Здравейте колеги,
искам да споделя малко опит с тези от вас, които обмислят да сменят оригиналното стерео на нашите машинки, в случая Форестър, 2006 год. При мен беше Kenwood, 6 CD changer. Няма да се спирам на възможностите за ново стерео, т.к. са много и са въпрос на лични предпочитания. Това, което е важно е, че ако искате да продължите да използвате бутоните за управление от волана (ако имате такива) ще ви трябва адаптер и разбира се новото стерео да има такава функция. Адаптера може да бъде готов (има фирми, които ги правят) или да се направи конретно за вашия автомобил, което е по-добрия вариант. И Авал и Авител предлагат готови адаптери, но това което аз направих, беше да се поразровя в нета за да добия малко допълнителна информация по темата. Така попаднах на човек от форума на Опел, който предлагаше такава услуга, ето линк към поста:
http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=22245Човека се оказа доста в час, продукта му е ОК, цената е добра и дава и гаранция. При мен всичко работи безупречно, имам и допълнителни функции за управление на телефона от волана (през блутуут).
Звука в колата от новото стерео дори с ОЕМ колоните е коренно различен, спрямо звука от оригиналното стерео.
+
адаптера е направен конретно за вашия автомобил, няма смесване на честоти и т.н.
получавате допълнителни функции в зависимост от модела и екстрите на новото стерео
-
губите звука от навигацията (ако имате такава)
губите звука от т.нар.субуфер в багажника (ако имате такъв), но за това има лек
Поздрави