Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Софтуерен ъпдейт на 2019 XV E-boxer 
Автор Съобщение

Постове: 3
Автомобил: XV
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

от скоро съм собственик на Subaru XV 2.0 E-boxer. Колата е прозиведена 2019г. (фейслифтът с хром около фаровете за мъгла), ниво на изпълнение comfort - над него е само platinium. Забелязах, че при паркиране на заден ход няма звук от парктроника. Гледам в интернет, че XV-та произведени през 2020-23 имат Reverse Automatic Braking (RAB) функционалност, която може да се включва и изключва от тъчскрийн-а на навигацията. Аз нямам тази функционалност нито на навигацията, нито в инфо менюто на волана.

Някой запознат знае ли, дали RAB може да се активира със софтуерен ъпдейт? Моята версия е Rel_UC.19.12.70. Опитах да я ъпдейтна през WiFi, но нещо не може да се свърже със сървър на Субару, а и чета, че Starlink вече не се поддържа. Ако решението е софтуер ъпдейт, имате ли представа коя версия ще ми свърши работа и откъде да я сваля? Изкуственият интелект ми предлага Rel_UK.22.49.70....

Кажете и някой добър сервиз в София за въпроси, свързани със софтуер (за механиката си ги знам).

Нед Фев 15, 2026 3:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Автомобил: XV
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Всъщност си отговорих сам - нямам паркинг сензори на задната броня, така че няма какво да мисля софтуера, освен ако не сменя бронята. Забелязах, че нямам и S/I бутон на волана, може би защото моето XV е много ранна серия на фейслифта.

Нед Фев 15, 2026 4:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема