| Автор |
Съобщение |
|
Потребител Х
Пресен - пресен
|
|
Здравейте, обмислям закупуването на нов Форестър, но за моя голяма изненада Субару моторс вместо сайт имат някаква смешна страничка с адрес и телефон. Това ли е "официалният" вносител за България или аз нещо бъркам? Или пък ако е това, как е възможно такава аматьорска работа за една от добрите марки автомобили! Нито мога да се ориентирам в цените, нито в условията , нищо! Това го няма при нито една друга марка. Моля, дайте съвет как става закупуването на Субару в България.
|
|
|
|
| Съб Фев 14, 2015 11:57 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Трудно е да те окуражим :-) Виж темата Ново начало малко по-надолу и потърси друг дилър...
|
|
|
|
| Съб Фев 14, 2015 12:25 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
|
За съжаление в момента Субару нямат официален представител в България. Този, който на хартия се води "официален" вече си видял какво може. И интересът му към марката очевидно в толкова сериозен, колкото и сайта. За закупуване на ново Субару колеги се ориентират към Германия, Румъния или друга държава по избор. Отделно, че и цените им са по-добри.
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Съб Фев 14, 2015 1:17 pm |
|
|
|
Потребител Х
Пресен - пресен
|
BAlexandrov написа: Трудно е да те окуражим :-) Виж темата Ново начало малко по-надолу и потърси друг дилър... Изчетох всичко в темата и чак не ми се вярва. Ще проверя опциите в Германия, но така като гледам май ще се ориентирам към втора ръка, в мобиле видях прилични екземпляри на изненадващо ниски цени , 17-18 бона?!
|
|
|
|
| Съб Фев 14, 2015 1:34 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
Фори 2013+ за 17 бона евро не съм виждал. Ако гледаш стария модел , може.
|
|
|
|
| Нед Фев 15, 2015 11:05 am |
|
|
|
dif2
Регистриран на: Пет Дек 10, 2010 9:06 pm Постове: 65 Местоположение: varna
Автомобил: outback 2.5 2004
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте колеги! Някой знае ли как стои въпросът с ДДС при покупка на автомобил от Германия? Плаща ли се ДДС-то в Германия или може да се купи без ДДС и плаща ли се при регистрация в България?
|
|
|
|
| Вто Мар 03, 2015 12:01 pm |
|
|
|
Junghans
Регистриран на: Вто Юли 29, 2014 11:14 pm Постове: 110 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D
Телефон: 0888238905
Рейтинг: 46 
|
За каква кола питаш- нова или втора ръка? За нова кола ДДС се плаща в БГ, за втора ръка не колко и къде плащаш, и дали някой плаща реалното. За нова говори с търговеца, някой имат схемата да ти го връщат след време, но това не е правилно. Редно е да бъде платено в страната получател, както всяка друга стока закупена от фирма. Последно си поръчах ски очила от Германия, понеже съм забравил да махна от профила ми фирмените данни и маската дойде без начислено ДДС  Аз моето ДДС го внесах тук в БГ
_________________ Junghans - Die deutsche Uhr www.junghanswatches.bg
|
|
|
|
| Вто Мар 03, 2015 1:44 pm |
|
|
|
dif2
Регистриран на: Пет Дек 10, 2010 9:06 pm Постове: 65 Местоположение: varna
Автомобил: outback 2.5 2004
|
Въпросът ми е за нов автомобил или най-много за автомобил от тестдрайв. Гледам в мобилето дават цена с ДДС и цена без. Ако платиш ДДС в Германия тук трябва ли да го плащаш пак? Един приятел каза че има начин да не се плаща никъде?! 
|
|
|
|
| Вто Мар 03, 2015 9:21 pm |
|
|
|
valdy
Регистриран на: Нед Фев 24, 2013 5:29 pm Постове: 32 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT '99
|
|
Това последното, освен ако не го внесеш на фирма, няма как да стане. Само виж дали модела отговаря на условията за ДДС кола.
|
|
|
|
| Вто Мар 03, 2015 9:38 pm |
|
|
|
Junghans
Регистриран на: Вто Юли 29, 2014 11:14 pm Постове: 110 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D
Телефон: 0888238905
Рейтинг: 46 
|
|
Аз не знам законен начин да не плащаш ДДС, аз си го платих в БГ. Защо да плащаш ДДС в Германия, казах и по горе, длъжен си да го платиш в БГ, говори със счетоводителя си. Има случаи в които някой е платил в Германия и след това плаща в БГ. Следват главоболия.... не ми си впуска в подробности, затова плащаш на счетоводител! Можеш да купиш тестов и да платиш ДДС тук, ако се навие Германецът, обикновено не става, понеже той е внесъл........ Нова кола се води до 6 месеца след първа регистрация или 5 или 6 000км, провери, след това е втора ръка.
_________________ Junghans - Die deutsche Uhr www.junghanswatches.bg
|
|
|
|
| Вто Мар 03, 2015 11:38 pm |
|
|
|