Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Утопия ли е Субару... Нека сме откровени :)
| Автор |
Съобщение |
|
vzidarov
Автомобил: Subaru Forester 2.0 S-Turbo
Телефон: 089409522*
Рейтинг: 28
|
Интересно ми е мнението на колегите. Доволни ли сте от това за което сте си платили и си плащате и изобщо доволни ли сте от Субару, като искам да си направите една хуууубава равносметка.... Нека дам тон за песен... АЗ НЕ! Не съм доволен от здравина, от цена на частите, от здравината на самите части, от реглажи на клапани, от вакумчета, от скоростни кутий, от виско-муфи, от здравина на двигател и доста други неща, за които мога да се сетя по всяко време, но нека и други дадът мнение. Ще ми е интересно да съпоставите Субару с някоя друга марка... плюсове и минуси... Преди само хвалби чувах и затова се реших да си купя Субару, сега след като имам, не знам дали бих препоръчал или похвалил такава кола, но нека не бъда краен. 
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2016 10:58 am |
|
|
|
Ивайло Добрев
Регистриран на: Съб Юли 12, 2014 9:46 am Постове: 261 Местоположение: Варна
Автомобил: Forester 2.0X,MT,158hp
Рейтинг: 36
|
|
Мда,и аз съм съгласен с теб.Сигурно ако ги купим нови ще сме доволни,но каквато и кола от среден към висок клас да е мисля,че първите няколко години няма да ни създава проблеми....Понеже съм ”мазохист”според приятели смятам следващата отново да е същата марка
Sent from my V370 using Tapatalk
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2016 11:09 am |
|
|
|
Vami
|
|
Имам Ауди Купе, което все още карам един път седмично, за да не скапя и новия акумулатор и Субару Аутбек 2005. Аудито е 10 години по-старо, а има повече екстри - примерно чек система за изгорели крушки, ниво на течноста за чистачките, ниво антифриз, уреди за налягане и температура на масло и много други. Също така и атрактивна визия за времето си и все още. На Аудито за 12 години разходите са не повече от 1500лв, като в това влизат и консумативи като съединител, дискове, накладки и т.н., без масла, филтри, джанти и гуми. За Субаруто за 2 години съм налял към 6000лв. Тук не включвам също масла, филтри, джанти, гуми и газов инжекцион. Много от ремонтите не са били належащи, но понеже държа колата да е в състояние, неразличимо от на нова кола, съм ги направил. На Аудито все още всичко работи, нищо не е отказало, докато при Субаруто, доста неща си оправих сам. Имал съм случаи да сменям маслото на Аудито на 25 000км и то на няколко пъти, проблеми никакви, не гори масло, не чука не трака и това е. Плюс при Субару е електониката и периферните устройства по мотора, доста са надежни, поне те не са ми създавали проблеми. Недостатък обаче е в железарията по мотор, скоростна кутия, задвижване, изчислени са на "ръба" на бръснача. Имам наблюдения при нови Аудита от 0 до към 250 000 км, повечето нямат никакви проблеми - само се сменят консумативи, естествено цената е доста нагоре.
