| Автор |
Съобщение |
|
demoman
Регистриран на: Съб Сеп 29, 2012 2:24 pm Постове: 704 Местоположение: Пловдив
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177   
|
Абе, някой знае ли дали конектора на еърбега на волана има поляритет? Демек, има ли значение как връзвам кабелите към него? Взел съм си волан от WRX'05, ама буксата на еърбега е различна и трябва лека модификация... ама не знам кой пин на кой отговаря 
|
|
|
|
| Съб Юни 06, 2015 11:17 pm |
|
|
|
svilenel
Регистриран на: Пон Ное 16, 2009 8:10 pm Постове: 75 Местоположение: Варна
Автомобил: wrx 01
Рейтинг: 15
|
|
Не би трябвало да има поляритет,защото масово на гръмнал еърбег слагат резистор за да не свети лампата на таблото.Да не си купил трилъчев волан с четири букси?
|
|
|
|
| Нед Юни 07, 2015 9:42 am |
|
|
|
demoman
|
svilenel написа: Не би трябвало да има поляритет,защото масово на гръмнал еърбег слагат резистор за да не свети лампата на таблото.Да не си купил трилъчев волан с четири букси? Не, воланът е трилъчев, но е с една букса (2 пина). Такива са само през 2005-та моделите. От 2006-та натам са вече двустепенни еърбезите и са с повече букси и пинове.
|
|
|
|
| Нед Юни 07, 2015 11:14 am |
|
|
|
svilenel
|
|
Аз минах по същия път,щом не е с двустепенния еърбег,нама проблем.
|
|
|
|
| Нед Юни 07, 2015 11:35 am |
|
|
|
demoman
|
Значи връзвам както дойде и ще видим дали ще гръмне. 
|
|
|
|
| Нед Юни 07, 2015 1:39 pm |
|
|
|
svilenel
|
При мен нямаше проблем,успех 
|
|
|
|
| Нед Юни 07, 2015 2:11 pm |
|
|
|
valqk
|
|
Искам да използвам темата и да попитам. Сложих на бека седлаки, които имат еърбег, но бека нямаше преди на седалките. Гледам, че към коланите има вързана жълта инсталация, която предполагам се активира при катастрофа и блокира колана. Мога ли да вържа еърбега на седалката, паралелно на кабела на колана?
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Нед Юни 07, 2015 3:11 pm |
|
|
|
demoman
|
valqk написа: Искам да използвам темата и да попитам. Сложих на бека седлаки, които имат еърбег, но бека нямаше преди на седалките. Гледам, че към коланите има вързана жълта инсталация, която предполагам се активира при катастрофа и блокира колана. Мога ли да вържа еърбега на седалката, паралелно на кабела на колана? По-добре недей, че да не гръмне когато не трябва... Аз иначе сложих волана, вързах еърбега. Всичко си работи (клаксон, мигачи), освен еърбега - както и да го вържа (те са 2 положения общо), все ми свети лампата на таблото "Air Bag". Самият еърбег не е гърмян. Някаква идея от какво може да е? 
|
|
|
|
| Нед Юни 07, 2015 4:23 pm |
|
|
|
svilenel
|
valqk написа: Искам да използвам темата и да попитам. Сложих на бека седлаки, които имат еърбег, но бека нямаше преди на седалките. Гледам, че към коланите има вързана жълта инсталация, която предполагам се активира при катастрофа и блокира колана. Мога ли да вържа еърбега на седалката, паралелно на кабела на колана? За страничните еърбеци има отделни датчици за активиране,които са в страничните колони,при теб няма да стане.
|
|
|
|
| Нед Юни 07, 2015 5:31 pm |
|
|
|
svilenel
|

demoman написа: valqk написа: Искам да използвам темата и да попитам. Сложих на бека седлаки, които имат еърбег, но бека нямаше преди на седалките. Гледам, че към коланите има вързана жълта инсталация, която предполагам се активира при катастрофа и блокира колана. Мога ли да вържа еърбега на седалката, паралелно на кабела на колана? По-добре недей, че да не гръмне когато не трябва... Аз иначе сложих волана, вързах еърбега. Всичко си работи (клаксон, мигачи), освен еърбега - както и да го вържа (те са 2 положения общо), все ми свети лампата на таблото "Air Bag". Самият еърбег не е гърмян. Някаква идея от какво може да е?  При мен волана има бутони за управление на музиката и лентовия кабел е с много писти,трябваше да търся с мултицет,кои писти са за еърбега.Провери си лентовия кабел.Другия момент беше,че купих волана заедно с кутийката в която е лентовия кабел и волана така е бил завъртян,че лентовия кабел се беше навил много и се беше измъкнал от буксата.Това се вижда след като се разглоби кутийката.Провери с мултицет преди да разглобяваш.
|
|
|
|
| Нед Юни 07, 2015 5:43 pm |
|
|
|
subarist
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244     
|
Само не проверявай с мултицет докато е свързана въздушната възглавница !!!! Не съм сигурен какви волтажи и амперажи могат да я задействат... но по жълтите кабели нищо не се мери без специализирана техника. 
|
|
|
|
| Нед Юни 07, 2015 9:58 pm |
|
|
|
svilenel
|
То е ясно,че верига се мери при разкачени букси  .Идеята ми е да си измери лентовия кабел на волана, а не жълтите кабели на инсталацията.
|
|
|
|
| Нед Юни 07, 2015 10:44 pm |
|
|
|
demoman
|
Оправих го с игра с поялника по буксата - явно при модифицирането ѝ съм я бил прекъснал нещо. Изводи: - Еърбега няма поляритет - връзвайте както ви дойде - Буксите на '01 и '05 WRX са различни като конструкция, но еднакви като брой пинове (2бр.) - Клаксоните са напълно plug&play - Дискът с лентовия кабел също е напълно съвместим
|
|
|
|
| Чет Юни 11, 2015 7:39 pm |
|
|
|