Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
ВАРНА - полиране на фарове - КЪДЕ?
| Автор |
Съобщение |
|
ivantarlev
Автомобил: Subaru OUTBACK H6. 2002г.,Facelift
Рейтинг: 6
|
Здравейте. На Легасито единият фар е нов, но дригият стои по тъмен, което е нормално де. След малка интервенция с цел почистването му от моя страна - дори стана малко по зле Нека някой бъде така добър да препоръча място във Варна където могат да го полира професионално и освен полир паста накрая да нанасят и защитен лак.? Благодаря.
|
|
|
|
| Съб Ное 02, 2013 12:07 am |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
Немога да разбера закакво ти е лак, ама аиде. Вземи си шкурка 1000-1500-2000, минаваш последователно, след това с паста на 3М, наи добре е да имаш поне 2 или 3 пасти, полираш с ел. машинка (дрелка флекс и гъба, на по ниски обороти) и си имаш по хубав от новия фар.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Съб Ное 02, 2013 3:02 pm |
|
|
|
deadman
|
|
Аз не съм полирал, но колегата Greg4o е полирал на ул. Цани Гинчев (цветята на Чаталджа) - като се влезе от ул. Любен каравелов една къща преди да се излезе на Княз Николаевич в дясно - има винаги коли за боядисване. Лакът е задължителен ако не искаш да шкуриш всяка година - и така докато не останат фарове.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Съб Ное 02, 2013 3:40 pm |
|
|
|
neno_11
Регистриран на: Пон Фев 22, 2010 12:02 am Постове: 748 Местоположение: Добрич
Автомобил: WRX
Рейтинг: 84 
|
|
в Добрич има човек който ги прави добре ако не ти е проблем пътя?!
|
|
|
|
| Съб Ное 02, 2013 4:05 pm |
|
|
|
gkesov
Регистриран на: Вто Мар 12, 2013 5:43 pm Постове: 60 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester, Subaru Justy
Рейтинг: 15
|
|
Постигнах в това отношение забележителен резултат с малко сода за хляб и памучен парцал, а след това полирпаста 2000. От къде обаче да намеря въпросният лак ?
|
|
|
|
| Нед Ное 03, 2013 6:04 pm |
|
|
|
LeBoss
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 9:19 pm Постове: 69 Местоположение: Благоевград-Видин
Автомобил: АУДИ А6 Куатро
Рейтинг: 19
|
|
Колега, ако ще пръскаш и с лак, забрави за шлайф пастата. В нея има силикон и не хваща нито боя нито лак. Ако ще лакираш само шкурка и след номер 2000 лака. Матираната повърхност от шкурката става абсолютно прозрачна след нанасянето на лака. Лично мое мнение е, че полираните фарове издържат повече от лакираните. А и в двата случая при следваща обработка иска шкурене докато се премахне потъмнелият слой, само че тогава при лакираният е много повече.
|
|
1
|
|
| Нед Ное 03, 2013 6:50 pm |
|
|
|
ivantarlev
|
|
Добре. Но за такива ,които не са фенове на handmade експерименти, - нямали място във Варна, на което някой е отишъл и са му полирали фаровете качествено и за повече от 4 месеца, както на автомивките.
|
|
|
|
| Пон Ное 04, 2013 12:05 am |
|
|
|
pj
Регистриран на: Вто Ное 18, 2008 1:19 am Постове: 127 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Impreza 2.0GX, MY2001, AT
Рейтинг: 25
|
|
Здрасти, колега.
Ако не ти се занимава сам, потърси колегата Kalin_80 от форума. Вече два пъти ходих при него и съм много доволен. Коментирахме и вероятните причини за помътняването на фаровете. Предположението е, че е от агресивната химия за безконтактно миене по автомивките. Преди 3 месеца си сложих фолио на 3М на фаровете и за сега работи - няма ново потъмняване. Дали ще продължи да работи фолиото е въпрос на време да се разбере. Доколкото помня, предния път повторното "замъгляване" започна 2-3 месеца след полирането. Обикновено започва от външната част, близо до мигачите, и "пълзи" към крушките за дългите светлини. Интересното е, че точно в изпъкналата част пред лупите остава чисто до последно. Що се отнася до лакирането ... мислехме и за този вариант. Проблемът там е, че като се олющи лакът от ударите от камъчета от пътната настилка, кой ще се наеме да смъкне горния слой лак без да ти надере слюдата на фаровете!?
Някой има ли други предположения за вероятните причини?
Поздрави.
_________________ Ziezi ex quo Vulgares - 354 A.D. - анонимен латински хронограф.
|
|
|
|
| Вто Ное 05, 2013 5:17 pm |
|
|
|
ivantarlev
|
Отидох при едно момче, гаража му е като тръгнеш от ДООМ на Лятно Тракия нагоре посока Спартак, и точно където излиза БРатя МИладинови в ляво има един гараж, имат табела за промоция за полиране на цял автомобил. Не е просто полиране, същото, което издържа само 2-3 месеца, и което масово се прави по автомивките. Каза , че ако внимавам с в левче автомивките и безконтактните препарати -може и 2 години да изкарам. Верно взе 30 л+ още 10 за спрей за запечатване - подчертавам спрей- не лак. Не е евтино но ще видим колко ще издържи. Иначе фарът е като нов- няма разлика с другият , който наистина е сменен и е нов Иначе сега във ваучерите има промоция за 30 лв 2 фара в сервиз Димови някакъв.
|
|
|
|
| Вто Ное 05, 2013 11:03 pm |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
|
Благо в хлебозавода до Миро ми ги прави мн добре.
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 12:03 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
| Пон Дек 23, 2013 3:13 pm |
|
|
|
Radekbg
Пресен - пресен
|

Здравейте. Фаровете фабрично имат някакво покритие върху пластмасата. Много ми прилича на лак. Това покритие създава проблема с времето като вариантите за поправка са следните: 1. Минаване само с полир паста (предполагам, че по автомивките така го правят) - покритието се полира и светва, но бързо матира отново, просто защото му е дошло времето за смяна. Това се случва по-бързо на фаровете, най-вече заради температурните амплитуди. 2. Минаване с водна шкурка и полир паста - същата работа с тази разлика, че могат да се занулят границите- може да се скрие границата между обеленото покритие и пластмасата с малко повече шкурене. 3. Матиране на старото покритие и лакиране с нов лак- ефекта е добър, но не съм сигурен колко е дълготраен. Виждал съм фарове лакирани доста пъти без да се отстранява напълно старият лак и ефекта от това не е добър. Най-често се вижда по нововноски- фара жълтее, изглежда, че се дели, понякога фара изглежда като нацепен, макар и бистър, и здрав. Премахването на толкова много лак ще отнеме около един ден водно шкурене или пък два дни полиране с машина и паста. Лакирането не е погрешно, но дълготрайността зависи от качеството на лака, което много варира, както и от това дали е премахнат изцяло старият лак, преди полагането на нов. По мои наблюдения евтините лакове, тънко положени - на една ръка изтрайват най-малко, след което прегарят и буквално се разпадат, изронват независимо дали е на фара или на някой боядисан панел от колата. (представете си в какво състояние е 5+ годишния лак върху боята на вашата кола) макар, че там условията за него са по-добри от колкото върху фаровете.) Дали само ще полира или ще се полира и след това лакира, е важно проблемното покритие да бъде отстранено изцяло за да има дълготраен ефект. Това става качествено с шлайф машини и шкурки с едрина 320, 400. Отнема време, често се налага да се свали фара заради особените форми на детайлите около него. Защо се лакират тогава фаровете, та дори и фабрично, след като лака се разрушава след време? Не съм се интересувал, но предполагам, че лака все пак предлага някаква УВ и механична защита спрямо пластмасата, а и пластмасата не може да има този блясък, който предлага лака. Ако само полирате фаровете до пластмаса ефекта ще трае с години, но евентуално самата пластмаса ще започне да пожълтява, ще получи повече повреди, но не и по начина който ви кара да търсите решение за матиралите Ви фарове до степен, че да не осветяват достатъчно нощем. Дали ще предпочетете да ги предпазвате чрез лакиране е въпрос на личен избор. Нито е грешно, нито е задължително, но пък определено ще придаде блясък. Съответно има и тъмни, тониращи лакове. Няма да имам възможност да следя редовно темата, така че ако някой иска повече информация - [email protected]Весела коледа и щастлива нова година на всички!
|
|
|
|
| Вто Дек 24, 2013 11:46 am |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
Аз след полиране си лепя прозрачно UV protected фолио и забравям за проблема с фаровете.  Даже се бронират и срещу камъчета
|
|
|
|
| Вто Дек 24, 2013 12:07 pm |
|
|
|
Ивайло Добрев
Регистриран на: Съб Юли 12, 2014 9:46 am Постове: 261 Местоположение: Варна
Автомобил: Forester 2.0X,MT,158hp
Рейтинг: 36
|
Гледам темичката е позамряла,та да я посъживя  Предлагат ми за 40 лв да полират фаровете и да сложат УВ фолио което уж предпазвало.Откакто взех да си мия за левче колата сам фаровете видимо се замъглиха.Но не съм сигурен колко време ще изкарат след това.Че познати ме убеждават сам да си ги полирам-било много лесно и трайно. А иначе фирмата е Астра фолио съседния двор до Жижо(отстрани на Метро)
|
|
|
|
| Пон Сеп 14, 2015 10:20 pm |
|
|
|
steling
|
|
Астра ми правят последните три коли и съм много доволен от работата им. Бека беше с фолирани фарове и халогени. Ефекта е добър. А на самообслужването така става от химията - сода и вода за да се стигне цена :-) Ако искаш на другата среща ще ти кажа по подробно.
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
2
|
|
| Пон Сеп 14, 2015 10:34 pm |
|
|
|
|