Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Монтаж на аларма проблем. 
Автор Съобщение

Постове: 506
Автомобил: subaru legacy 2.0GL 97г.
Телефон: 0889855638
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Взех китайска аларма Paolo G6 , има си всичко което ми трябва . Днес се захванах да я вържа но имам някой проблеми които не мога да си обесня .

Ето схемата на свързване :
Изображение

Централното си го вързах без проблем
Жълтия кабел отива към релето (което прекъсва нещо това си е въпрос на избор)
черен - маса от акумулатор
кафяв 1 и 2 са мигачите -вързал съм ги
червено е постоянен + от акумулатор
розово - сирена
зеленото - не съм го вързвал !!
ACC - + от контакт
оранжево - сигнал от стопа
синьо - сигнал от врата

И сега като вържа всичко както съм описал ми работи само централното , ако откача + от контакт (АCC) , лед индикатора на алармата си светва чува се сирената при отключване и заключване но не работи коректно.

При отключване след 30 сек пак се заключва (съответно си обеснявам че има проблем със сигнала за вратата) . Пробвах вместо сигнал от вратата синия кабел да го вържа към маса тогава не се заключва след като съм я отключил но при заключване след 30 сек се включва алармата . Четох че сигнала за синия кабел трябва да е - но при мен като се отвори врата на кабела на копчето има 12 V .

В книжката пише че ако до 25 сек след деактивиране на алармата не се отвори врата , системата ще заключи автоматично . От това съдя че има някакъв проблем със сигнала от врата .

Някой може ли да ми помогне със съвет как да я свържа. И най-интересното ми е защо спира да работи алармата след като подам ACC след като във схемата е написано че трябва да се върже.

https://www.facebook.com/remont.PC.GPS.GSM.obqvi/
http://niggaznature.bazar.bg

Съб Окт 26, 2013 6:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Една част от японските коли се управляват през минус, а не през + като повечето други (демек винаги имат постоянен ток 12В), явно и твоята е така и за това не ти работи коректно алармата, като пуснеш управлението през +. Има 2 варианта, аз бих ти препоръчал втория.
1. Връзваш всичко, което следва да е през +, към - и обратното
2. Отиваш където си купил алармата и искаш схема за монтаж за кола с управление през -, ако нямат такова, поне да ти кажат - гарантират, че може да работи през минус, даже бих те посъветвал да питаш за техен сервиз, в който да я монтират, за да не е да изгориш с алармата.

Съб Окт 26, 2013 8:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Алармата е купена от онлайн магазин и аз я вземам почти за без пари от един колега така че да си играя да я връщам няма да е . Иначе ако подам - на синия кабел работи като се отключи (не се заключва ) , но като я заключа и се активира след 30 сек почва да пищи сирената (това ако мога да оправя ме устройва).

С една дума ми трябва централно и като натисна копчето да се чува звук от сирената и ми харесаха дистанционните на тази аларма че са с ключ вграден и затова рекох да я сменя с централното ми (което пак е допълнително слагано) .

Съб Окт 26, 2013 9:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
niggaz_nature написа:
Алармата е купена от онлайн магазин и аз я вземам почти за без пари от един колега така че да си играя да я връщам няма да е . Иначе ако подам - на синия кабел работи като се отключи (не се заключва ) , но като я заключа и се активира след 30 сек почва да пищи сирената (това ако мога да оправя ме устройва).

С една дума ми трябва централно и като натисна копчето да се чува звук от сирената и ми харесаха дистанционните на тази аларма че са с ключ вграден и затова рекох да я сменя с централното ми (което пак е допълнително слагано) .

На тоя син кабел трябва да се подаде - от бутоните на вратите.
Честно казано не помня къде свързах моята. Мисля че на заводската букса за оригинална аларма която се намира зад централната конзола (поне на моята кола)

Слушаи сега:
Свали един бутон от която и да е врата и виж колко жици има.
АКо има 1 жица значи подава маса когато видата е завита на купето.
АКо има 2 жици значи затваря и отваря верига, която ако е по - пак става.

Ако си вариянт 1, с мултицет замери дали на откачения бутон идва - когато отвориш някоя друга врата, ако идва връзваш там сния кабел. АКо НЕ..... става сложно. и трябва да търсиш някъде другаде този -

Ако си вариянт 2, мериш какво върви по жиците, ако е -, прекъсваш веригата като натиснеш бутона и мериш какво става когато отвориш другата врата.

Общо взето това е лесния начин.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Чет Окт 31, 2013 2:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 72
Автомобил: subaru impreza subaru forester '10
Телефон: 0883304033
Нов фен
Отговори с цитат
Виждам че си от стара загора обади се да ти оправим нещата. телефона го има на профилами.

Поздрави!!!
 4

Сря Ное 06, 2013 7:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ходих при един приятел който се занимава с аларми и каза че алармата е проблема не аз ;) . Както и да е ще си върна централното и ще си запазя сиренката само . Ако срещна проблем ще се чуем . Благодаря за съдействието .

Сря Ное 06, 2013 7:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Я ,кой има за черпене! Фори забелязвам ....

Чет Ное 07, 2013 10:07 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 72
Автомобил: subaru impreza subaru forester '10
Телефон: 0883304033
Нов фен
Отговори с цитат
На сбирката която чакам ще черпя :beer: .

Чет Ное 07, 2013 5:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега написал си, че централното си го вързал без проблем, моля кажи как се връзва, че там срещнах затруднение?

Вто Май 17, 2016 7:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема