Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Здравейте и Честита Коледа! 
Автор Съобщение

Постове: 4
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте и поздрави от поредния ненормалник на тема Субару от Пловдив! Преди всичко бих искал да ви поздравя за страхотния форум, който сте създали. Като член на Ауди и на Форд - форума мога да заявя, че досега не съм срещнал толкова културно изявени и интелегентни мнения, а доколкото мога да преценя и отзивчивост! Пожелавам ви да запазите и за в бъдеще тази приятна среда и бих казал академичен дух и още много бъдещи членове!
Та ето я и моята история: На 25 години съм и преди около 5-6месеца реших да си направя кефа и да си купя по-нова кола, тъй като досага съм карал само 20 г. таралястници. Купих си страхотна, почти нова Форд Фиеста 2005 г., дизел, като и преди това съм карал само немски возила - Опел Кадет и Ауди 80 - също дизел ( и като се замисля един трабант :-D ). Въпреки, че и досега съм привърженик на немското автомобилостроене и най-вече на дизеловия двигател, от доста време в мен "пося корени" желанието да притежавам автомобил, който да може да ме закара, заедно със солидно количество багаж почти на всякъде, независимо от метереологичните условия. Мой познат имаше Субару и от него се запалих по марката. Винаги съм искал да карам автомобил 4х4, който обаче да няма визията на обикновен джип, а в същото време да бъде достатъчно проходим и здрав. С две думи - искам да карам Субару и това е :D . Обичам да ходя по планини и язовири, а лятото бивакувам по пустите черноморски крайбрежия (доколкото останаха такива). Може би доста хора ще ме сметнат за луд, но в момента продавам Фиестата, която е на 65 000 км, на три години и е страхотен автомобил, за да си купя Субару 1999- 2000г. Въпреки че прочетох почти целя форум, все още се колебая между Аутбек и Форестър. Тъй като никога не съм имал досег с автомобил 4х4 с радост приемам съвети, като в бъдеще обещавам и почерпка :wink: . Интересува ме най-вече на какво да обърна внимание при покупката - състояние на ламарини, на ходова част, на двигател или на купе? Кой модел е по-скъп и труден за поддръжка? Спрял съм се на 2.0 литровия двигател, тъй като доколкото разбирам е по-надежден и икономичен. Приемам с благодарност всякакви съвети и оферти за покупка и ви пожелавам весело посрещане на Новата Година и нека тя ни донесе много здраве и сполука :D

Сря Дек 31, 2008 12:51 am
Върнете се в началото
Профил
Impreza Owner

Постове: 310
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ти под икономичен какво разбираш :wink:

Сря Дек 31, 2008 12:58 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
двулитровия идва малко слабичък, ако ще е 99-2000 по-добре да е 2,5

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Сря Дек 31, 2008 5:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Субару съчетава в себе си отлично поведение на пътя и извън него.За път по-добре Аутбек,за извън Форестер,за града незнам.Предвид годините ти май с 2,5 мотор ще ти хареса повече,но за мен 2.0 е напълно достатъчен.Покараш ли такава кола-разхода престава да те интересува(а и не е толкова голям).Бих се изразил така-искаш пържола-плащаш,не можеш-почваш да хвалиш наденичките. :-D
След 10.01-ако решиш ,ще може да покараш моя Форко.Нали си майна,майна. :D :-D

Сря Дек 31, 2008 11:46 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
:-D Благодаря за предложението! С радост ще се възползвам , тъкмо ще мога да получа някой съвет от Субару-собственик :D Досега не съм имал досег с такава кола, добре би било да видя как е "отвътре" :) Дано само да продам по-бързо Фиестата - ако има търсещи такъв тип автомобил, колата наистина си заслужва! А иначе, не ме притеснява толкова разликата между разхода на 2.0 и 2.5 л мотор, предполагам, че едва ли е чак толкова голяма, но от прегледаните форуми съм останал с впечатлението, че 2.0 л двигател е по-надежден, или може би греша?
п.с. Сравнението с надениците беше добро! :-D

Сря Дек 31, 2008 12:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Outback, който да е 2 литра мисля, че няма. От преди 1999 има 2,2 , след 1999 най-малкия е 2,5.
Според мен, за твоите цели, каквото намериш по запазено и на малко километри - това вземай - независимо дали е форестър или аутбек.

Сря Дек 31, 2008 2:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Твърдо Аутбек 3.0.

Пет Яну 02, 2009 8:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
zodias написа:
Твърдо Аутбек 3.0.

На газ каз как е?

Пет Яну 02, 2009 10:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
simbat написа:
zodias написа:
Твърдо Аутбек 3.0.

На газ каз как е?

Не знам. Моята е 2.5 и няма газова. Митака сложи една италианска газова с "течна газ" на Аутбек 2008 3.0. Не знам да има оплаквания.

Пет Яну 02, 2009 10:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема