Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Subaru outback 2007, отворена букса. 
Автор Съобщение

Постове: 81
Автомобил: subaru legacy outback 2007
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте, вчера правих оглед на двигателя и забелязах разказана букса.
Някой да има представа за какво служи и дали да я закачат?
Благодаря.

Прикачени файлове:
DSC_0387-1280x720.JPG
DSC_0387-1280x720.JPG [ 279.64 KiB | Прегледано 815 пъти ]
DSC_0388-1280x720.JPG
DSC_0388-1280x720.JPG [ 256.82 KiB | Прегледано 815 пъти ]
DSC_0389-1280x720.JPG
DSC_0389-1280x720.JPG [ 241.57 KiB | Прегледано 815 пъти ]
Чет Сеп 01, 2016 12:36 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
nach40 написа:
Здравейте, вчера правих оглед на двигателя и забелязах разказана букса.
Някой да има представа за какво служи и дали да я закачат?
Благодаря.

Извинявам се, писах от телефона и ми е слагало някакви подобни думи...
"разказана" - разкачена
"закачат" - закача.
* Ако може да се корегира от когото трябва.

Чет Сеп 01, 2016 2:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 359
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Тя същата като мойта ... с холандско АГ ти е газовата нали ? :)
За буксата утре мога да погледна дали ми е закачена на мен

Чет Сеп 01, 2016 8:09 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ами май е някакво такова, честно казано не знам. Слагана е в Германия, само това знам.
"Газаджията" тук ми каза, че не можел да го оправи ако нещо се развали по него :(.
Ами ако ми кажеш дали ти е вързано ще съм ти мн. благодарен.
А ако някой от знаещите във форума и подскаже и за какво е, ще е още по-добре.

Чет Сеп 01, 2016 9:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 359
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Газовата ти е AG SGI 1 ако не се лъжа , има няколко човека които ги пипат в България . Аз скоро ходих във Варна при Наско от Алфа Газ той е единият с програма . Другите са в София и Пловдив мисля но потърси в гугъл . И мен ме отсвирваха на няколко места за газовото . Само да ти кажа че е много скъпо от това което разбрах е над 2000 евра . Също така е самоубочаващо се в някакви граници . Обслужването не е скъпо но доколкото разбрах не се и развалят . Само му изчисти филтъра горния под МАП-а и този в изпарителя :)

Чет Сеп 01, 2016 10:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 212
Автомобил: Outback '03 B12 EJ251 E-4AT
Рейтинг: 182
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Струва ми се, че това е буксата на клапана (по-скоро датчика) на хидравличната помпа, от който еку-то получава информация дали помпата е под товар (т.е. дали въртиш волана), в резултат на което леко повишава оборотите на двигателя (с около 100-200 оборота) при работа на празен ход. Проследи кабела и ако се окаже, че съм прав, свържи двете букси.

Чет Сеп 01, 2016 10:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Точно тази е буксата, но понякога се налага да бъде разкачена, ако датчикът е дал фира и постоянно подава информация за товар. Пробвай да я закачиш и виж, дали нещо ще се влоши.

Пет Сеп 02, 2016 7:39 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
kerekovski написа:
Точно тази е буксата, но понякога се налага да бъде разкачена, ако датчикът е дал фира и постоянно подава информация за товар. Пробвай да я закачиш и виж, дали нещо ще се влоши.

Благодаря Ви колеги.

Ще пробвам, пък да видим.

* Аз иначе от известно време имам едно неприятно чувство относно управлението:
-> Волана се усеща много тежък. Отделно на всяка неравност ми бута ръцете. Отговорът който до сега срещах е, че така се усещал, когато е 4х4.
Предишната ми кола "Астра", не беше 4х4 и усещането на волана беше, че е много лек, нямаш толкова натоварване на ръцете, нямаш бутане, смисъл имаш по сигурен контрол.

Та, може да е и от това :).

Пет Сеп 02, 2016 10:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И на мен ми прави впечатление, че всяка неравност по пътя ми мести доста повече волана, отколкото при други коли. И това съм го пробвал на два Бека, които нямат никакви индикации за какъвто и да е проблем. Спрямо Рената ми воланът на Бека е по-тежък, педалът на спирачката също. Просто така са я направили тази кола и толкова.
 2

Пет Сеп 02, 2016 10:08 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Отговори с цитат
nach40, ако дори при леко помръдване на волана не чуваш/виждаш как се увеличават с една идея оборотите на ДВГ, то колегите са познали.
kerekovski, тъй като и аз бях в ситуацията, през която си минал ти (миграция от Лагуна 2 към B13) потвърждавам първоначалното усещане, но лично за мен "неудобството" от по-твърдия волан се компенсира именно от чувствителността му, като последното за мен беше и все още е по-важния фактор.

Пет Сеп 02, 2016 10:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Да, определено е доста по-чувствителен и това го забелязва по трудния начин всеки, който седне за пръв път в тая кола :D

Пет Сеп 02, 2016 10:16 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
kerekovski написа:
Да, определено е доста по-чувствителен и това го забелязва по трудния начин всеки, който седне за пръв път в тая кола :D

Добре де, няма ли някакъв вид доработка или слагане от друг модел хидравлична помпа, която да го направи по-комфортен за шофиране, пък нека да си е по-чувствителен :)

Пет Сеп 02, 2016 10:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Покарай един месец и ще свикнеш (а може и доста по-рано). После няма да ти прави никакво впечатление, ама никакво.

Пет Сеп 02, 2016 10:26 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
kerekovski написа:
Покарай един месец и ще свикнеш (а може и доста по-рано). После няма да ти прави никакво впечатление, ама никакво.

Аз съм вече 4 месеца я карам, около 3000км навъртяни с нея, но може този кабел малко да помогне.

Пет Сеп 02, 2016 10:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аз свикнах още първите 1000 км, но пък в момента като се кача в Реното (което години наред ми е било удобно) и все едно никога не съм го карал и всичко ми е някак куцо. А този кабел няма да ти помогне, той просто служи най-общо казано за увеличаване на оборотите на празен ход, когато се натовари хидравликата.

Пет Сеп 02, 2016 10:46 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Колеги, от марка до марка усещането на волана е различно. Това че усещате неравностите на пътя е функция на окачването и параметрите на рейката. При Субару рейките не са много масивни и големия ход на колелото в арката си дава отражение. Лекото управление е за някои предимство, за други недостатък. Ако хидравликата не осигурява добра реципрочност на усилието лекия волан при 150+км/ч ще ви изправи косите.
Колега nach40 - ако много те дразни има решения за афтърмаркет рейки (примерно Bilstein), ама не знам дали си струва 6к инвестиция.

Пет Сеп 02, 2016 2:54 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
ico_tech написа:
Колеги, от марка до марка усещането на волана е различно. Това че усещате неравностите на пътя е функция на окачването и параметрите на рейката. При Субару рейките не са много масивни и големия ход на колелото в арката си дава отражение. Лекото управление е за някои предимство, за други недостатък. Ако хидравликата не осигурява добра реципрочност на усилието лекия волан при 150+км/ч ще ви изправи косите.
Колега nach40 - ако много те дразни има решения за афтърмаркет рейки (примерно Bilstein), ама не знам дали си струва 6к инвестиция.

Здравей колега,
благодаря за информацията.
Относно решение за тези пари, НЕ!.....определено не си струва :giggle:

Пет Сеп 02, 2016 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте,
Има подобрение относно тежестта на волана.
Много благодаря ;)

Пон Сеп 05, 2016 11:11 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема