменен (беше в окаяно състояние), но страх лозе пази, не бих искал скоро да давам пак 200лв. за почистване на инжектори... Та бих сложил още 1 филтър отпред превантивно

Сря Ное 26, 2014 9:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
да прав си ,200лв за 6 инжектора си е бая пари,а във варна е по 15лв на инжектор!!!

Сря Ное 26, 2014 10:38 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Е и тук беше толкова, но се наложи смяна на цедките на всичките инжектори, което е +7лв, и монтаж/демонтаж + 60 и се събират

Сря Ное 26, 2014 10:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Чека не ти ли е светил за ламбдата?

Сря Ное 26, 2014 11:04 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Той светеше открай време поради лошото запалване, което в сервизите ми обясняваха, че се дължи на големия разход на масло. А реално се е дължало на зацапаните дюзи и съм сигурен, че се е виждала и грешката за ламбдата, но никой не ми е казал за нея... Затова и си купих кабел и сам открих грешката, след като продължи да свети чека след основния ремонт на двигателя.

Сря Ное 26, 2014 11:30 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема