Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
Форестър, Легаси или Аутбек ???
| Автор |
Съобщение |
|
Kor3ktor
|
Привет. От известно време се оглеждам за автомобил 4х4, поради ред причини. И все странях от СУБИТО, нооо най накрая май и аз ще се заразявам с тая болест ...  Та изчетох доста из форума, но не намерих отговори на въпросите ,които се въртят в главата ми. 1) Относно Форестър прави ми впечатление,че 1вото поколение ръждясва повече от 2рото вярно ли е или ..??(някъде бях чел нещо за нов завод на Субару за купета,и след това се пооправял проблема с корозията ??) 2) Има ли разлика между Легаси и Аутбек от към окачване (имам впредвид здравина и цени) а също така и поддръжката и на двигателите 2.0 и 2.5. 3) А поддръжката на Фори и Аутбек съпоставима ли е ?? 4) Кои модели са с обикновенни амове ,че много ме стряскат цифрите за въздушните  ?? П.С. в общи линии всичко ме тегли към Аутбек 2.5 ръчка 2-ро поколение, но искам да разбера дали това е моята кола Благодаря предварително!!
|
|
|
|
| Вто Юни 02, 2015 7:56 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Какво научих с времето: 1. Второто е по-добре, ама рискът да ръждяса си го има, особенно ако е от Германия/Швейцария/Австрия. 2. Само във височината. Можеш и ти да си я вдигнеш, има описани методи във форума. 2.0 е слабоват за това купе(но е с по-малко ядове май) и на аутбек не се монтира. 2,5 има по-кратък живот на гарнитурите. Потърси из форума. 3. По-скоро да. 4. Питаш преди да купиш. Обикновенни можеш да сложиш на всичките, ама и те не са евтини. Пружини+амове за форко са към 800 пари(горе-долу).
Покарай нечия и прецени кой модел е твоят. Едната е по-проходима, другата е по-комфортна...
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Вто Юни 02, 2015 11:01 pm |
|
|
|
Lazarus
Регистриран на: Пет Апр 25, 2014 9:31 am Постове: 416 Местоположение: София
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79 
|
Kor3ktor написа: Привет. П.С. в общи линии всичко ме тегли към Аутбек 2.5 ръчка 2-ро поколение, но искам да разбера дали това е моята кола Здравей, И мен ме дърпаше към 2.5, но малко съжалявам, че не взех 3.0. Хората ми говореха, че е по-добър, но аз "Нееееее много са скъпи частите, много ще ми гори градско" Разликата е минимална като гледам колко ми гори сега моята...... Въпроса, който трябва да си зададеш е за какво ще използваш колата. 1. За всеки ден + всяка седмица за риба = Форестър 2. За всеки ден + пътуване до морето - излизане от пътя = Импреза 3. За всеки ден + палатки + сноуборд + много буркани от село = Аутбек Това е моето виждане, моля да не се засягат колегите с конкретните модели. Поздрави, Лазар
_________________ If in doubt.......FLAT 6
Не карам пил и не пия карал.
... важно е да знаеш числата колко са ти...
|
|
|
|
| Сря Юни 03, 2015 8:18 am |
|
|
|
steling
|
Колега 3.0 е колата  стига да не търсиш максимум височина и проходимост. Бека си е дългичък и броните страдат понякога от това, ама като свикнеш спира да боли става за всичко гореизброено. Поддръжката е сходна с другите. Спестяваш едни пари от ангренаж, но ги даваш за свещи масла, по-скъпо газово.
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Сря Юни 03, 2015 8:24 am |
|
|
|
Kor3ktor
|
Мерси за отговорите  Към Фори ме насочва единственно 2.0 двигателят, иначе ми е тесничък а и предпочитам на магистралата да ми е комфортно и да е по-добра шумоизолацията. Иначе ми е грозноват а и не мисля да го мъча много много оффроад.А шумоизолацията на Фори 2 по-добра ли е от на 1 фаза , и евентуално съпоставима ли е с тази на Легаси/Аутбек ?? И как се държи на магистралата при 130-140 км. можеш л ида си чуеш мислите ?:) И другаде съм чел за 2.5 мотора и май, най добрият вариант за мен ще е Легаси 2.0 (не съм състезател и нямам притенции за кой знае какъв вървеж) предпочитъм комфорта (сега карам Еспас), а и след време ако ми идва ниско с един лифт мога да реша проблема , още повече че легаси е с по-ниска първоначална инвистиция а и са по-разпостранени. А каква е цената на евентуален лифт, а и има ли кой да ми го направи (срещу съответната сума де), защото предпочитам да е направен от някой който знае какво прави  ) П.С. говорим за Легаси 2 след 2000-2001
|
|
|
|
| Сря Юни 03, 2015 7:47 pm |
|
|
|
antonarset
Регистриран на: Пон Мар 31, 2014 9:16 pm Постове: 353 Местоположение: София/Варна
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
|
Форестър гори по-малко и са му малко по-евтини частите, но е по-тесен и къс. А за данъка на 3.0 не ми се мисли  Аз имам Легаси 2,2 и мощта му почти никъде не мое да се развие, или има задръствания, или дупки, сутрин 30-40 км в час ако докарам на път за работа е добре... Магистралата Варна-София още не съществува, само два отрязъка в недобро състояние. На офроуд не съм го мъчил. Легасито понякога трудно се паркира поради липса на място. Във Варна имах среща с един приятел, нямаше място да завъртя змея, накрая се наместих на едно място и се оказа запазено, та след близо 15 минути и пропускане на една камара коли успях да се наместя, завъртайки се буквално на сантиметри от другите коли. За сметка на това пък вътре има мнооого място (но таванът иде малко нисък). Легаситата май държат по-ниска цена, но то е щото набутвацията за ремонт после е бая сериозна 
|
|
|
|
| Сря Юни 03, 2015 8:22 pm |
|
|
|
Lazarus
Регистриран на: Пет Апр 25, 2014 9:31 am Постове: 416 Местоположение: София
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79 
|
|
_________________ If in doubt.......FLAT 6
Не карам пил и не пия карал.
... важно е да знаеш числата колко са ти...
|
|
|
|
| Сря Юни 03, 2015 9:10 pm |
|
|
|
Kor3ktor
|
Извинявам се за неточността Легаси 3 ( не знаех че се води 3  ) Дължината на колата не ме плаши изобщо карам Еспас и съм свикнал с голям габарит, а и още повече че разлитака м/у Легаси и Фори е 200 мм. Видях че и китовете не са нещо стряскащо ... единственно малко по раздутите брофи на Аутбека ми допадат повече, но има време за мислене още не съм се разделил с Рени-то.Другото, което ме притеснява е ниската позиция на водача ... свикнах с високата позиция на вана, и сега като се кача в лека лола и ми е много терсене, но както казах за сега правя само сондажи 
|
|
|
|
| Сря Юни 03, 2015 9:51 pm |
|
|
|
Kor3ktor
|
И поредният въпрос  кои модели Легаси,Аутбек и Форестър са с нормален съединител, че и там си е филм май  ??
|
|
|
|
| Чет Юни 04, 2015 5:19 pm |
|
|
|
Alxx
|
Чукча писател да се преквалифицира в читател  Има раздели за всеки модел.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Чет Юни 04, 2015 5:38 pm |
|
|
|
Kor3ktor
|
Колега чукча доста прочете но .... така и не открих някаква закономерност на кои коли се поставя въпросният съединител ,в смисъл примерно с него се оборудват само коли с 2.5 мотор или пък с автоматична скоростна кутия ... ако някой все пак знае и има желание да подскаже, ще бъда благодарен  .Между другото направи ми впечатление ,че каточели с въздушно окачване и копче за регулиране са снабдени автоматиците основно, ако бъркам моля да ме поправите 
|
|
|
|
| Нед Юни 07, 2015 2:46 pm |
|
|
|
dimy
Регистриран на: Вто Фев 28, 2012 5:11 pm Постове: 207 Местоположение: Самоков
Автомобил: outback2.5 ,lancer sportback
Рейтинг: 7
|
|
Здравейте колеги ( пиша от телефона ) Изправен съм пред голямо чудене за кола ?( жената не хареса инпресата като модел) .Та ще ползвам темата на колегата да питам. 1. някой наясно ли е колко време може да се кара в Бг с немски номера ? 2 . колата ще я ползвам 2 пъти в годината Бг-Германия- Бг. 3. Форестер 2.0хт , 2.5хт или 3.0 оутбек ( модела 209 или 245 коня)? 4. Колата ще се сложи газ. Периода октомври -април си живеим в Бг ходя на риба и има доста сняг , на легасито поснояно имах проблеми с брони и кори .
_________________ http://www.carspending.com/bg/vehicles/5570-subaru-outback
|
|
|
|
| Пон Юни 08, 2015 12:18 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|