Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Реших се да си купя мечтаната кола!
| Автор |
Съобщение |
|
Пенчо
|

Здравейте, Реших се да изпълня мечтата на моето детство - SUBARU. Мечтая за тази кола от 88 година  ! До сега не се решавах да си я купя. Смених няколко Тойоти, и една мазда. В момента карам КИА купена чисто нова от магазина 2006 година. След многократните ми сблъсаци с гаранциоония сервиз КИА-СУБАРУ, съвсем забравих за моята мечта. Не че КИА-та се чупи, но след всяко гаранционно обслужване ми губеха документи, забравяха да ми затегнат нещо по колата и т.н. Не мога да не съжалявам хората с нови Субару, купени от БГ. Подложени са на ужасно отношение от в сервиза. Да не говорим как случайно изчезват документите на колите и най-вече сервизни книжки! Все пак се реших да си купя мечтаната играчка, около 10 годишна. Знам, че са страхотни автомобили. Имам нужда от малко помощ за финалната права на моят избор. Доста коли огледах. Реших, че ще бъде Outback или Forester. Изчетох почти всички теми из форума за и против и т.н. Все пак имам нужда от още малко информация. Искам колата да е с ръчни скорости задължително. Интересува ме на практика, кой от двата модела е по динамичен? Outback е 2,5,а Forester е 2.0. и все пак големината на двигателя не е всичко. Няма да ползвам колата за гонки и такива работи, нито ще я мъча много извън пътя. Искам сигурен динамичен автомобил. Мечтая си за Outback 3,0 но доколкото знам е само автоматик? Благодаря предварително. Ако някой продава желаните от мен автомобили или може да ме насочи, ще съм много благодарен.
|
|
|
|
| Пет Фев 12, 2010 3:51 pm |
|
|
|
xektor
Регистриран на: Чет Юни 26, 2008 10:15 am Постове: 356 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 '99
Телефон: 0898521767
Рейтинг: 10
|
|
Здравей колега Моят съвет е да си изпълниш мечтата докрай. Вземи си Outback H6. Аз не го направих когато си взех моето легаси и сега нямам мира докато не се добера до Н6 с всички екстри.
_________________ www.pipontuning.com
|
|
|
|
| Пет Фев 12, 2010 4:03 pm |
|
|
|
manata
Регистриран на: Вто Юли 24, 2007 8:15 pm Постове: 310 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 07 2.0
Рейтинг: 0
|
Тия от Киа-Субару София и Ферарита на половин цена да продават пак ще отказват настоящите си клиенти да си купуват коли за напред от тях... Колкото до избора на кола, доста колеги от форума има с такива коли, към които ти си е насочил така че предполагам ще получиш достатъчно информация. 
_________________ http://www.climatech-eng.com
|
|
|
|
| Пет Фев 12, 2010 4:07 pm |
|
|
|
ivodanov
Регистриран на: Сря Дек 30, 2009 4:29 pm Постове: 512 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117  
|
|
Привет, колега, надявам се скоро да осъществиш мечтата си! Аз съм от месец и половина щастлив собственик на Аутбек 2001 г. с ръчни скорости и съм страшно доволен! Колата е 156 к.с., които въпреки нелекото купе са достатъчни да усетиш мощността. А ръчната кутия ти дава пълен контрол над колата във всякакви условия. Аз също бях пред такава дилема, но когато видях Аутбека на живо, дилемата ми беше решена. Лично на мен повече ми допадна като външен вид и като вътрешно оборудване. Но каквото и да избереш от двата модела няма да се разочароваш! Успех с покупката и гледай внимателно, добре е да я "заведеш " на някой от доверените сервизи за пълен оглед, за да няма неприятни изненади.
|
|
|
|
| Пет Фев 12, 2010 4:41 pm |
|
|
|
Пенчо
|
Благодаря за бързата рекция и коментари, Относно 6 цилиндровият двигател-бих го взел само ако има ръчно скорости, но такъв модел мисля, че няма. Във форумите не видях директно сравнение относно динамиката на Фори и Оутбек. Говоря за базови двигатели без турбо или чипове. Знам, че двете коли са трудно сравними, но не искам примерно да си купя Фори и да се окже, че Оутбек е по пъргав или обратното. Искам да си купя по-динамичния автомобил, колкото и тъпо да звучи това в момента 
|
|
|
|
| Пет Фев 12, 2010 6:35 pm |
|
|
|
gerial
Регистриран на: Вто Ное 10, 2009 12:38 pm Постове: 205 Местоположение: София
Автомобил: IMPREZA'94,FORESTER 2.5XT'07
Рейтинг: 87 
|
|
много добре знам какво е да мечтаеш за субару ,вече знам и какво е да сбъднеш мечтата си ,може да не е точно това дето исках но усещането от шофирането е необяснимо .Относно това че няма много да я товариш и излизаш от пътя и аз до скоро мислех така но колата сама те предизвиква като видиш на какво е способна просто не можеш да и устоиш особено на сняг.Удоволствието е неповторимо.
|
|
|
|
| Пет Фев 12, 2010 6:48 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Пенчо написа: Благодаря за бързата рекция и коментари, Относно 6 цилиндровият двигател-бих го взел само ако има ръчно скорости, но такъв модел мисля, че няма. Във форумите не видях директно сравнение относно динамиката на Фори и Оутбек. Говоря за базови двигатели без турбо или чипове. Знам, че двете коли са трудно сравними, но не искам примерно да си купя Фори и да се окже, че Оутбек е по пъргав или обратното. Искам да си купя по-динамичния автомобил, колкото и тъпо да звучи това в момента  Легаси шестак ръчка ?
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Пет Фев 12, 2010 7:16 pm |
|
|
|
Пенчо
|
|
Вероятно като си имам Субару, ще излизм често извън пътя:-) все пак не ми се вярва да злоупотребя с колата.
Относно 6 цилиндровия двигател, имате ли инфо за ръчни скорости? Доколкото знам няма???
|
|
|
|
| Пет Фев 12, 2010 9:18 pm |
|
|
|
Greg4o
|
Пенчо написа: Вероятно като си имам Субару, ще излизм често извън пътя:-) все пак не ми се вярва да злоупотребя с колата.
Относно 6 цилиндровия двигател, имате ли инфо за ръчни скорости? Доколкото знам няма??? Има има ,ама след 2003та и дори е със 6 скорости.  Дано се престрашиш да скочиш до там  Да ама в мобиле.де няма така,че успех.  Явно само на мен са ми предлагали навремето като ходих да питам в магазина.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Пет Фев 12, 2010 10:42 pm |
|
|
|
den4o
Регистриран на: Нед Ное 25, 2007 12:25 am Постове: 323 Местоположение: Маастрихт
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
|

Аутбек няма.Аз исках баш легасито с 6 степенна кутия,но турците не го продаваха изобщо.Взех,че се минах с автоматичен аутбек-викам си:"Като няма ръчка,дай пък да не взимам изобщо ли?". И така вече 2 години и 75 000 км страдания За "официалния" сервиз -една кратка история: Един приятел -Ванката -много обича VW- имал е поне 5 досега и още има една Джета. Малко реши да се поизхвърли наскоро-"да вдигне класата" ,така да се каже...  - и си купи 10 годишно ауди А4-революционен,суперлуксозен и много качествен автомобил!И икономичен ! Всичките и винаги са били дизел,с изкл. на първия му Голф 1.Дотук нищо невероятно... Винаги и всичките ги е поддържал при един свой другар от студентските години- страхотен фен и тесен специалист в област VW.Толкова добре ги разбира,че дава консултации по телфона в чужбина,когато изникнат въпроси....Сега тоя човек е шеф на един сервиз в София,където и целият екип е супер подготвен до най-дребни детайли на продуктите Джета и А4.Въпросният пич се казва Виолин и вярвам,че наистина много ги разбира работите .Ако го пита човек обаче по темите на Ванката...Пък така кофти да се нахендри човечеца.....ръководи официалния сервиз на "некви корейски и тия другите-японските....,дето беха по ралитата,бе...забравих им името...ще се сетя". И нали Виолин е шеф ( всичкото инфо дотук е според моя приятел),все по-рядко си цапа ръцете.Има обаче квалифицирани момчета,които поемат ангажиментите към немските дизели.На един преди време му носих армаган за благодарност от Ванката.Сервизът се намираше на "Сребърна".
_________________ 2008 outback 3.0Rn 2002 toyota hiace 2.5 D4D 2008 daihatsu coure 1.0 2010 guzzi griso 1100
|
|
|
|
| Пет Фев 12, 2010 11:05 pm |
|
|
|
paso
Автомобил: Mazda CX7 2.3 DiSi turbo
|
И аз бях малко предубеден спрямо автоматика, не след кратко свикване с отзивчивостта на педала на газта в различни режими, честно казано трудно бих предпочел пак ръчка! А аз обичам динамиката  !
|
|
|
|
| Съб Фев 13, 2010 12:04 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Greg4o написа: Има има ,ама след 2003та и дори е със 6 скорости.  Дано се престрашиш да скочиш до там  Да ама в мобиле.де няма така,че успех.  Явно само на мен са ми предлагали навремето като ходих да питам в магазина. В mobile.de има няколко Легасита 3.0 180kw със 6МТ - комбита! spec.B ! Страшно добрата кола 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Съб Фев 13, 2010 1:04 am |
|
|
|
ф-008
Регистриран на: Пет Сеп 26, 2008 12:02 pm Постове: 598 Местоположение: София
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79 
|
|
Здрасти колега Пенчо! Цифрите са ясни: ускорение 0-100км/ч за аутбек 2000год. 2,5 литров 156 коня е 9,5сек, а форестър 2000г. 2,0 литров 125 коня е 10,7 сек.
|
|
|
|
| Съб Фев 13, 2010 2:25 am |
|
|
|
Пенчо
|
Благодаря ви момчета, Това страстта е голямо нещо. Ще си помисля много сериозно за шестака  Относно Виолин, познавам го и в благодарение на него все пак успях да се оправя с неговите момчета, но една птичка пролет не прави:-) Благодаря за сравнението между оутбек и форестер 0-100 км/ч. Ако можа да ми дадете линк, където да има повече инфо и относно динамиката от 60-100 и 80-120 ще се радвам. Днес исках да видя тази кола http://www.cars.bg/u76301 но ме нагъзиха да бачкам и още не мога да си тръгна от работа. Имате ли инфо за тази автокъща. Много четох за прословутият Петко. Ще е голям карък ако от самото начало се срещтна с него:-)
|
|
|
|
| Съб Фев 13, 2010 6:14 pm |
|
|
|
Пенчо
|
|
| Съб Фев 13, 2010 6:19 pm |
|
|
|
paso
Автомобил: Mazda CX7 2.3 DiSi turbo
|
Първата е от него  ! Втората не е 2007г това е сигурно ! Във форума се продават мисля едно легаси и един аутбек 2.5, може да потърсиш ако си се ориентирал към този модел!
|
|
|
|
| Съб Фев 13, 2010 6:53 pm |
|
|
|
Пенчо
|
Благодаря, Знаех си че ще се нахендря от начало Погледнах колите, които се продават във форума. Честно казано ми допадна само един форестър който се продава от много активен участник във форума. Колегите споделиха мнение, че колата е много добра. Доколкото разбрах, колегата е от Варна, а нямам възможност в момента да пътувам. Ако след месец не я е продал ще прескоча да я видя. До тогава ще разчитам на помощта ви с разни обяви.
|
|
|
|
| Съб Фев 13, 2010 8:06 pm |
|
|
|
manata
Регистриран на: Вто Юли 24, 2007 8:15 pm Постове: 310 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 07 2.0
|
Пенчо написа: Благодаря ви момчета, Това страстта е голямо нещо. Ще си помисля много сериозно за шестака  Относно Виолин, познавам го и в благодарение на него все пак успях да се оправя с неговите момчета, но една птичка пролет не прави:-) Благодаря за сравнението между оутбек и форестер 0-100 км/ч. Ако можа да ми дадете линк, където да има повече инфо и относно динамиката от 60-100 и 80-120 ще се радвам. Днес исках да видя тази кола http://www.cars.bg/u76301 но ме нагъзиха да бачкам и още не мога да си тръгна от работа. Имате ли инфо за тази автокъща. Много четох за прословутият Петко. Ще е голям карък ако от самото начало се срещтна с него:-) Тази кола вече принадлежи на колега от форума: viewtopic.php?f=3&t=5069 
_________________ http://www.climatech-eng.com
|
|
|
|
| Съб Фев 13, 2010 8:23 pm |
|
|
|
Пенчо
|
Ами да му е честите на колегата порових се в нета преди малко и ми попадна това: http://www.cars.bg/u87801Няма да се учудя ако вече е продадена, но тази цена ме шокира честно казано. Знаете ли нещо за автомобила или продавача?
|
|
|
|
| Съб Фев 13, 2010 8:32 pm |
|
|
|
gechi
Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 2:46 pm Постове: 183 Местоположение: Бургас
Автомобил: Legacy 2.2 95 г.
Телефон: 0899344144
Рейтинг: 14
|
Пенчо написа: Току що попаднах на това http://motopfohe.cars.bg/b76757Направо на ми се вярва, но ще я погледна със сигурнст ако някой на ме е изпреварил вече:-) има няква грешка в тая обява ,но къде ли е  . Иначе си се ориентирал правилно
|
|
|
|
| Съб Фев 13, 2010 10:27 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |