Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 търся силиконови интейк и У пайп 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,

колата смуче въздух някъде около всмукателния колектор при дясната глава и трябва да имам готовност да сменя Г образната част от въздушните пътища под колектора. Ново ОЕМ е малко над 150 лв. а втора употреба вече си имам. Така и така ще свалям кулера обмислям смяна и на У пайпа отдолу. Така, че някой да предлага такъв силиконов интейк за Форестър турбо '99 и метален У-пайп или поне със силиконова долна част?

И два въпроса - има ли някой опит с евтините силиконови интейк тръби от ebay.co.uk - издържат ли на температурите, как са страничните изводи, здрави ли е силикона и въобще заслужава ли си. Става въпрос предполагам за китайчета, не за реномирани марки.
Ето няколко варианта
http://www.ebay.co.uk/itm/331510523275? ... EBIDX%3AIT
http://www.ebay.co.uk/itm/281295783162? ... EBIDX%3AIT
http://www.ebay.co.uk/itm/Silicone-Turb ... 2415&rt=nc
и други такива с цена до 60 лири. Заслужават ли си 10-15 лири разлика в цената по отношение на качеството.

Колкото до У-пайпа под интеркулера - стават ли У пайпове от newage Импреза интеркулерите /предполагам без СТИ/ на старите модели интеркулери - еднакви ли са размерите на колената от турбото, разстоянията между отворите за пълнене и мога ли да ползвам такъв за моя Форестър турбо 99, който е с TD04 турбина? Нужно е малко ноу хау по тези въпроси. :hello:

Поздрави!

Чет Юни 11, 2015 10:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При тази цена моят съвет е да си вземеш оригинален.
Не се занимавай с китайски силикони!
Хората слагат силикони на Perrin на 3 инча вход на турбината , защото има смисъл.
С тази тд04 си вземи направо едно ОЕМ интейкче и ще си предоволен от себе си.

Чет Юни 11, 2015 10:49 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Отговори с цитат
Разбрах те отлично Тенчо, няма да се занимавам с глупости. Кажи за У пайпа, намерил съм Самко за добри пари, цяло парче е от Г коляното до двата входа?

Чет Юни 11, 2015 10:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Отговори с цитат
Казвам ти личното си мнение. Силикон бих сложил единствено ако мотора ми е ново сглобен, чист без капка масло и като отворя капака силикона да допълва другите къстъм съдчета, клапани и маркучи.

Чет Юни 11, 2015 11:16 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 704
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз имам купища китайски силикони по мотора. Проблеми от това, че са силикони или от това, че са китайски не съм видял. :)

Пет Юни 12, 2015 6:20 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема