Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4, 5  >
 Мнения за XV 
Автор Съобщение

Постове: 63
Автомобил: Subaru Outback,2016
Рейтинг: 74
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ЗДРАВЕЙТЕ
Бихте ли ми помогнали малко с мнения и оценки за SUBARU XV 2.0 D(109кс).Никога досега не сам карал SUBARU дотук сьм слушал само хубави неща за марката.Интересува ме как са мотора,тенекията,ходова 4аст,скорости и т.н.Колата е 2012г.,5000км.Искам да кажа 4е сьм нов тук вьв форума и ще се радвам на мнения и препорьки относно модела

Сря Дек 18, 2013 5:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Опазил ни Господ 109 коня да е :) 109 киловата, ако не са и 110 даже :idea:

Сря Дек 18, 2013 6:12 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Грешката е вярна колата е 109к.с само да поясня колата е в Норвегия и поради високите даньци тук е ограни4ена на 109к.с !! Има го сьштия вариант на 147к.с но там е само при PREMIUM класа но там же4е цифрите и годишния даньк са сьвсем други

Сря Дек 18, 2013 6:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Много интересна информация.

Сря Дек 18, 2013 6:53 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Много интересна информация.

http://www.finn.no/finn/car/used/object ... e=43349702 ето това е линка пише на норвежки но основното се разбира :)

Сря Дек 18, 2013 7:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 411
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега,
Отскоро имам XV, но е с другия мотор, бензин 150 к.с. Той, според мен, за тази маса на колата е достатъчен и си е доста пъргава.
С малкия мотор не съм карал, но мисля, че ще е леко мудничка.
Возията на колата е много добра, стегната, не се люлее в завои, изключително добра управляемост, както и на всяко друго Субару.
За качествата на тенекиите и скоростите не мога да ти кажа нищо - още са нови като модел и няма много отзиви, в България пък - хич.
Ако четеш руски и имаш съответното време, виж тук http://suba-xv.ru/ , това е руски форум на притежателите на XV.
Ако ли пък можеш да мислиш за внос на кола от Германия или Австрия например, разгледай тамошните предложения, защото Exclusive /Premium/ нивото на оборудване със 150 к.с. двигател ти идва по-евтино от това, което гледаш в Норвегия за Classic.
Поздрави,

Сря Дек 18, 2013 8:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
prizov написа:
Здравей колега,
Отскоро имам XV, но е с другия мотор, бензин 150 к.с. Той, според мен, за тази маса на колата е достатъчен и си е доста пъргава.
С малкия мотор не съм карал, но мисля, че ще е леко мудничка.
Возията на колата е много добра, стегната, не се люлее в завои, изключително добра управляемост, както и на всяко друго Субару.
За качествата на тенекиите и скоростите не мога да ти кажа нищо - още са нови като модел и няма много отзиви, в България пък - хич.
Ако четеш руски и имаш съответното време, виж тук http://suba-xv.ru/ , това е руски форум на притежателите на XV.
Ако ли пък можеш да мислиш за внос на кола от Германия или Австрия например, разгледай тамошните предложения, защото Exclusive /Premium/ нивото на оборудване със 150 к.с. двигател ти идва по-евтино от това, което гледаш в Норвегия за Classic.
Поздрави,

Поздрави и за теб колега,благодаря за инфото ще разгледам руския сайт.Явно е рано за някакви по обстойни анализи,дано митовете и легендите относно SUBARU да са верни.Спрях се на марката защото сьотношението цена,ка4ество е оптимално при Субарото поне така показват статистиките и мненията на тукашните притежатели на марката.Относно вноса на автомобили от друга страна ти идва танто за кукуриго митата и акцизите са убииствени.Не на последно място и системата Symmetrical AWD на SUBARU е голямо предимство особено за тукашния климат.ИДЕЯТА на самото питане е дали си заслужава парите XV

Сря Дек 18, 2013 9:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 85
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Тва за данъка е супер глупост. Годишния данък се определя според това колко ти тежи колата и няма никакво значение колко коня е!
 1

Чет Дек 19, 2013 1:21 am
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Заслужава си всяка крона, повярвай ми!
Комплексът от надежност, проходимост, лекота в управлението, изпипването на детайлите в техническо отношение е несравним с каквото и да е друго в този клас. Цък тук например: http://autobild.ua/tests/suv-operaciya-sneg/
Разбира се, във всеки автомобил може да се намери нещо по-добро от същото нещо в подобен автомобил на друг производител, но като цяло Субару си е много надеждна и послушна кола. Убедил съм се в това от опита ми с другото ми Субару. Ако си полагаш нормалните грижи за автомобила, най-сериозният ти проблем ще бъде дали да си купиш следващия модел от гамата на марката, или да си караш този до безкрай. :)
Ако данъкът при вас наистина се определя от теглото на колата, по-добре според мен е да си вземеш с по-мощния мотор. Разликата по спомени беше от порядъка на 50 кг. и то заедно с екстрите. :giggle: Откъм разход почти няма разлика по данни на производителя, но винаги е по-добре да имаш малко повече кончета в юздите.
Преди да го купиш, обаче, отдели време да го тестваш. Провери и в магазин, ако има някой екземпляр от последното производство - след октомври тази година, опитай и него. Има доработки по модела - японците са пипнали малко окачването (към по-меко), шумоизолацията и електроусилвателя на волана... Аз не виждам за себе си недостатъци в тези направления, но може на теб да ти хареса повече новото издание.
Поздрави и успех в избора.
 9

Чет Дек 19, 2013 8:51 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Каквото беше беше колата е договорена след седмица я взимаме 2.0 мотор дизел 109коня синя( жената си я хареса) 2013 модел.Както казват хората една патка от много мислене умряла!! Благодаря на вси4ки за мненията и препорьките пьк оттук нататак ще пиша как е колата!Относно годишния даньк колегата по горе е прав :bow: днес отново разговарях с дильра конете играят роля при вноса!!Между другото ми каза 4е колата след като изте4е гаранцията има вариант от 109к да стане на 147к. става интересно мен и така като я карахме днеска ми допадна пробвах я на равното в града и на >заледени баир4ета< меко казано тук такива не липсват колата се дьржа много добре.Това е от мен за сега ще пиша пове4е догодина.Пожелавам на вси4ки весели празници и щастлива нова година! :good:

Чет Дек 19, 2013 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Отговори с цитат
Аз бих ти предложил да тестваш и дизела! Не го подценявай като мощност и икономичност

Чет Дек 19, 2013 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Миро, то за дизел си беше думата :cool: ...просто им е дефорсиран мотора по техни си причини до 109 к.с.
След гаранцията ще ти сменят софтуера отново с оригинален, принципно не виждам причина да те бавят толкова време предвид, че всичко ще си е оригинално със заводската мощност за цяла Европа.

Чет Дек 19, 2013 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Миро, то за дизел си беше думата :cool: ...просто им е дефорсиран мотора по техни си причини до 109 к.с.
След гаранцията ще ти сменят софтуера отново с оригинален, принципно не виждам причина да те бавят толкова време предвид, че всичко ще си е оригинално със заводската мощност за цяла Европа.

Сори, сега видях че човека пита за Дизел. Егати как са спънали мотора! Да си дойде до БГ веднъж с колата и ще му я оправят....

Чет Дек 19, 2013 10:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А колко ли е въртящия момент на тези 109 коне,че ми е много интересно?

Чет Дек 19, 2013 11:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
300 Nm von 1.600 - 2.200 U/min

И в Австрия продавали такова нещо :-?

Пет Дек 20, 2013 12:40 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Impreza94 написа:

Хората са чудят какво да тунинговат, тук обратното - дали има връзка с драмите около този двг?
Малко съмнително ми звучи - в гаранция 3г - 109 кс, после - 147...
Интересно това политика на Субару ли е или само на местни дилъри...

Пет Дек 20, 2013 9:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 88
Автомобил: Subaru Forester 2.0D XE
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Vmax написа:

това са данъци колега, и могат да са страшни; не съм гледал конкретно за Норвегия, но в Дания от данъци цената на нова кола става почти х2 на нормалната и цена ... очевидно пак успявват да ги купуват и карат :D , но е стряскащо и затова се предлагат такива варианти - намалена мощност, намалени емисии и т.н.; съмнявам се да има връзка с моторните драми.

Пет Дек 20, 2013 10:02 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Честито колега!
Тепърва ще откриваш колко правилен избор сте направили. =D>
Само това не разбрах - "жената си я хареса", означава ли, че си е нейна и няма да ти дава да покараш отвреме-навреме? :giggle:
Колата е красавица, май е същия цвят като моята (морскосиня перла), така че внимамай като дойдете в София, да не си ги бъркаме.
И хайде, да пишеш впечатления, че май е време за откриване на разделче XV във форума, че с теб ставаме цели трима.

Весели празници! :beer:

Пет Дек 20, 2013 10:24 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Vmax написа:
Impreza94 написа:

..................................................
Малко съмнително ми звучи - в гаранция 3г - 109 кс, после - 147...

Цели 5 години е вече гаранцията. Мъката ще е петгодишна, ако не се споразумее човек със съответния сервиз да му я оправят преди това.
Поздрави,

Пет Дек 20, 2013 10:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Impreza94 написа:

Това обяснява доброто вървене,защото другата е 350 нютона.А и в началото къртеше съединители яко.
Е вярно не на този модел.
Супер е колата.
Честито.

Пет Дек 20, 2013 10:45 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4, 5  >