Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Пренавита резба на пробката за маслото 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 292
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги
На последък не ми върви с пробките за смяна на маслото. Когато сменях на субару-то след това капеше. Ходих понатегнаха я малко но пак капеше. След това я смениха с друга от рено и спря да тече.
Днес сменях маслото на опела. Там била много затегната пробката и резбата се била прецакала. Сложиха ми тефлонова лента и я залепиха със силикон но май капе.
Имате ли представа как се оправя това. Уж можело на място с ремонтен комплект да се изреже нова по -голяма резба или трябва да се сваля картера и да се носи на стругар. Аз се протеснявам когато изрезват на място да не останат стружки в картера и да съсипя колата. И на субару и на опел май картера отдолу е алуминиев и магнит няма да ги хване стружките.

Поздрави

Пет Мар 24, 2017 12:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз и в двата варианта мисля че картера трябва да се свали, да направиш нова резба + нова пробка. Но това, като сума пари, си мисля че ще излезе колкото читав картер втора употреба ;) Специално за опела , сигурно ги има и по 30-40 лв .
От друга страна, като свалиш картера, можеш да го почистиш хубаво от старото масло, както и цедката на маслената помпа. Със сигурност ще има ефект.
Успех ! :beer:

Пет Мар 24, 2017 3:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1179
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 706
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Приятел си взе чисто нов картер. 80 кинта май беше нещо от типа. Не си заслужава хамалогията по правенето на магарии

Пет Мар 24, 2017 3:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
То картера може да е евтин но колко ли ще ми вземат за монтаж?Май се свалят тръбите на за генерацията и става мътна и кървава. Не ме притесняват толкова парите колкото колко неща ще счупят/развалят докато сменят картера.
Мерси за отговорите.

Пет Мар 24, 2017 4:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И там се слага нова дефтунга и се стяга с динамометричен ключ. Ако можеш да обезмаслиш картера и пробката качествено, става и с уплътнител за резби средна якост.

Съб Мар 25, 2017 9:53 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, би ли пояснил какъв е проблема в резбата? Пробката не уплътнява по резбата и трупане на тефлони и лепила не е удачно. Ако нямаш резба е друг въпрос, но най-често проблема идва от кофти механик в съчетание с кофти избор на дихтунга.
Картера на опела не знам какъв е, но твоя почти сигурно е стоманен.
В случай на повредена резба има вложки, които вършат работа.
В случай, че уплътнителната повърхност е повредена (презатягане най-често при монтаж на неоткалена медна дихтунга), то трябва да се преправи пробката на струг, или да се изработи друга. Сваляне на картера е най-крайният вариант.
Успех.

Нед Мар 26, 2017 8:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Здравей
Резбата на картера се е прецакала от пренатягане. Сменихме пробката с нова, но когато нямало добра резба не искала да се завие добре. Майстора извади някакъв метчик и се пробва да го навие, но каза че резбата не се е оправила. Иска да взима някакъв ремонтен комплект и да навие нова малко по-голяма резба. Мен ме притеснява при навиването на новата резба да не останат стружки в картера и по някакъв начин да се прецака двигателя. Уж стружките се събирали от греста по метчика (наистина ми показа 2-3 от опита му да оправи резбата) но нещо му нямам вяра че няма останали още в картера.
Поздрави

Пон Мар 27, 2017 11:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
СМЕНИ СИ КАРТЕРА! За работа само ще ти вземе повече пари да ти навива 50 резби, ебати. Какво му се притесняваш на този картер? Дори да тече като го залепи.. няма да ти замине цялото масло някъде по пътя както може да стане при пробката.

Пон Мар 27, 2017 11:21 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Пренарязване на резбата е доста трудно и отделя доста боклуци. Съвета ми беше да се монтира вложка. Ако не - прави се нова резба с метал пластик и нова по-малка пробка. И се чака момента, в който мотора ще излезе от коша по друг повод, за да си смениш картера като бял човек.
Да Vizor - смяната на картера е генерално решение, но едва ли струва колкото да оправиш резбата.

Вто Мар 28, 2017 10:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ако един механик се занимава 3 часа с една резбичка колко пари ще ти вземе мислиш? 5лв? За 3 часа може да смени 4 комплекта накладки и да вземе 100-200 кинта. Ако ти вземе 5-10-15лв.. то няма да изглежда и да е направено като за 200. В крайна сметка картер от моргата можеш да вземеш за смешна цена. Моя на кутията, вместо да го изправям директно си купих нов, защото струваше 80лв. За 80лв трябваше да си играя да го чистя 2 часа, да го изправям на две места (едното от където се сваляше, че беше залепнал на гад), да го чистя от ужасии, да се омажа до уши.. Според мен това беше най-добрия вариант, но просто си споделям мнение. Разни хора..

Вто Мар 28, 2017 11:40 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема