Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Помощ за покупка на Субару от UK 
Автор Съобщение

Постове: 1
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, проблема ми е следния харесал съм си Субару от Англия и нямам идея как да организирам сделката и докарването й до тук. Обмислям 2 варианта за транспортирането: на собствен ход или с автовоз (някакъв друг вариант). Ако реша да я карам до тук – идея си нямам какви документи ще ми трябват и дали няма да се вкарам в големи филми. Другата ми чуденка е как да я заплатя и дали няма вероятност да преведа парите и после да не получа нищо. Въобще ми е тъмна Индия как се организира такава сделка и как да стане транспорта на колата. Идеята ми е всичко да стане възможно най-сигурно и с по малко разходи и нерви по възможност. Ще се радвам ако можете да ми помогнете с някакви идеи и/или личен опит.

Пет Окт 08, 2010 9:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ем свързваш се с човек, който си изкарва с това хляба и да не е голям мошенник и двамата се хващате и действате. Като стане ясно кво що ще трябва и ше е необходимо, отиваш купуваш си я, преглеждаш я и то по - голям кеф от тва да си я докараш сам незнам дали има (макар, че моята я докараха, но тва е друга история). Има временни номера за карането от Англия.
Ти мислиш да платиш за кола преди да си я видял ли?? Аз това не го разбирам.

Пет Окт 08, 2010 11:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега доста лесно е!
Няма никакви временни номера, прибираш си я с англииските.

Надявам се си мн. добър с англииския защото ако искаш да си я докараш ще ти трябва.

Обаждаш се на обявата която ти харесва. За предпочитане е да звъниш на търговци, защото частните лица са тия дето могат да те преебат (мен за малко да ме пребе точно такова л**но). За мойта гледах www.pistonheads.co.uk и www.autotrader.co.uk.
Като набележиш няколко обяви имаш 2 възможности. По-евтиния вариант е набелязваш си нещо което най ти е харесало обаждаш се и се разбирате да ти го запазят и евентоално пращаш някакво капаро за целта. Другия вариант е да отидеш и да ги обходиш всичките, но знай че там тия коли много много не стоят. Продават и купуват хората, не са мизерни кат нас.

Като отидеш там ... колата трябва да има:
Талон - това е формат по-голям от А4
МОТ - техния технически преглед
Роуд ТАХ - това е техния еквивалент на винетка и е желателно да има поне още 1 месец за да можеш да си я докараш
HPI - от тук може да си направиш тази проверка, важно е до толкова, че да знаеш дали не е крадена колата.

Всичко това трябва да ти го дадат + да ти напишат фактура.
Правиш си short term insurance ... това е аналога на гражданска отговорност. Прави се онлайн и се принтира.

След това докарването е лесно. Ако имаш повече въпроси питай!

Съб Окт 09, 2010 3:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема