Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 АУДИ А6/LEXUS IS200/SUBARU LEGACY 
Автор Съобщение

Постове: 37
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
здравейте! искам да ми дадете съвет. имам субару оутбек 2.5 от 1998 и сам много доволен но мисля да го сменям. колебая се между три автомобила-AUDI A6 2.5TDI V6,SUBARU LEGACY 2.5,LEXUS IS 200. не сам сигурен за кубиците на лексуса но както субаруто и аудито е 150bhp. като цена са около 10000-15000 лв и са между 2000 и 2003. коя кола според вас е най добра като цяло-разход на гориво,здравина,цена при препродаване и всичко наи важно. за сега везните клонят към суби защото вече имам опит с азиатската марка и сам изключително доволен. не знам как стоят нещата със аудито и лексуса бих бил благодарен ако ме светнете и за тях. !!!ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!!!

Пет Мар 06, 2009 11:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Лекса е двулитров редови шестак надлъжен, двувалов със VVT-i, има с 6-степенен ръчак, RWD + LSD ама не съм сигурен дали е сериен блокажа. Хубава машина, държи цена, от доста време го следя, нищо лошо не съм чул за возилото...най-висш клас японска марка. Тука наоколо има един А6 оунър на две 2.5 дизелови V6, едната е 150, а другата ~170 коня автомати и каза, че им знае цените на частите от - до и то не защото е дилър....
Опитва от двете да направи една читава и да одуха другата на някой ахмак. За Суби ти знаеш по-добре и от мен. Дори да се появи пак човек и да каже, че Субаруто е класи под Ауди то Лексуса определено не е. И между другото IS дори не е в класа на А6, а в този на А4, но е твъъърде вероятно да останеш много по-доволен...........щото Lexus си е Lexus !
The Pursuit of Perfection !

Пет Мар 06, 2009 11:49 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
относто лексуса ме притеснява че досега не сам виждал точно този модел с кожен салон. дали изобщо се предлага към ис 200 тъй като коженият салон е нещо без което немога???

Съб Мар 07, 2009 10:46 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 46
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Не знам дали е от значение мястото вътре в купето, но бих ти препоръчал да седнеш във всичките и да го помислиш и това. Може избора да ти се намали, кой знае. Два пъти съм сядал точно в този модел Лексус и ми се видя доста тясно, разстоянието между двамата пасажери отпред, почти ми се опираха раменете. Не че не е удобно, но някак си сядаш в калъп. Аз поне съм свикнал отвсякъде да ми е широко на шофьорската седалка и много ми прави впечатление. Може би А6 е най-широка по този параметър. И новият Aутбек нещо леко ми теснее странично :D, дори и на жената и направи впечатление спрямо моята кола. Не питай каква е :D, не е джипка . Само Форестера ми съвпада на пространството вътре като свобода около шофьорската седалка, та за него се оглеждам.
Все пак бих избрал Легасито :-D

Последна промяна Stefiff на Нед Мар 08, 2009 1:00 pm, променена общо 1 път

Съб Мар 07, 2009 8:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 174
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ако си под 30 год., не семеен, градски тарикатски тип - ЛЕКСУС
Ако си над 30 год. със семейство и вила в планината - СУБАРУ

Ако имаш достатъчно пари - и двете

За колко ще продаваш Аутбека, че мойто Легаси ми е нисичко за вилата?

Съб Мар 07, 2009 9:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ако ще е 150коньовото А6 -отпиши го като вариянт въобще.
Лексуса е здрав и красив-по малък е обаче от двете други.НЕ е икономичен от към гориво,не върви кой знае колко....не се чупи
Субарито за тия пари няма да е от новото легаси,не е от най-красивите коли,здраво е и то не е икономично...
Лексуса ми е фаворита тук на мен ....а и наистина държат пари.Има с кожа

Нед Мар 08, 2009 1:11 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Със кожа Лекс има. Попадал съм на едни sport варианти, ако не се лъжа и имат кожа, навигация и 6MT ... отделно го знам, че имал 8 спийкъра в купето, 6CD changer вграден, подгреви всякакви и т.н.

http://www.vbox7.com/play:5cc214a9

Нед Мар 08, 2009 2:44 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
АУТБЕКА ГО ПРОДАВАМ ЗА 8000 АМА ВЕЧЕ СЪМ МУ НАМЕРИЛ КУПУВАЧ.

Нед Мар 08, 2009 7:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Един приятел си купи преди 20-на дена IS200 2003-та с кожа, навигация и куп глезотийки в колата. Ръчка с двулитров 6-цилиндров мотор - твърди, че на магистралата е качил над 220.

Определено изглежда много приятно, но още не съм се качвал на возене а само кратък поглед за 2-3 минути. Единствено ми се стори, че седалките нямат добра странична опора, но това при тестване ще го потвърдя евентуално.

А иначе колата ми се струва супер.

Пон Мар 09, 2009 10:07 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Да пишеш по-подробно :wink:

Пон Мар 09, 2009 11:38 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Perfect Stranger
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Вече я карах.

Pros: Честно казано колата много ме изкефи. Двигателя има невроятен звук и мнооого добра за този обем еластичност. В началото като че ли се замисля малко при старта но доускорението е много впечатляващо. Удоволствието за спортен тип шофиране е гарантирано.

Вътре е пълна с екстри (някои от тях не много полезни за БГ като навигацията например), кожен салон, шибедах и прочие.

Cons: Педалите са ужасно близко един до друг. При натискане на съединителя крака ми попадна между него и този на спирачката - щеше да стане фал за малко. Седалката лично на мен не ми е много удобна и както предполагах няма добра странична опора. Волана е стряскащо лек - най-малкото движение се отразява на поведението на автомобила, а ми се струва, че секунда невнимание при високи скорости може да има много сериозни последствия. Возията определено бих определил като твърда (спортна).

Личен извод: Прекрасен автомобил с характер за спортен тип шофьор със сериозен опит зад гърба си (не казвам състезателен, защото там не съм аз човека, който да оценява :-D ). Задното задвижване позволява заиграване в завоите, тягата е повече от добра за такава кубатура. Звука на двигателя във високите обороти провокира в мен нечестиви помисли :oops: Подразбрах, че това чудо можело да се турбинира и тогава даже не ми се мисли. Сравнявайки го със Субитата и понеже съм професионално деформиран вече :) - има някакво залюляване при резки маневри и завои на скорост, но изключително бързо го компенсира (според моя приятел имало някаква специална жиросистема за стабилност под купето, което по-запознатите ще потвърдят или не). Въпреки всичко не се чувствах много сигурен, все пак едва ли точно аз влизам в таргет-групата на Lexus IS200 :-D

От друга страна като за ежедневен тип автомобил е силно компромисен. Неприемлива за този клас возия, става шумен при високи обороти - семейството може и да не е доволно особено ако водача се увлича от автомобила. ...А този според мен провокира за доста повече отколкото са възможностите на средностатистическия водач на МПС. Мисля очевидно е, че идеята при разработването е била в друга посока.

Аз лично бих се радвал да имам такъв на разположение за да му се радвам от време на време... но не бих возил семейството си с него ... просто на себе си не вярвам, че ще се удържам да не го гоня :)

P.S. Масла, филтри, ремъци и предни накладки + труд - около 1200лв. в официалния сервиз на Тойота във Варна.

Вто Мар 10, 2009 3:43 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
В световен мащаб не са един и два турбинираните, но и без тунинг намеса има такива със компресор, имат дори комби версии, които са така...достаа красиви също.
Още нещо интерсно да допълня....IS200 е най-малкия и тесен модел на марката със най-малкия мотор в историята на марката, прави си сметка, ender, за какво става въпрос :-D

PS. Активната безопасност явно не си я усетил добре (като оценка), но пасивната съм чел че е на ниво. Едно момче от Лекс форума (да, има и такъв :D ) написа, че го ударил лошо в Швейцария в някакъв тунел на влизане....сещате се...от светло на тъмно и дум в колоната......та каза, че колата в действителност е замислена да запази пътуващите вътре живи и здрави при неприятните инциденти на пътя, не е просто празни приказки и реклами, а реално погледнато модела е на чисти 10 години и скоро ще минава за истински СТАР автомобил.
МАРКАТА НА МАРКИТЕ !

Вто Мар 10, 2009 4:46 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Perfect Stranger
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
възможно е наистина електрониката да си върши работата както трябва - дотам не съм експериментирал. Предполагам, че е на ниво предвид другите ми впечатления.

Притеснява ме чувствителността на волана най-вече. Имам усещането, че тази кола не би простила една малко по-груба грешка на водача. Возията е въпрос на вкус.

А иначе отново повтарям - колата тотално ме грабна.

Вто Мар 10, 2009 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
момчета да ви се похваля взех си а6 от 2002 2.5tdi v6 180 bhp sedan. наистина много добра кола със жълта кожа ако се сещате. на магистралата вдигнах цели 230 а можеше и още но сее отказах поради съображения. след много колебания избрах това возило защото е най-голямо и е най-подходящо за семейна кола(все пак имам 2 деца). цената беше 15000лв.засега сам доволен само малко ме притеснява разходът на гориво в града.

Съб Мар 14, 2009 10:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Жалко, че няма да разберем нищо за бъдещите ремонти...друг форум ще се нагърби с тях. Шегувам се...да ти е жива и здрава и да не те тормози много.

Съб Мар 14, 2009 10:24 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Perfect Stranger
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
ти да не се уплаши от Lexus-а заради коментара ми :D

Шегата настрана - със здраве да си я караш и не се закачай със Субитата по пътя, а си спомняй с добро за нас когато някой STI профучи край теб на магистралата - твърде е вероятно чилякот да бърза за среща на SUBARU :-D

Много и безаварийни клилометри ти пожелавам :)

Съб Мар 14, 2009 10:33 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
ender написа:
Шегата настрана - със здраве да си я караш и не се закачай със Субитата по пътя, а си спомняй с добро за нас когато някой STI профучи край теб на магистралата - твърде е вероятно чилякот да бърза за среща на SUBARU :-D

Харесваш ми :lol: :lol: :lol:

Съб Мар 14, 2009 11:18 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Perfect Stranger
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Impreza94 написа:
ender написа:

Харесваш ми :lol: :lol: :lol:

ти пък ... :oops: :oops: :oops:

май ти харесва идеята за биричка във Варна ;). Както обещах - почерпката е от мен :smt023

Нед Мар 15, 2009 11:11 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Излови ме :-D

Нед Мар 15, 2009 3:58 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
и вие си карайте субитата със здраве и се сещайте за мен когато някое rs6 профучи край вас :-D или когато гледате клипчета в youtube на които ауди rs4 издухва STIчетата :twisted:

Пон Мар 16, 2009 4:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >