Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Въпрос относно свързване на автоаларма 
Автор Съобщение

Постове: 159
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,
Имам малко елементарни въпроси за разбирачите от автоаларми. Понеже не съм я слагал аз алармата, имам желание да разбера кое и как се блокира за да няма изненади някъде из родината или чужбина. Значи алармата е МАРК 5100т. Прилагам схема. Първия ми въпрос е, ако извадя бушона на алармата без да е активирана, ще я изключа ли, или просто няма да запаля? Въпросния кабел „блокировка” – гледам, че е само един, което ме навежда на мисълта, че вероятно управлява някакво допълнително реле, което сигурно прекъсва бензиновата помпа? Поправете ме, ако греша. Та този кабел, как точно му е свързването – дава плюс към реле, или дава маса и прекъсва по този начин нещо? Понеже виждам, че така наречения сервизен бутон ми е спестен (буксата е празна), ако го набавя, това достатъчно надеждно ли е в случай, че се наложи да я деактивирам? Знам, че въпросите са доста лаишки, но просто досега не съм се занимавал с аларми и блокировки.
Ето схемата:http://www.markalarm.bg/mark_data/Mark5100T_Lux_Shema.pdf

Чет Авг 13, 2015 9:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4377
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако не бъркам, Авител бяха оторизиран сервиз за тия аларми. Що не скочиш до сервиза им в Красно село, да те светнат?

Пет Авг 14, 2015 12:44 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема