Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4, 5  >
 Проблем със спирачките , избор на дискове и накладки 
Автор Съобщение
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Абе при спиране имам едни вибрации в купето. Много ситни и само при натискане на спирачки. И преди и след смяната на накладките - все си е така. Идва от отпред и се чудя какво може да е. Според мен 100% има нещо за смяна, но ме интересува кое може да е :roll:

Сря Юли 11, 2007 8:32 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
според мен си за дискове

Сря Юли 11, 2007 8:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Хм, интересно :-k Здрави са принципно, дебели са (не са износени) нямат ръб, незнам.
Нещо по ходовата част може ли да е :\ :?

Сря Юли 11, 2007 8:54 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
blatimir написа:
Пусни им една стружка...

Какво ще рече това, колега :)

Сря Юли 11, 2007 9:36 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
:D
ми значи да ги свалиш и да ги занесеш в некой цех на струг да им теглят един индикатор и да ти вземат един 'вятър'.
Аз обаче бих прочел първо статията за +/- . Вибриращи спирачни магистрали е един от проблемите.
Спирачките на тая кола са едно от най - скапаните неща. В статията са предложени и марка накладки. По принцип, ако искаш да спира по - добре слагаш най-меките. Издържат 12 до 15000 км , но ефекта е осезаем. И НИКОГА не трябва да набиваш спирачки на висока скорост - иначе пак на струга или нови дискове.

Сря Юли 11, 2007 9:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Благодаря за разяснението :)
Накладките са TRW Lucas, като за неспортни такива мисля, че са доста добри, марка са все пак...а направо нови дискове да си взема вариант ли е :smt017
Дали ще се оправи :-k

Сря Юли 11, 2007 9:57 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1016
Автомобил: Impreza1.6, Legacy2.2, Forester2.0
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Аз лично смених и дискове и накладки...... :smt023

Накладки к-кт.........50лв
Спирачни дискове...2X50лв
Не знам какви са един мой познат ,който се занимава с доставка на японски части ми ги даде....уупппс...продаде :-D
Засега кочината спира :smt066

Сря Юли 11, 2007 10:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
tonizdravkov написа:
вентилирани дискове????
ако не се лъжа твойта беше със слабичък мотор.фабрично май не са вентилирани

Дам, това е интересното, че и най-малкия мотор в гамата ни е с вентилирани :)
Ах, защо не са и перфорирани :lol:

Чет Юли 12, 2007 1:54 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Еми след като е толкова обичаен проблем със спирачкие,то би следвало в Субару сервизите пътеката да е отъпкана и да слагат афтърмаркет дискове и накладки.Този проблем със спирачките при всички модели на Субару ли е?

Чет Юли 12, 2007 7:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ax тези спирачки.
Проблемите са в оригиналните мен ако питаш. Афтър маркет има доста добри. И тва че са вентилирани хич не те грей - само като отидеш в магазина - вместо 1 трябва 2 валиума да пиеш. Ако си прочел статията (Impreza '94) там е дадена фирмата Pagid aко не се лъжа и спирачна течност Кастрол Рефлекс Дот 4/5.
Дисковете ако се стържат - нови накладки - иначе може и изобщо да не спира. По форумите пише че след 2000 г Субару оправили спирачките ама като слушам Outback Fan май не е съвсем така.

Това е то - тежко върви, трудно спира ама нали е Субару - трай си.

Чет Юли 12, 2007 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Не ми върви тежко, напротив...и си спира прекрасно, просто вибрира (и то понякога и май няма зависимост {загрети, студени}) - чувството е неприятно, това е.

Ще ги сменям какво да правя...да видим само кога ще е и каква цифра ще ми обявят :?

Чет Юли 12, 2007 9:53 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 200
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Най-вероятно са дисковете, аз изкривих дисковете на един Форд Сиера слизаики от Витоша (х.Алеко) зимата, беше сняг аз бях с нови зимни гуми и ... другите карат бавно аз давам газ и спирам точно преди завоя и така до долу а в долната част на планината снега беше киша - топеше се и явно от това силно загряване и рязко охлаждане от хвърчащата киша изпрегнаха дисковете. След това карам вече в града тръгвам да спирам педала на спирачката ме рита а волана тресе яко, бях ги направил на осморки. Смених ги - дискове и накладки и се оправи.

Пет Юли 13, 2007 9:38 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
ico_tech написа:
:D
ми значи да ги свалиш и да ги занесеш в некой цех на струг да им теглят един индикатор и да ти вземат един 'вятър'.
Аз обаче бих прочел първо статията за +/- . Вибриращи спирачни магистрали е един от проблемите.
Спирачките на тая кола са едно от най - скапаните неща. В статията са предложени и марка накладки. По принцип, ако искаш да спира по - добре слагаш най-меките. Издържат 12 до 15000 км , но ефекта е осезаем. И НИКОГА не трябва да набиваш спирачки на висока скорост - иначе пак на струга или нови дискове.

Значи биха могли да станат на струг, така ли ?
А могат ли да ми ги перфорират ?

Какво за баланса ?
То ще е симетрична перфорация, пък и да не се получи, какво от това...и без друго ще трябва да купувам :roll:

Съб Юли 14, 2007 11:25 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Пост 
Цитат:
А могат ли да ми ги перфорират ?

ееее ама ти вече изнагляваш. Можеш и сам да си ги перфорираш - с дрелка. Ама това какво ще ти помогне.
Аааа сега се сетих ти гледаш картинките по сайтовете и мислиш, че можеш твойте да ги ъпгрейднеш - ама не става. Тези дето ги гледаш са от друг материал - и отливката им е друга, и ребрата на вентилацията им са други. Твоя проблем се решава с 1600 лв - нови хубави дискове 285 мм. Другото си е цигания. И не е само това , ами е страшно опасно.
Тези дупки като прегрее (щото той пак ще прегрее) стават концентратори на напрежение и се появават пукнатини. И в един прекрасен момент твоите дискове се чупят като бисквити и ти може и да оживееш, а може и да не оживееш.
Това се случва например като престъргват много износени дискове да им свалят ръба да вкарат накладките, даже и без да ги перфорират.
Максималното допустимо износване на дисковете мисля че е около 3 мм. (по 1.5 на страна). Стругаря обикновено взема не повече от 0.5мм

Ти си решаваш - но това са спирачки и с тях шега не бива. ;-)

Съб Юли 14, 2007 9:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
дискове на субару се дупчат без проблем(за охлаждане) и им се правят канали(за чистене на феродото) - т.е. drilled & slotted - но трябва задължително да са нови, задължително оригинални, задължително на координатна фреза, и задължително при добре обучен фрезист. ние правим такива дискове когато клиента не може или не иска да си позволи от скъпите. с такива дискове няма ама никакъв проблем дори при зловещи спирания от 200км/ч с аутбек или трибека - много от трибеците са служебни и ги карат като за последно. но трябва да се прави честа инспекция - спирачките на субару са проблемни, а тези дискове не са състезателни. но с редовна инспекция няма никакъв проблем.

с чисто нови и оригинални дискове и накладки - може и само едно зловещо спиране и дисковете са аут - за стружка

преди да сменяш накладки или дискове - иди да ти проверят луфта на кормилната рейка - той се регулира и ако е много голям - възможно е да има подобна вибрация

пробвай и друго - направи няколко последователни тежки спирания - силно натисната спирачка, но за по-малко от секунда, за да не запалиш накладките. примерно засилваш до 100 и надънваш спирачките до активиране на АБС-а - но за по-малко от секунда, после пускаш да се охладят и пак така. тов апомага да се свали изгорелият повърхностен слой на феродото - който се получава при постоянно градско каране и множество леки спирания.

но първо рейката, и да проверят дали всичко по предното окачване е стегнато добре - понякога един хлабав болт е причина за многомесечни главоболия.

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Съб Юли 14, 2007 10:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
честите проблеми със спирачките на субару са от много юркане - не че са по-различни от тези на останалите коли :D но 4х4 товари спирачките повече от един двигателен мост, автоматика товари повече от ръчна кутия. затова са повече проблемите

0899 612 719 - Венци

Нед Юли 15, 2007 2:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 310
Автомобил: Subaru Forester 07 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Да ви кажа и аз забелязвам, че накладките цапат много джантите. Някой ми беше споменал преди време, че имало специален препарат. Някой да знае нещо? Защото на ръка е бая трудоемко да ги търкаш.

Impreza '94 написа:
Абе препарати за миене на джанти да искаш :-)
В Praktiker - full !

Някой по специално да ми препоръчаш. Защото на старата кола бях със стоманени джанти и просто не съм се интересувал.

Пет Авг 03, 2007 7:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
manata написа:
Някой по специално да ми препоръчаш. Защото на старата кола бях със стоманени джанти и просто не съм се интересувал.

Като марка, немога да ти кажа :roll: Имам едно в прозрачна тубичка пръскалка, синя течност и върши работа.
Няма какво да се чудиш толкова, стават всичките, грабваш едно за ушите (само да не е най-евтиното :lol: ) и няма да се тревожиш.

Съб Авг 04, 2007 1:28 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Изгонен
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
накладките са болен проблем :-D спортните работят най-добре със спортни дискове. а тези дето цапат - те са добри, не хабят много дисковете. но важно е как се държат като ги претовариш, дали издържат на прегряване. аз досега бях с някакви Локхийд, предни 50лв. бяха по-малко от половината изхабени но ги изхвърлих - толкова ги пъти ги бях палил, че се разсипваха на прах, често пъти след каране като спра и излизаше гъст пушек от главините - много зор са видели, но се предадоха преди да са се изхабили достатъчно - не стават. сега сложих JURID, от германия ми ги донесоха за 15лв комплекта - хвалят ги че били достатъчно меки, ще видим те как пушат :D

по-меки стават за нормално каране, но като ги натовариш и почват да се топят направо. по-твърдите пък ядат дисковете. решението е инвестиция в по-хубави вентилирани дискове и по-твърди накладки - издържат най-много

0899 612 719 - Венци

Съб Авг 04, 2007 1:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
По въпроса със спирачките станах като енциклопедия :D А и както можеби си спомняте скоро трябваше да ги сменям и пусках и теми...

Та аз си ги поръчах от Щатите, защото там спортни дискове и накладки Брембо ми се връзваха, колкото оригинални предни накладки в БГ, че и по-малко. :shock: Но за жалост, за няколко дни не можах да взема перфорирани дискове и се задоволих с обикновени, но с най-добрите спортни накладки Бендикс... Ефекта сега е страхотен - много по-добре спира от преди, когато ползвах оригинални за Субару... Всичко ми излезе към 220 долара (предни дискове и пълен комплект накладки)...

По отношение на перфорираните дискове - правете разлика между истински спортни дискове и обикновени с нанесена перфорация върху тях! Първите са направени от две част, а вторите са просто разпробити. Съответно и разликата в спирането е огромна, както и цената... Единственото предимство на разпробитите е, че шанса да се наранят от попаднали мърсотии намалява, а и изглеждат по-добре... :wink:

Никога не си и помисляйте да си перфорирате дисковете, ако не искате да се пребиете някъде като кучета, заради едната гъзария и визия... :!:

И още нещо - всички нови дискове без значение от марката (изключвам спортните) са склонни към кривене. Без значение от марката на колата. Това е така, защото преди няколко години забраниха употребата на един материал от екологична гледна точка, което рефлектира върху качеството. Решението е много просто - монтираш оригинален диск; караш 2 месеца; кривиш ги и после отиваш да ти ги шлайфат и изправят отново. След това шанса да се изкривят отново е доста малък, защото каквото е имало да се намества в плътността на диска се е наместило вече... И това е практика по цял свят, не само в БГ :wink: Такава процедура съм виждал на всякакви коли на стойност до 350к лева и е нещо нормално... Дори и на афтермаркет спорна система Стоптек за 7000 долара... :wink:

Съб Авг 04, 2007 9:40 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4, 5  >