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2016 11:21 am |
|
|
|
quietriot
|
Когато си купиш чисто нова кола от магазина и тя не оправдае твоите очкавания откъм чупене и цени, можеш да зададеш тоя въпрос но на кола на 10-15 години която е на 200 000 + км без да знаеш кой и как и е визмал акъла е крайно некоректно да го задаваш. Да аз съм напълно доволен от това което получавам за парите си, но на тези години то далеч не е толкова здраво колкото се рекламира, просто вече материала е уморен 
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2016 11:40 am |
|
|
|
stoychod
Регистриран на: Сря Яну 11, 2012 2:18 pm Постове: 292 Местоположение: София
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211    
|
Колеги, ако е съгласен автора на темата предлагам да изместим малко фокуса и да направим една статистика кой, кога, какво субаро е купил, как се кара и колко е дал за поддръжка през годините. Когато се включат повече колеги лесно ще се види след коя година на даден модел е нерентабилно да се купува. Колите са ни стари и капризни, но това не означава че са лоши. Да, по-скъпо излизат от някои немски алтернативи но си имат и предимства. Мога да кажа за себе си. От доста години съм във форума, но едва пролетта се сдобих с OUTBACK. На мен лично ми трябва проходим автомобил/джип с бензинов двигател, подходящ за градски условия. Не видях алтернатива при немските производители и взех субару. Във форума има доста полезна информация, за жалост доста разхвърляна. Направих си изводите и си взех скъпо, старо, но много пазено субару. Дали ще се чупи бъдещето ще покаже. При по-проходимите автомобили цените са доста по-високи. Не може да сравняваш форко с ауди купе или опел астра. Форко трябва да се сравнява например с BMW X1 или X3 . Там не мисля че цените са по-ниски. http://www.autoscout24.bg/rezultati?cid ... age=&eq=49http://www.autoscout24.bg/rezultati?cid ... age=&eq=49Когато човек купува е хубаво да се ориентира на пазара. В Германия едно запазено 10-13 годишно субару да е 4-6000евро ако е под 160000км. Когато сложиш и докарване, регистрации... В бг всички коли са на по 150000 и са по 2000-2500 евро. То е ясно че са гробници или са на по 400к километра.
|
|
Последна промяна stoychod на Сря Окт 19, 2016 11:51 am, променена общо 1 път
|
|
| Сря Окт 19, 2016 11:45 am |
|
|
|
Vami
|
stoychod написа: Не може да сравняваш форко с ауди купе или опел астра. Опела изобщо не го намесваме тук. От тези години искат постоянно кърпене на железарии. А по повод Ауди купе (куатро), съм сигурен, че ще мина на места, където с Бека няма да мога, въпреки, че уж е с по-голям клиренс.
|
|
Последна промяна Vami на Сря Окт 19, 2016 11:56 am, променена общо 1 път
|
|
| Сря Окт 19, 2016 11:49 am |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
|
| Сря Окт 19, 2016 11:55 am |
|
|
|
vzidarov
|
quietriot написа: Когато си купиш чисто нова кола от магазина и тя не оправдае твоите очкавания откъм чупене и цени, можеш да зададеш тоя въпрос но на кола на 10-15 години която е на 200 000 + км без да знаеш кой и как и е визмал акъла е крайно некоректно да го задаваш. Да аз съм напълно доволен от това което получавам за парите си, но на тези години то далеч не е толкова здраво колкото се рекламира, просто вече материала е уморен  Прав си за това което казваш, но да предположим, че дори и да си взел някаква морга и оправиш всичко по нея, нормално ли е след 1 година и 60к километра пак да трябва да правиш същите неща, плюс нови, които им идва времето... Та давам пример: Преди една година - Нови клапани, реглажи и т.н.... Цялата процедура я знаем... Буталата бяха ОК и след реглажа колата беше супер... Мина се не мина... сега пак ме чака същия филм... Еми като сметнеш - реглаж, ангренажен комплект и работа, гарнитури, семеринги, гумички клапани и други дреболий отиваме на над 2000 лв.. Нали така? Е, аз всяка година, ако трябва да я правя тази интервенция... О, и отделно, че скоро ще дойде и време за ребилд... Е мисля че това е ТУ МЪЧ... Да отбележа, че и някои части въпреки да са скъпи или оригинални пак са си калпави (някои.. не всички)... Имах такава приятна случка с един термостат, който смених с оригинален и изкара 5к километра и блокира в затворено положение и бях на косъм да опека двигателя... Добре, че погледнах стрелката... Пушеци, избили маркучи, пръснат радиатор... А бе кеф.. mitashki35 написа: https://www.carspending.com/bg/vehicles/1801-subaru-outback Не разбрах, това за теб ок ли е?  Или доволен ли си или би ли заменил тази кола?
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2016 12:23 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
|
Мисля ,че е ОК за кола 4Х4 и 100 к км. За ремонти съм дал около2000 лв другото са консумативи. Бих си взел друго Субару,ама турбо.
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2016 12:33 pm |
|
|
|
katlak
Регистриран на: Пет Мар 14, 2014 10:46 am Постове: 158 Местоположение: София
Автомобил: Forester SH 2.5X Premium 2011, AT
Рейтинг: 109  
|
Аз за цени няма да говоря, тъй като към момента не е имало драми с подмяна на скъпи части и т.н. За гуми абсурд да се говори като разходи по простата причина, че те са въпрос на личен избор (нови, втора ръка, марка и т.н.). Но! Мен ме дразни тоталната липса на динамика (по моите критерии разбира се) на този мотор 2,5l - 171 кс. Сега някой ще каже - ама той фори е 1,6 тона (толкова е), ама ти си автоматик (да, знам че е по муден), и е постоянно 4х4 (ок) ..... Съгласен съм със всичко. И все пак - кола, произведена 2011 година, тоест съвременна механика и електроника, уж! Не вярвам да се намери човек, който да ме убеди, че при каране на магистрала Тракия със 130 по темпомат (без кикдаун) при първия лек баир, да върне сама трета и да ми се изреже с 4500 оборота е нормална реакция (щот сме модерни и 2011 година още слагаме оня здравия 4АТ). Не искам да повярвам и че изпреварването е нещо което трябва да планирам два три завоя напред, и че 171 кс не могат да развъртят този двигател. Не смятам за нормално и това което чета из форума - отварянето на мотор за ребилд се приема като нещо нормално и дори планов ремонт, ей така мотора на масата 3- 5 хил. лв и айде до следващия ребилд. За екстрите - нищо адекватно на годината и конкуренцията, но това е също субективно като критерий за избор на кола. Да, AWD е супер система. Зимата е много сигурна и удобна, Ама май до тук ми спират суперлативите. За разхода на гориво също всички знаем и не се оплаквам, ама не отговаря на пърформънса (хубава българска думичка) Пак казвам за сега не ми е бъркала излишно в джоба (освен данъка, ама там държавата е за е*ане). С ръка на сърцето не бих препоръчал на приятел, освен при нужда от повишена проходимост и стабилност при сняг. Като обобщение - колата е добра, но до там. Мотора е неадекватен като КПД, скоростната кутия също. Другото е в графата късмет и графата "да си гледал". Дано поне падне сняг тази година 
_________________ https://promachines.bg/
https://www.facebook.com/Promachines.tools.bg/
|
|
15
|
|
| Сря Окт 19, 2016 12:34 pm |
|
|
|
vzidarov
|
Дано след това не запееш друга песен... Шегувам се! 
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2016 12:38 pm |
|
|
|
steling
|
Колега, идеята на темата ти е хубава, НО ако искаш да е коректна наблегни на няколко основни точки по които да пишат другите. 1/ За да е коректно сравнението трябва да говорим за едни и същи автомобили( модел, мотор, трансмисия). 2/ Като уточним колата, гледаме километри и състояние при покупката и. Т.е. ако като си я купи човека е седяла една година в обяви и е най евтината на пазара, и от както я купува пуши черно, хлопа и е изгнила, няма причина да недоволства. 3/ За какво и как се ползва колата - демек, градско 100% на къси разтояния, предимно магистрално, усилено извън пътя и т.н. 4/ Частите които влага и сервизите които използва дали са за субару и дали са надежни. След тези въпроси на първо четене, може да правим сравнения. Иначе на твоя въпрос, моят предишен Аутбек Н6 2001г. за година и половина каране и 15 000км. само масла и филтри. Една счупена биелетка след сериозно каране извън пътя и с лифт на купето. Форестъра ми 2.0 2003г. - абсолютно никакви проблеми. Предишния ми бек също. Импрезата 1.6 2000г. за две години каране - беше на 280 000км. като я взех - смених и стартер. Фори Турбо - след усилена употреба извън пътя две биелети, кормилна рейка и амове + пружини. Нито една от колите ми не гореше масло, не губеше антифриз и не са имали проблеми с трансмисии мотори и окачване. Но при всяка закупена от мен кола, веднага след покупка в сервиза: Масла( всички) пълна синтетика, филтри, ремъжи ролки, ако е нужно свещи и други "Консумативи" и така на пътя. Аз съм изключително доволен от Субару, и не бих го заменил в близко бъдеще. Относно цени на обслужване и части: Ако сравняваме Субару с Жигули или Голф2, да частите ни са ужасно скъпи, но сравняваме ли с нормални автомобили след 2000г. не мисля че има някаква разлика в цените. Имах Рено Лагуна 1.9 дци 2004. Първоначалното ми обслужване беше по-скъпо от това на последното ми субару. Като при рено конкретно - 2 дена караш, 3 дена си по сервизи. Опел Тигра 2000г. Ангренажния комплект ( хубав) струва колкото на фори 2000г. 125 коня. За сега това от мен като наблюдения ще следя темата и ако се конкретизира ще пиша по конкретно
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2016 12:40 pm |
|
|
|
stoychod
|
|
Много километри въртиш на година колега vzidarov. Аз при тези километри щях да си вземе нещо икономично(не казваш дали ти трябва 4x4 или ти е просто за кефа). Аз бих си купил нова кола, ниско бюджетна, дизелова. Имам 3 коли - 2 опела и едно субару. Единия опел е 1.4 twinport и харчи 5.5 до 6 литра бензин на 100, смесено(40% яко софийско задръстване). Направо ме изумява колко е икономичен. Нарочно не му слагам газ, защото ще почнат проблеми. Като караш на газ е ясно че ще има драма с клапаните. При твоя голям проблег аз бих помислил за усилване на клапаните. Тук някъде бях чел за титаниеви клапани/легла?!?(не му обърнах внимание, че при моя пробег от 18-23000 годишно ще изхвърля колата преди да се налага да регулирам клапаните 2 пъти).
Според мен стар автомобил не се връзва с голям годишен пробег. Става да си го вземеш нещо да въртиш по 8-10000 на година. Тогава 2000 за обслужване на 60000 км няма да ти се виждат чак толкова много.
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2016 12:46 pm |
|
|
|
quietriot
|
vzidarov написа: ... Та давам пример: Преди една година - Нови клапани, реглажи и т.н.... Цялата процедура я знаем... Буталата бяха ОК и след реглажа колата беше супер... Мина се не мина... сега пак ме чака същия филм... Еми като сметнеш - реглаж, ангренажен комплект и работа, гарнитури, семеринги, гумички клапани и други дреболий отиваме на над 2000 лв.. Нали така? Е, аз всяка година, ако трябва да я правя тази интервенция... О, и отделно, че скоро ще дойде и време за ребилд... Е мисля че това е ТУ МЪЧ... Ами да ти кажа, не е добре така работата, но не съм сигурен че частите са ти проблема , аз бих заложил на майсторите повече.......чух преди време съвет от съфорумник и ми е останал в главата , касае Любо, ...." Помоли го лично да ти прави мотора и да надзирава шлайфистите, че иначе може и да не стане добре и пак да го правиш ....." тогава се интересувах кое е по-смислено да сменям мотара когато пистън суапа стане нетърпим и тръгнат лагерите или да го отворя и правя.... Та каква ми е мисълта , повечето майстори не носят отговорност за действията си , гаранция франция америка плаща, дет се вика, ти имаш ли гаранция, че клапаните са ти регулирани като хората, не е нормално реглажа да изкара само една година ако е направен както трябва...... Случаи на калпави ремонти от белите сервизи бол , къде си поели щетите , къде не.... Не е скъпа за подръжка , просто на тия години доста се чупи, защото преди хората които са я карали са я взели с презумпцията, че никога няма да се счупи. Първият ми бек дойде от швейцария със несменям ангренаж на 175 000 км......добре че дойде на платформа , като го сменихме една ролка се разпадна иначе швейцарците били пичове....заминал демпфер, сено в салона....абе  само кози дарадонки нямаше в нея! За мен лично е разумен компромис , защото съм рибар и ми трябва кола за къра и калта, тази от моя опит е най-разумното решение.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2016 12:47 pm |
|
|
|
Петър Велков
|
Аз пък бих се опитал да си изведа една елементарна формулка. Например: x = колко скъпо струва една кола; a = начална цена на колата; y = колко са ѝ скъпи частите; f = среден разход на гориво (л/100); s = изминати километри годишно; q = качествен фактор на колата, или "колко се чупи" (по-висок фактор се чупи по-малко, под нулата - Great Wall); p = колко мъчим колата, или колко се отпускаме по черни пътища, дали я пазим и т.н. (по-ниско число = по-притеснен за колата шофьор, най-високото число - аз). h = фактор "щастие", или колко колата си върши работата, независимо от разходите - 0 = съжалявам, че я купих, 100 = пълно щастие. x = (a + (f*s) + (p*s*y/q))*100/h Нещо такова би изглеждала формулката - без да претендира за каквато и да е точност. Ей така, за онагледяване - колкото да видите, че "моралната" цена на колата далеч не се определя от разхода на гориво, цените на частите или колко често се чупи. Обяснявам и с няколко примера: Nissan Patrol '98, 3" лифтинг, висок клас лебедки, цялостна защита отдолу, брони ARB, скара на покрива ARB, шнорхел и т.н. - кола, в която се набиват по над 20 бона годишно (вече кара с третия си, малко над 5-литров двигател). С нея се минават няколко хил. км. годишно. Да, но каращият такова животно е толкова щастлив, че за него "h", или фактор "щастие" е толкова висок, че всичките тия разходи по колата бледнеят пред нейната способност да постига целите, за които е купена. VW Golf '96, 1.6 101 к.с. - безсмъртна градска кола, минаваща 20-на хил. км. годишно, без газова уредба, с поносимо нисък разход на бензин. Веднъж на 1-2 години се дават някакви смешни пари за елементарни глупости по окачването, 30 кинта данък, паркира се лесно и навсякъде... И седалките му (тъпото плитко Recaro) са пълен шит, особено в сравнение със старата ми "шведка" (и на Субаруто не са първа хубост, но са далеч по-удобни). Това неминуемо сваля фактор "щастие" и "моралната" цена на тая кола рязко скача, сиреч собственикът ѝ не е доволен от нея. И други примери мога да дам, например с моята Honda Civic 1.4 от 96-та, която си купих лятото и вече почти два пъти се е изплатила, ако смятаме разликата в разхода на гориво спрямо Субаруто. Но всичко това е комплексно, зависи от много фактори (и най-вече от шофьора) и личното ми мнение е че ако един шофьор не е доволен от автомобила си, то той е купил неправилен автомобил. Иначе казано - ако не си се кефите на Субаруто, значи най-вероятно не ви трябва Субару. Ето, баща ми се дразни на моето, че било автоматик, нямало бавни, блокаж и т.н. - затова кара Pajero и е див и щастлив 
|
|
7
|
|
| Сря Окт 19, 2016 12:55 pm |
|
|
|
vzidarov
|
vzidarov написа: Дано след това не запееш друга песен... Шегувам се!  Това беше за mitashki35  steling написа: Колега, идеята на темата ти е хубава, НО ако искаш да е коректна наблегни на няколко основни точки по които да пишат другите. 1/ За да е коректно сравнението трябва да говорим за едни и същи автомобили( модел, мотор, трансмисия). 2/ Като уточним колата, гледаме километри и състояние при покупката и. Т.е. ако като си я купи човека е седяла една година в обяви и е най евтината на пазара, и от както я купува пуши черно, хлопа и е изгнила, няма причина да недоволства. 3/ За какво и как се ползва колата - демек, градско 100% на къси разтояния, предимно магистрално, усилено извън пътя и т.н. 4/ Частите които влага и сервизите които използва дали са за субару и дали са надежни. След тези въпроси на първо четене, може да правим сравнения. Иначе на твоя въпрос, моят предишен Аутбек Н6 2001г. за година и половина каране и 15 000км. само масла и филтри. Една счупена биелетка след сериозно каране извън пътя и с лифт на купето. Форестъра ми 2.0 2003г. - абсолютно никакви проблеми. Предишния ми бек също. Импрезата 1.6 2000г. за две години каране - беше на 280 000км. като я взех - смених и стартер. Фори Турбо - след усилена употреба извън пътя две биелети, кормилна рейка и амове + пружини. Нито една от колите ми не гореше масло, не губеше антифриз и не са имали проблеми с трансмисии мотори и окачване. Но при всяка закупена от мен кола, веднага след покупка в сервиза: Масла( всички) пълна синтетика, филтри, ремъжи ролки, ако е нужно свещи и други "Консумативи" и така на пътя. Аз съм изключително доволен от Субару, и не бих го заменил в близко бъдеще. Относно цени на обслужване и части: Ако сравняваме Субару с Жигули или Голф2, да частите ни са ужасно скъпи, но сравняваме ли с нормални автомобили след 2000г. не мисля че има някаква разлика в цените. Имах Рено Лагуна 1.9 дци 2004. Първоначалното ми обслужване беше по-скъпо от това на последното ми субару. Като при рено конкретно - 2 дена караш, 3 дена си по сервизи. Опел Тигра 2000г. Ангренажния комплект ( хубав) струва колкото на фори 2000г. 125 коня. За сега това от мен като наблюдения ще следя темата и ако се конкретизира ще пиша по конкретно Ок, но защо, според мен няма смисъл... 1 - За какво да говорим за различни модели и мотори и трансмисий, като те не са кой знае колко много, а пък за моторите няма нужда и да го коментираме... Мисля, че всички ги знаем с колко мотора разполага и знаем на кои мотори са повече плюсовете и на кои минусите... 2 - Ок... Купуваш я, тропа, трака, пуши черно... Вкарваш 7000 лв и вече не трака и не пуши черно и всичко е ок... Защо след 100к км тя пак почва да трака, да пуши и пак трябва да набиеш... хайде, този път по-малко... например... 4000 лв  (Имаме всички познати с коли, които са милионници и съм сигурен, че някои от тях не са отваряли двигател... Може и да не са си помисляли... И даже и ми се чудят като им кажа, че аз паля колата и чакам да загрее, защото пазя двигателя... да не му излезе биелата през.... джантата ми барабар с буталото... 3 - Не вярвам повечето от нас тук да ползват колите си за екстремен оф роуд, та мисля, че говорим за градско и извън градско шофиране, най-вече... 4 - Нека говорим за сервизите от белия списък... Без да намесваме имена или пък да изказваме недоволство към някои от тях... 
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2016 1:04 pm |
|
|
|
vzidarov
|
Петър Велков написа: Аз пък бих се опитал да си изведа една елементарна формулка. Например: x = колко скъпо струва една кола; a = начална цена на колата; y = колко са ѝ скъпи частите; f = среден разход на гориво (л/100); s = изминати километри годишно; q = качествен фактор на колата, или "колко се чупи" (по-висок фактор се чупи по-малко, под нулата - Great Wall); p = колко мъчим колата, или колко се отпускаме по черни пътища, дали я пазим и т.н. (по-ниско число = по-притеснен за колата шофьор, най-високото число - аз). h = фактор "щастие", или колко колата си върши работата, независимо от разходите - 0 = съжалявам, че я купих, 100 = пълно щастие. x = (a + (f*s) + (p*s*y/q))*100/h Нещо такова би изглеждала формулката - без да претендира за каквато и да е точност. Ей така, за онагледяване - колкото да видите, че "моралната" цена на колата далеч не се определя от разхода на гориво, цените на частите или колко често се чупи. Обяснявам и с няколко примера: Nissan Patrol '98, 3" лифтинг, висок клас лебедки, цялостна защита отдолу, брони ARB, скара на покрива ARB, шнорхел и т.н. - кола, в която се набиват по над 20 бона годишно (вече кара с третия си, малко над 5-литров двигател). С нея се минават няколко хил. км. годишно. Да, но каращият такова животно е толкова щастлив, че за него "h", или фактор "щастие" е толкова висок, че всичките тия разходи по колата бледнеят пред нейната способност да постига целите, за които е купена. VW Golf '96, 1.6 101 к.с. - безсмъртна градска кола, минаваща 20-на хил. км. годишно, без газова уредба, с поносимо нисък разход на бензин. Веднъж на 1-2 години се дават някакви смешни пари за елементарни глупости по окачването, 30 кинта данък, паркира се лесно и навсякъде... И седалките му (тъпото плитко Recaro) са пълен шит, особено в сравнение със старата ми "шведка" (и на Субаруто не са първа хубост, но са далеч по-удобни). Това неминуемо сваля фактор "щастие" и "моралната" цена на тая кола рязко скача, сиреч собственикът ѝ не е доволен от нея. И други примери мога да дам, например с моята Honda Civic 1.4 от 96-та, която си купих лятото и вече почти два пъти се е изплатила, ако смятаме разликата в разхода на гориво спрямо Субаруто. Но всичко това е комплексно, зависи от много фактори (и най-вече от шофьора) и личното ми мнение е че ако един шофьор не е доволен от автомобила си, то той е купил неправилен автомобил. Иначе казано - ако не си се кефите на Субаруто, значи най-вероятно не ви трябва Субару. Ето, баща ми се дразни на моето, че било автоматик, нямало бавни, блокаж и т.н. - затова кара Pajero и е див и щастлив  Съгласен съм... Кефя се на Субаруто, но за тези пари мисля, че ще се кефя повече на нещо по-висок клас, а не на Фори 98 2.0 S Turbo и когато тръгна да си правя кефа, да се услушвам дали ще претрака биела или да се чудя постоянно защо предръпва или че още малко остана до реглаж на клапаните...  Не си мислете, че съм се отказал... (не още), но ми е интересно какво мислите вие и дали наистина сме толкова доволни от колите си колкото си втълпяваме, че сме... 
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2016 1:16 pm |
|
|
|
stoychod
|
|
Ако имаш финансовата възможност да вземеш друго субару се обади на batbubi да ти внесе едно субару на реални 120000-170000км от първи собственик с ясна история. Ще ми е супер любопитно дали и него ще го ремонтираш толкова често.
Малко оффтопик: Когато ходих на обучение в Германия 99% от такситата бяха мерцедеси. Питах го шофьора защо не карат по евтини коли, примерно VW. Каза че само мерцедес издържали над 500000 без да се налагат сериозни ремонти.
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2016 1:20 pm |
|
|
|
vzidarov
|
stoychod написа: Ако имаш финансовата възможност да вземеш друго субару се обади на batbubi да ти внесе едно субару на реални 120000-170000км от първи собственик с ясна история. Ще ми е супер любопитно дали и него ще го ремонтираш толкова често.
Малко оффтопик: Когато ходих на обучение в Германия 99% от такситата бяха мерцедеси. Питах го шофьора защо не карат по евтини коли, примерно VW. Каза че само мерцедес издържали над 500000 без да се налагат сериозни ремонти.  Смяташ ли, че и да я имам, пак ще си взема Субару, след тези мъки... Явно е вярно, че когато си вземеш калпаво Субару, се разочароваш от марката, но нека не говорим само за това, кой какво е взел, а кой какво прави след като го вземе...  за оффтопика... 
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2016 1:29 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
https://www.carspending.com/bg/vehicles ... 0%BD%D0%B5Статистика, разходи, всичко има  Който иска да чете. Субару обаче е битукова кола. Нали си давате сметка за това? Сравнително малка фирма, която въобще не може да се мери с ГМ, Тойота, ВАГ и т.н. по мащаби. Марката държи на своя боксер (с всичките му недостатъци) и уникалната по вида си система 4х4. До 2007-ма година реално нямат смислен аналог. Едва след това и другите производители започнаха да правят подобни коли , но пак с далчен по-лошо представяне по отношение на задвижванвето. Субару има уникално поведение на сняг. Няма друг автомобил с подобно поведение на заснежен или заледен път! Лошото е, че сняг вали много рядко по нашите ширини. Иначе нямаше да дъвчете тази тема.
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2016 1:53 pm |
|
|
|