Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
carpmaniac
Регистриран на: Сря Дек 18, 2013 5:30 pm Постове: 63 Местоположение: Пловдив/Норвегия
Автомобил: Subaru Outback,2016
Рейтинг: 74 
|
|
ЗДРАВЕЙТЕ Бихте ли ми помогнали малко с мнения и оценки за SUBARU XV 2.0 D(109кс).Никога досега не сам карал SUBARU дотук сьм слушал само хубави неща за марката.Интересува ме как са мотора,тенекията,ходова 4аст,скорости и т.н.Колата е 2012г.,5000км.Искам да кажа 4е сьм нов тук вьв форума и ще се радвам на мнения и препорьки относно модела
|
|
|
|
| Сря Дек 18, 2013 5:52 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Опазил ни Господ 109 коня да е  109 киловата, ако не са и 110 даже 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Сря Дек 18, 2013 6:12 pm |
|
|
|
carpmaniac
Регистриран на: Сря Дек 18, 2013 5:30 pm Постове: 63 Местоположение: Пловдив/Норвегия
|
|
Грешката е вярна колата е 109к.с само да поясня колата е в Норвегия и поради високите даньци тук е ограни4ена на 109к.с !! Има го сьштия вариант на 147к.с но там е само при PREMIUM класа но там же4е цифрите и годишния даньк са сьвсем други
|
|
|
|
| Сря Дек 18, 2013 6:21 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
|
|
Много интересна информация.
|
|
|
|
| Сря Дек 18, 2013 6:53 pm |
|
|
|
carpmaniac
|
|
| Сря Дек 18, 2013 7:40 pm |
|
|
|
prizov
Регистриран на: Сря Апр 30, 2008 1:30 pm Постове: 411 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253     
|
Здравей колега, Отскоро имам XV, но е с другия мотор, бензин 150 к.с. Той, според мен, за тази маса на колата е достатъчен и си е доста пъргава. С малкия мотор не съм карал, но мисля, че ще е леко мудничка. Возията на колата е много добра, стегната, не се люлее в завои, изключително добра управляемост, както и на всяко друго Субару. За качествата на тенекиите и скоростите не мога да ти кажа нищо - още са нови като модел и няма много отзиви, в България пък - хич. Ако четеш руски и имаш съответното време, виж тук http://suba-xv.ru/ , това е руски форум на притежателите на XV. Ако ли пък можеш да мислиш за внос на кола от Германия или Австрия например, разгледай тамошните предложения, защото Exclusive /Premium/ нивото на оборудване със 150 к.с. двигател ти идва по-евтино от това, което гледаш в Норвегия за Classic. Поздрави,
|
|
|
|
| Сря Дек 18, 2013 8:29 pm |
|
|
|
carpmaniac
|

prizov написа: Здравей колега, Отскоро имам XV, но е с другия мотор, бензин 150 к.с. Той, според мен, за тази маса на колата е достатъчен и си е доста пъргава. С малкия мотор не съм карал, но мисля, че ще е леко мудничка. Возията на колата е много добра, стегната, не се люлее в завои, изключително добра управляемост, както и на всяко друго Субару. За качествата на тенекиите и скоростите не мога да ти кажа нищо - още са нови като модел и няма много отзиви, в България пък - хич. Ако четеш руски и имаш съответното време, виж тук http://suba-xv.ru/ , това е руски форум на притежателите на XV. Ако ли пък можеш да мислиш за внос на кола от Германия или Австрия например, разгледай тамошните предложения, защото Exclusive /Premium/ нивото на оборудване със 150 к.с. двигател ти идва по-евтино от това, което гледаш в Норвегия за Classic. Поздрави, Поздрави и за теб колега,благодаря за инфото ще разгледам руския сайт.Явно е рано за някакви по обстойни анализи,дано митовете и легендите относно SUBARU да са верни.Спрях се на марката защото сьотношението цена,ка4ество е оптимално при Субарото поне така показват статистиките и мненията на тукашните притежатели на марката.Относно вноса на автомобили от друга страна ти идва танто за кукуриго митата и акцизите са убииствени.Не на последно място и системата Symmetrical AWD на SUBARU е голямо предимство особено за тукашния климат.ИДЕЯТА на самото питане е дали си заслужава парите XV
|
|
|
|
| Сря Дек 18, 2013 9:59 pm |
|
|
|
Tin4ou
|
|
Тва за данъка е супер глупост. Годишния данък се определя според това колко ти тежи колата и няма никакво значение колко коня е!
|
|
1
|
|
| Чет Дек 19, 2013 1:21 am |
|
|
|
prizov
|

Заслужава си всяка крона, повярвай ми! Комплексът от надежност, проходимост, лекота в управлението, изпипването на детайлите в техническо отношение е несравним с каквото и да е друго в този клас. Цък тук например: http://autobild.ua/tests/suv-operaciya-sneg/Разбира се, във всеки автомобил може да се намери нещо по-добро от същото нещо в подобен автомобил на друг производител, но като цяло Субару си е много надеждна и послушна кола. Убедил съм се в това от опита ми с другото ми Субару. Ако си полагаш нормалните грижи за автомобила, най-сериозният ти проблем ще бъде дали да си купиш следващия модел от гамата на марката, или да си караш този до безкрай.  Ако данъкът при вас наистина се определя от теглото на колата, по-добре според мен е да си вземеш с по-мощния мотор. Разликата по спомени беше от порядъка на 50 кг. и то заедно с екстрите.  Откъм разход почти няма разлика по данни на производителя, но винаги е по-добре да имаш малко повече кончета в юздите. Преди да го купиш, обаче, отдели време да го тестваш. Провери и в магазин, ако има някой екземпляр от последното производство - след октомври тази година, опитай и него. Има доработки по модела - японците са пипнали малко окачването (към по-меко), шумоизолацията и електроусилвателя на волана... Аз не виждам за себе си недостатъци в тези направления, но може на теб да ти хареса повече новото издание. Поздрави и успех в избора.
|
|
9
|
|
| Чет Дек 19, 2013 8:51 am |
|
|
|
carpmaniac
|
Каквото беше беше колата е договорена след седмица я взимаме 2.0 мотор дизел 109коня синя( жената си я хареса) 2013 модел.Както казват хората една патка от много мислене умряла!! Благодаря на вси4ки за мненията и препорьките пьк оттук нататак ще пиша как е колата!Относно годишния даньк колегата по горе е прав  днес отново разговарях с дильра конете играят роля при вноса!!Между другото ми каза 4е колата след като изте4е гаранцията има вариант от 109к да стане на 147к. става интересно мен и така като я карахме днеска ми допадна пробвах я на равното в града и на >заледени баир4ета< меко казано тук такива не липсват колата се дьржа много добре.Това е от мен за сега ще пиша пове4е догодина.Пожелавам на вси4ки весели празници и щастлива нова година! 
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 9:28 pm |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
|
Аз бих ти предложил да тестваш и дизела! Не го подценявай като мощност и икономичност
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 9:28 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
Миро, то за дизел си беше думата  ...просто им е дефорсиран мотора по техни си причини до 109 к.с. След гаранцията ще ти сменят софтуера отново с оригинален, принципно не виждам причина да те бавят толкова време предвид, че всичко ще си е оригинално със заводската мощност за цяла Европа.
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 10:09 pm |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
Impreza94 написа: Миро, то за дизел си беше думата  ...просто им е дефорсиран мотора по техни си причини до 109 к.с. След гаранцията ще ти сменят софтуера отново с оригинален, принципно не виждам причина да те бавят толкова време предвид, че всичко ще си е оригинално със заводската мощност за цяла Европа. Сори, сега видях че човека пита за Дизел. Егати как са спънали мотора! Да си дойде до БГ веднъж с колата и ще му я оправят....
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 10:32 pm |
|
|
|
Greg4o
|
|
А колко ли е въртящия момент на тези 109 коне,че ми е много интересно?
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 11:36 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
300 Nm von 1.600 - 2.200 U/min И в Австрия продавали такова нещо 
|
|
|
|
| Пет Дек 20, 2013 12:40 am |
|
|
|
Vmax
|
Impreza94 написа: 300 Nm von 1.600 - 2.200 U/min И в Австрия продавали такова нещо  Хората са чудят какво да тунинговат, тук обратното - дали има връзка с драмите около този двг? Малко съмнително ми звучи - в гаранция 3г - 109 кс, после - 147... Интересно това политика на Субару ли е или само на местни дилъри...
|
|
|
|
| Пет Дек 20, 2013 9:09 am |
|
|
|
mcrae
Регистриран на: Съб Дек 17, 2011 6:46 pm Постове: 88 Местоположение: Skokloster, Sverige
Автомобил: Subaru Forester 2.0D XE
Рейтинг: 26
|
Vmax написа: Интересно това политика на Субару ли е или само на местни дилъри... това са данъци колега, и могат да са страшни; не съм гледал конкретно за Норвегия, но в Дания от данъци цената на нова кола става почти х2 на нормалната и цена ... очевидно пак успявват да ги купуват и карат  , но е стряскащо и затова се предлагат такива варианти - намалена мощност, намалени емисии и т.н.; съмнявам се да има връзка с моторните драми.
_________________ http://www.spritmonitor.de/en/detail/487414.html
|
|
|
|
| Пет Дек 20, 2013 10:02 am |
|
|
|
prizov
|
Честито колега! Тепърва ще откриваш колко правилен избор сте направили. Само това не разбрах - "жената си я хареса", означава ли, че си е нейна и няма да ти дава да покараш отвреме-навреме? Колата е красавица, май е същия цвят като моята (морскосиня перла), така че внимамай като дойдете в София, да не си ги бъркаме. И хайде, да пишеш впечатления, че май е време за откриване на разделче XV във форума, че с теб ставаме цели трима. Весели празници! 
|
|
|
|
| Пет Дек 20, 2013 10:24 am |
|
|
|
prizov
|
Vmax написа: Impreza94 написа: 300 Nm von 1.600 - 2.200 U/min И в Австрия продавали такова нещо  .................................................. Малко съмнително ми звучи - в гаранция 3г - 109 кс, после - 147... Интересно това политика на Субару ли е или само на местни дилъри... Цели 5 години е вече гаранцията. Мъката ще е петгодишна, ако не се споразумее човек със съответния сервиз да му я оправят преди това. Поздрави,
|
|
|
|
| Пет Дек 20, 2013 10:34 am |
|
|
|
Greg4o
|
Impreza94 написа: 300 Nm von 1.600 - 2.200 U/min И в Австрия продавали такова нещо  Това обяснява доброто вървене,защото другата е 350 нютона.А и в началото къртеше съединители яко. Е вярно не на този модел. Супер е колата. Честито.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Пет Дек 20, 2013 10:45 am |
|
|
|