Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Газова уредба - "за" и "против"
| Автор |
Съобщение |
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Здрасти, didadodo
Добре дошъл!
А сега искам да кажа докато не е станало късно, поне да не ми тежиш на съвеста
НЕ СИ СЛАГАИ АГУ!!!!
Аз да кажа пък ти прави каквото искаш 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Сря Мар 21, 2007 10:56 pm |
|
|
|
didadodo
Регистриран на: Нед Мар 18, 2007 7:15 pm Постове: 68 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 0
|
Хм...... По-горе пичовете казват, че би могло да се сложи... "Газов инжекцион". А какво толкоз лошо би могло да стане, ако се сложи АГУ за инжекцион  ?
Много пари даваме за простия бензин... А я си представете USA да нападне Иран, което е доста вероятно. Тука бензина ще струва не 2лв. ами......., не смея да си мисля
Та все пак, ако слагам АГУ- къде, какъв, колко.....?
_________________ Subaru Outback 2.5 AT 05г.
|
|
|
|
| Сря Мар 21, 2007 11:33 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
|
Газовия инжекцион е добро решение.Кусура му е,че е скъп като първоначална инвестиция.Като гледам в www,mobile.de се продават аутбеци като моя с газови инжекциони(Явно немците и при техните заплати мислят за цените на бензина и слагат газови на нови коли),така че едва ли има някакви проблеми да сложиш такъв.
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Чет Мар 22, 2007 1:32 am |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
Impreza '94 написа: Здрасти, didadodo Добре дошъл! А сега искам да кажа докато не е станало късно, поне да не ми тежиш на съвеста  НЕ СИ СЛАГАИ АГУ!!!! Аз да кажа пък ти прави каквото искаш 
Защо да не слага? Аз не съм имал никакъв проблем досега, и ми излиза почти два пъти по-евтино.
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Чет Мар 22, 2007 7:07 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
|
На тея хубавите коли да слагате газ...малко, незнам
Вие най-добре си знаете, аз съм от най-големите противници на газта и никога не бих си сложил, дори и без пари да ми я предлагат. Имам си ред причини и никой неможе да ме убеди в противното. Междудругото, ако колата ми имаше газова уредба нямаше да я купя - 100%
Несъм заможен, но не ме е съборил бензина.
|
|
|
|
| Чет Мар 22, 2007 5:37 pm |
|
|
|
didadodo
|
blatimir написа: Impreza '94 написа: Здрасти, didadodo Добре дошъл! А сега искам да кажа докато не е станало късно, поне да не ми тежиш на съвеста  НЕ СИ СЛАГАИ АГУ!!!! Аз да кажа пък ти прави каквото искаш 
Защо да не слагам? Аз не съм имал никакъв проблем досега, и ми излиза почти два пъти по-евтино.
blatimir, дай координати на човека, който ти е слагал газовата (ако е в София).
И аз съм чувал, че на Боксер му понася газовия инжекцион. http://www.subaru-ecomatic.de/
Ето. Немците го правят дори на новите автомобили с марка Субару.
|
|
Последна промяна didadodo на Сря Май 09, 2007 7:22 am, променена общо 1 път
|
|
| Чет Мар 22, 2007 8:23 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
няма проблем с газта при правилен монтаж - условието е само по-често да се сменят свещи и кабели, също и да се проверят клапаните при монтажа(ако са с механичен реглаж) - двигателят на газ е много чувствителен към тези неща, често многомесечни проблеми се решават с обикновена смяна на свещи. не е хубаво и да се настъпва яко колата на газ - не че не може да се кара бързо, но да се избягват екстремни режими на двигателя - продължително време във високи обороти. добре е периодично да се пуска на бензин и да се кара с повече газ, евентуално някоя добавка за прочистване на горивната система. при монтажа е хубаво да се сложи емулатор за ламбда сондата и инжекторите - много народ кара със светеща лампа на чека - по този начин ако лампата светне от сериозен проблем няма да се види.
боксера се държи добре на газ, не е по-различен в това отношение от останалите двигатели - стига да се спазват основни правила. проблемите обикновено идват от неправилен монтаж
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Чет Мар 22, 2007 9:45 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
didadodo написа: На бензин не се деяни..... 
Само, че с 115-те си коня ще се сбогуваш нали ти е ясно 
|
|
|
|
| Пет Мар 23, 2007 12:54 am |
|
|
|
didadodo
|
Impreza '94 написа: didadodo написа: На бензин не се деяни.....  Само, че с 115-те си коня ще се сбогуваш нали ти е ясно 
.... въпреки прецизния реглаж, скъпата газова уредба... 15-20 коня ще си отидат 
|
|
|
|
| Пет Мар 23, 2007 12:56 am |
|
|
|
simbat
|
Ако беше от Варна щях да те пратя при един познат.Доц.Ангел Димитров се казва.Шеф е на катедра двигатели с вътрешно горене в ТУ и също е официален вносител на няколко марки газови уредби.Мерцедеса му е с две газови-едната е на метан,другото на пропан-бутан
Та той има фирма за монтаж на газови уредби и едва ли е несериозен...
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Пет Мар 23, 2007 1:05 am |
|
|
|
simbat
|
Impreza '94 написа: Само, че с 115-те си коня ще се сбогуваш нали ти е ясно 
Напротив с газов инжекцион,дори може повече да върви 
|
|
|
|
| Пет Мар 23, 2007 1:06 am |
|
|
|
Provigo
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 9:16 pm Постове: 657 Местоположение: Канада
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
|
|
Знам го аз тоя доцент в ТУ, наистина му се носи славата. Мисля че ателието му беше дори някъде на територията на университета. Казват че е добър. То реално едва ли той се занимава с бачкането, но си има хора.
|
|
|
|
| Пет Мар 23, 2007 1:08 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
simbat написа: Impreza '94 написа: Само, че с 115-те си коня ще се сбогуваш нали ти е ясно  Напротив с газов инжекцион,дори може повече да върви 
Наистина ли мислиш, че с отпадъчно гориво можеш да постигнеш такъв резултат  ?
И какво ще стане сега - 130 hp - 140 hp
И каква е причината за 2х по-ниската цена на пропана ?
И в България така ми разправят, ама след време се убеждават кое как е. А на магистралата най-обичам да задминавам ония със черните тапи в областа на десния стоп, най-често Опели
А най-забавно става като тръгнат след мене -
Преди като си спомня, със Москвича (той беше на газ, но не газта беше причината да върви като спънат кон, сигурно защото мотора му беше копие на BMW както и да е  ) ... . Фиу, фиу онез Осемдесятки и онея Астри, Вектри и Кадети. Чудо - много вървят
Сега гледат злобно с недоумение и се мъчат да разпознаят колата - ХаХаХа 
|
|
|
|
| Пет Мар 23, 2007 1:35 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|

По-добра поддръжка от това да си караш колата на бензин - няма.
Караш ли на газ веднъж, забравяй после за читавата си кола. Всички около мен са със газ, непознавам още човек, който да ми се похвали на добра работа на мотора и на бензин и на газ!! Едното от двете винаги куца - най-често бензина. И при татковия Москвич така беше - на кръстовище на смукач и помпаш десния педал щото иначе гаснее. На газ пък неможеше да загрее, и гореше кат ламя. Небеша само при нас така. Да не говоря, че сутрин съседите ме будят преждевремнно като вземат да ги бръмчат онея бракми. Палят на бензин - обръщат на газ, други пък въртят на оня стартер ше го скъсат. Трети спират на старт, понеже улицата е под наклон и се възползват, друг въпрос е колко е хубаво така да се пали. Имам 10-тина комшии с Ауди 80 (нормално това тука е луксозно возило от най-висш клас  ) все са 1.8 и 2.0 кубика и на всичките им гори "ми колко, шееест-седем градско"  смятай срам ги е да си признаят. То 6-7 аз бензин-градко немога да напрая - те на газ. Хехееей брао е. И на всичките със газ колите им вървят с над 200. Абе в България моеш да се хилиш по-цял ден с комшиите си  Всичките са образи
Тоя дето е под дома има Рено 19 незнам колко cm3 e, ама той казва тъй: "аз карам, карам до 190, включвам 5-та и колата спира да гори газ, само поддържа скорост" и така човека се уредил да пътува с личната си авиолиния за без пари. Приказки от 1001 нощ  А дето ми взима толкоз багажно пространство тая бутилка сигурно и това е плюс. Аз аптечката си немога да търпя, дето сама седи в багажника, ше слагам аз толкоз литри. А btw оная катастрофа до Несебър ли къде беше, някъде по морето - гръмнала газовата бутилка, сума ти и народ се опече. Абе какво да говоря. Аз съм на това мнение, няма какво да коментирам повече. Спор няма, може газта да е евтина, екологична и всички там качества които притежава, но за битовите нужди. Айде само да несъм си я турнал в колата.
Ай наздраве, колеги..
|
|
|
|
| Нед Мар 25, 2007 1:08 am |
|
|
|
didadodo
|
На газ живота си е по-красив. Освен това много хора наоколо карат на газ, без да имат проблеми. Ето такситата: чисто нов автомибил, верно корейски, ама си е инжекцион и навъртата по 1 000 000 км без да им мигне окото и да правята някъкви страаашни ремонти. Е ние тъпи ли сме, че да не може да караме по-евтино. Въпроса е кой-може да сложи газова на Субару читаво, с гаранция и за не много пари.
П.С. Да не се подчиняваме на стереотипи. Много хора по света слагат АГУ и това не са държави които имата нисък стандарт: Италия, Холандаия, Швеция... дори Германия. Тази технолигия се развива, при това добре... 
|
|
Последна промяна didadodo на Нед Мар 25, 2007 1:14 am, променена общо 1 път
|
|
| Нед Мар 25, 2007 1:09 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
didadodo написа: На газ живота си е по-красив.
Ще ти се да е така
Аз ако карах такси веднага се хвърлям на един дизел и не му мисля даже. Ако забелязваш повечето таксиджии се преориентирват към дизела. А питай някой такъв, от какво е по-доволен, от дизела или от газта.
PS. Гледах новата Шкода Фабиа (следващото поколение, таксиджийка  ) и в гамата мотори имаше трицилиндрови дизелчета, които горяха толкова символично, че чак мен ме впечатлиха.
|
|
|
|
| Нед Мар 25, 2007 1:13 am |
|
|
|
didadodo
|
Impreza '94 написа: didadodo написа: На газ живота си е по-красив. Ще ти се да е така Аз ако карах такси веднага се хвърлям на един дизел и не му мисля даже. Ако забелязваш повечето таксиджии се преориентирват към дизела. А питай някой такъв, от какво е по-доволен, от дизела или от газта.
Да ама ние с тебе караме Боксер-бензин. Алтернативите са две : метан или пропан-бутан. Имаш ли теза кое е по-добре? Бензина ще поскъпва и колкото пари да получаваш, след време, като се вдигне цената на пазара (друга алтернатива няма), какво ще правиш? И ти ще искаш да минеш на друго гориво. Какво? Ще си продадеш Субаруто ли? Ще си купиш Шкода?
|
|
|
|
| Нед Мар 25, 2007 1:20 am |
|
|
|
didadodo
|
От скоро карама Субару, а боксер имах щастието да карам 4 години. Такова усещане за колата няма нито един друг двигател.... Не мога да се кача на дизел. ТРЯБВА ДА ИМА АЛТЕРНАТИВА 
|
|
Последна промяна didadodo на Нед Мар 25, 2007 1:24 am, променена общо 1 път
|
|
| Нед Мар 25, 2007 1:23 am |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
ми то не може и вълка сит, и агнето цяло. който иска бърза кола - след известно време спира да гледа разходомера. престава да смята колко е дал за подобрения по колата или гориво - тази сметка е бездънна яма. както и всяка друга сметка, свързана с някакъв мерак
примера с такситата е неуместен - те навъртат километрите си без многократния студен старт на другите коли, не може да се сравнява с тях. газовият инжекцион е добър компромис за нисък разход и поносим двигател като динамика и безпроблемност - но чудеса не очаквайте. живота на двигателя се съкращава на газ - а настъпваш ли здраво на газ, съкращава се драстично
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
Последна промяна agent dust на Нед Мар 25, 2007 1:35 am, променена общо 1 път
|
|
| Нед Мар 25, 2007 1:24 am |
|
|
|
didadodo
|
agent dust написа: ми то не може и вълка сит, и агнето цяло. който иска бърза кола - след известно време спира да гледа разходомера. престава да смята колко е дал за подобрения по колата или гориво - тази сметка е бездънна яма. както и всяка друга сметка, свързана с някакъв мерак 
Ето това е стереотип: на газ ли е, то значи не върви и се чупи. Това не е вярно. Има голяма разлика между газова уредба, дето я слагахме преди 5 години и газовите към днешна дата. Знам къде се слагат газови за Мерцедес и при това с гаранция. Въпросът е: за Субару какъв е казусът и кой умее да я слага читаво?
|
|
|
|
| Нед Мар 25, 2007 1:32 am |
|
|
|