Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Газова уредба - "за" и "против" 
Автор Съобщение
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здрасти, didadodo :)
Добре дошъл!
А сега искам да кажа докато не е станало късно, поне да не ми тежиш на съвеста :)
НЕ СИ СЛАГАИ АГУ!!!!
Аз да кажа пък ти прави каквото искаш ;) :D

Сря Мар 21, 2007 10:56 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 68
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Хм...... По-горе пичовете казват, че би могло да се сложи... "Газов инжекцион". А какво толкоз лошо би могло да стане, ако се сложи АГУ за инжекцион :( ?
Много пари даваме за простия бензин... А я си представете USA да нападне Иран, което е доста вероятно. Тука бензина ще струва не 2лв. ами......., не смея да си мисля :(
Та все пак, ако слагам АГУ- къде, какъв, колко.....?

Сря Мар 21, 2007 11:33 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Газовия инжекцион е добро решение.Кусура му е,че е скъп като първоначална инвестиция.Като гледам в www,mobile.de се продават аутбеци като моя с газови инжекциони(Явно немците и при техните заплати мислят за цените на бензина и слагат газови на нови коли),така че едва ли има някакви проблеми да сложиш такъв.

Чет Мар 22, 2007 1:32 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Impreza '94 написа:
Добре дошъл!
А сега искам да кажа докато не е станало късно, поне да не ми тежиш на съвеста :)
НЕ СИ СЛАГАИ АГУ!!!!

Защо да не слага? Аз не съм имал никакъв проблем досега, и ми излиза почти два пъти по-евтино.

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Чет Мар 22, 2007 7:07 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
На тея хубавите коли да слагате газ...малко, незнам :roll:
Вие най-добре си знаете, аз съм от най-големите противници на газта и никога не бих си сложил, дори и без пари да ми я предлагат. Имам си ред причини и никой неможе да ме убеди в противното. Междудругото, ако колата ми имаше газова уредба нямаше да я купя - 100%
Несъм заможен, но не ме е съборил бензина.

Чет Мар 22, 2007 5:37 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
blatimir написа:
Impreza '94 написа:
Добре дошъл!
НЕ СИ СЛАГАИ АГУ!!!!

Защо да не слагам? Аз не съм имал никакъв проблем досега, и ми излиза почти два пъти по-евтино.

blatimir, дай координати на човека, който ти е слагал газовата (ако е в София).
И аз съм чувал, че на Боксер му понася газовия инжекцион. http://www.subaru-ecomatic.de/
Ето. Немците го правят дори на новите автомобили с марка Субару.

Последна промяна didadodo на Сря Май 09, 2007 7:22 am, променена общо 1 път

Чет Мар 22, 2007 8:23 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
няма проблем с газта при правилен монтаж - условието е само по-често да се сменят свещи и кабели, също и да се проверят клапаните при монтажа(ако са с механичен реглаж) - двигателят на газ е много чувствителен към тези неща, често многомесечни проблеми се решават с обикновена смяна на свещи. не е хубаво и да се настъпва яко колата на газ - не че не може да се кара бързо, но да се избягват екстремни режими на двигателя - продължително време във високи обороти. добре е периодично да се пуска на бензин и да се кара с повече газ, евентуално някоя добавка за прочистване на горивната система. при монтажа е хубаво да се сложи емулатор за ламбда сондата и инжекторите - много народ кара със светеща лампа на чека - по този начин ако лампата светне от сериозен проблем няма да се види.

боксера се държи добре на газ, не е по-различен в това отношение от останалите двигатели - стига да се спазват основни правила. проблемите обикновено идват от неправилен монтаж

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Чет Мар 22, 2007 9:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
didadodo написа:
На бензин не се деяни..... :(

Само, че с 115-те си коня ще се сбогуваш нали ти е ясно ;-)

Пет Мар 23, 2007 12:54 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Impreza '94 написа:
didadodo написа:
На бензин не се деяни..... :(

.... въпреки прецизния реглаж, скъпата газова уредба... 15-20 коня ще си отидат :( :( :(

Пет Мар 23, 2007 12:56 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Ако беше от Варна щях да те пратя при един познат.Доц.Ангел Димитров се казва.Шеф е на катедра двигатели с вътрешно горене в ТУ и също е официален вносител на няколко марки газови уредби.Мерцедеса му е с две газови-едната е на метан,другото на пропан-бутан :-D
Та той има фирма за монтаж на газови уредби и едва ли е несериозен...

Пет Мар 23, 2007 1:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Impreza '94 написа:

Напротив с газов инжекцион,дори може повече да върви :wink:

Пет Мар 23, 2007 1:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Знам го аз тоя доцент в ТУ, наистина му се носи славата. Мисля че ателието му беше дори някъде на територията на университета. Казват че е добър. То реално едва ли той се занимава с бачкането, но си има хора.

Пет Мар 23, 2007 1:08 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
simbat написа:
Impreza '94 написа:

Напротив с газов инжекцион,дори може повече да върви :wink:

Наистина ли мислиш, че с отпадъчно гориво можеш да постигнеш такъв резултат :shock: ?
И какво ще стане сега - 130 hp - 140 hp :lol:
И каква е причината за 2х по-ниската цена на пропана ?
И в България така ми разправят, ама след време се убеждават кое как е. А на магистралата най-обичам да задминавам ония със черните тапи в областа на десния стоп, най-често Опели :lol: :smt005
А най-забавно става като тръгнат след мене - :-D
Преди като си спомня, със Москвича (той беше на газ, но не газта беше причината да върви като спънат кон, сигурно защото мотора му беше копие на BMW както и да е :lol: :lol: ) ... . Фиу, фиу онез Осемдесятки и онея Астри, Вектри и Кадети. Чудо - много вървят :)
Сега гледат злобно с недоумение и се мъчат да разпознаят колата - ХаХаХа :twisted: :lol: 8)

Пет Мар 23, 2007 1:35 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
По-добра поддръжка от това да си караш колата на бензин - няма.
Караш ли на газ веднъж, забравяй после за читавата си кола. Всички около мен са със газ, непознавам още човек, който да ми се похвали на добра работа на мотора и на бензин и на газ!! Едното от двете винаги куца - най-често бензина. И при татковия Москвич така беше - на кръстовище на смукач и помпаш десния педал щото иначе гаснее. На газ пък неможеше да загрее, и гореше кат ламя. Небеша само при нас така. Да не говоря, че сутрин съседите ме будят преждевремнно като вземат да ги бръмчат онея бракми. Палят на бензин - обръщат на газ, други пък въртят на оня стартер ше го скъсат. Трети спират на старт, понеже улицата е под наклон и се възползват, друг въпрос е колко е хубаво така да се пали. Имам 10-тина комшии с Ауди 80 (нормално това тука е луксозно возило от най-висш клас :lol: ) все са 1.8 и 2.0 кубика и на всичките им гори "ми колко, шееест-седем градско" :shock: смятай срам ги е да си признаят. То 6-7 аз бензин-градко немога да напрая - те на газ. Хехееей брао е. И на всичките със газ колите им вървят с над 200. Абе в България моеш да се хилиш по-цял ден с комшиите си :smt005 :lol: Всичките са образи :D
Тоя дето е под дома има Рено 19 незнам колко cm3 e, ама той казва тъй: "аз карам, карам до 190, включвам 5-та и колата спира да гори газ, само поддържа скорост" и така човека се уредил да пътува с личната си авиолиния за без пари. Приказки от 1001 нощ :) А дето ми взима толкоз багажно пространство тая бутилка сигурно и това е плюс. Аз аптечката си немога да търпя, дето сама седи в багажника, ше слагам аз толкоз литри. А btw оная катастрофа до Несебър ли къде беше, някъде по морето - гръмнала газовата бутилка, сума ти и народ се опече. Абе какво да говоря. Аз съм на това мнение, няма какво да коментирам повече. Спор няма, може газта да е евтина, екологична и всички там качества които притежава, но за битовите нужди. Айде само да несъм си я турнал в колата.
Ай наздраве, колеги..

Нед Мар 25, 2007 1:08 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
На газ живота си е по-красив. Освен това много хора наоколо карат на газ, без да имат проблеми. Ето такситата: чисто нов автомибил, верно корейски, ама си е инжекцион и навъртата по 1 000 000 км без да им мигне окото и да правята някъкви страаашни ремонти. Е ние тъпи ли сме, че да не може да караме по-евтино. Въпроса е кой-може да сложи газова на Субару читаво, с гаранция и за не много пари.

П.С. Да не се подчиняваме на стереотипи. Много хора по света слагат АГУ и това не са държави които имата нисък стандарт: Италия, Холандаия, Швеция... дори Германия. Тази технолигия се развива, при това добре... ;-)

Последна промяна didadodo на Нед Мар 25, 2007 1:14 am, променена общо 1 път

Нед Мар 25, 2007 1:09 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
didadodo написа:
На газ живота си е по-красив.

Ще ти се да е така :lol: :lol: :)

Аз ако карах такси веднага се хвърлям на един дизел и не му мисля даже. Ако забелязваш повечето таксиджии се преориентирват към дизела. А питай някой такъв, от какво е по-доволен, от дизела или от газта.

PS. Гледах новата Шкода Фабиа (следващото поколение, таксиджийка :lol: ) и в гамата мотори имаше трицилиндрови дизелчета, които горяха толкова символично, че чак мен ме впечатлиха.

Нед Мар 25, 2007 1:13 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Impreza '94 написа:
didadodo написа:
На газ живота си е по-красив.

Ще ти се да е така :lol: :lol: :)

Аз ако карах такси веднага се хвърлям на един дизел и не му мисля даже. Ако забелязваш повечето таксиджии се преориентирват към дизела. А питай някой такъв, от какво е по-доволен, от дизела или от газта.

Да ама ние с тебе караме Боксер-бензин. Алтернативите са две : метан или пропан-бутан. Имаш ли теза кое е по-добре? Бензина ще поскъпва и колкото пари да получаваш, след време, като се вдигне цената на пазара (друга алтернатива няма), какво ще правиш? И ти ще искаш да минеш на друго гориво. Какво? Ще си продадеш Субаруто ли? Ще си купиш Шкода?

Нед Мар 25, 2007 1:20 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
От скоро карама Субару, а боксер имах щастието да карам 4 години. Такова усещане за колата няма нито един друг двигател.... Не мога да се кача на дизел. ТРЯБВА ДА ИМА АЛТЕРНАТИВА :twisted:

Последна промяна didadodo на Нед Мар 25, 2007 1:24 am, променена общо 1 път

Нед Мар 25, 2007 1:23 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
ми то не може и вълка сит, и агнето цяло. който иска бърза кола - след известно време спира да гледа разходомера. престава да смята колко е дал за подобрения по колата или гориво - тази сметка е бездънна яма. както и всяка друга сметка, свързана с някакъв мерак :-D

примера с такситата е неуместен - те навъртат километрите си без многократния студен старт на другите коли, не може да се сравнява с тях. газовият инжекцион е добър компромис за нисък разход и поносим двигател като динамика и безпроблемност - но чудеса не очаквайте. живота на двигателя се съкращава на газ - а настъпваш ли здраво на газ, съкращава се драстично

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Последна промяна agent dust на Нед Мар 25, 2007 1:35 am, променена общо 1 път

Нед Мар 25, 2007 1:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
agent dust написа:
ми то не може и вълка сит, и агнето цяло. който иска бърза кола - след известно време спира да гледа разходомера. престава да смята колко е дал за подобрения по колата или гориво - тази сметка е бездънна яма. както и всяка друга сметка, свързана с някакъв мерак :-D

Ето това е стереотип: на газ ли е, то значи не върви и се чупи. Това не е вярно. Има голяма разлика между газова уредба, дето я слагахме преди 5 години и газовите към днешна дата. Знам къде се слагат газови за Мерцедес и при това с гаранция. Въпросът е: за Субару какъв е казусът и кой умее да я слага читаво?

Нед Мар 25, 2007 1:32 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >