Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Размер гуми\Разход на гориво 
Автор Съобщение

Постове: 180
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги забелязах следната зависимост(предполагам и доста други колеги са го установили) !
Размера на гумите ми след като взех колата беше 205/50/16.Пътувайки до една и съща дестинация,след зануляване на километража бе 85км.Засечено многократно,всеки път с приблизително еднакъв стил на шофиране,даваше един и същ разход(извънградско).Преминавайки на друг размер гуми 205/55/16,разстоянието ми го отчете вече 82 км.Засичано е отново няколко пъти по същия маршрут, и все е така.
Пресмятайки си разхода по тези изминати километри,до изразходване на бутилката с газ,вече беше малко,но по-голям.
Предполагам идва от това ,че изминатите километри са повече,а ми ги отчита по-малко.
Та мисълта ми е,че реалния разход на гориво, при дълго извънградско каране би бил най-верен ,единствено и само с препоръчания размер гуми от производителя.
Интересно ми е да чуя и ваши мнения, по този въпрос !?

Чет Дек 10, 2015 3:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 181
Автомобил: фориSG 2005г.
Телефон: 0889657666
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
http://www.calculator.bg/1/avtomobili_gumi.html ето колега отговора ти.просто свикни да преизчисляваш :good:

Чет Дек 10, 2015 7:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема