Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4  >
 --------ДА СПАСИМ ЖИВОТА НА ЕДНО ДЕТЕ------- ДЕТЕ НА КОЛЕГА 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 25
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте.

По стечение на обстоятелствата детето на колега от Audi Club Bulgariа се нуждае от спешно лечение с диагноза – алвеоларен рабдомиосарком II клиничен стадий /изключително агресивен и рядко срещан вид рак.
По долу ще намерите информация за мероприятията които сме организирали за да съберем необходимата сума.
Предварително благодаря за проявената човечност.

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=89682

http://vbox7.com/play:1bff44bc

https://sites.google.com/site/helpforbibi/

Цитат:
През юни месец тази година беше открит рак на пет годишното ни и за сега единствено дете – Биляна. Тежката диагноза –алвеоларен рабдомиосарком, втори клиничен стадий беше поставена на 23.06.2010г. На рожденият и ден. Този вид рак е изключително агресивен и рядко срещан в световен мащаб (в България има общо 3 подобни случая). А причината за появата му все още не е известна на науката и медицината.
Вече сме направили 6 курса химиотерапия. Предстоят ни още 3 курса химиотерапия, като същевременно трябва да се направи и лъчетерапия. В България лъчетерапията е може би по опасна ако се направи, отколкото ако не се направи. Вече не искаме, а и не можем да си позволим експерименти и „неволни грешки”. Става въпрос за ЖИВОТА на дъщеря ни. А това е нашият живот и този на нашите близки.
Предвид липсата на опит в България с лечението на подобен вид рак, подадохме документи във „Фонда за лечение на деца в чужбина” към Министерството на здравеопазването. След известно закъснение получихме отказ. А мотивът и препоръката им е да продължим лечението си в СБАЛДОХЗ гр. София. Там където неволно сгрешиха диагнозата в епикризата на Биляна. Там където ни проведоха неправилно лечение с химиотерапия за рак на коста, въпреки че ни приеха за лечение на рак на меките тъкани.
Ето защо потърсихме помощ от клиники в чужбина. В крайна сметка успяхме да подадем всички документи и да получим оферта за лечение от Университетската клиника в Мюнстер, Германия.Първоначално офертата от Мюнстер беше 130 000евро, но днес получихме нова по-ниска оферта вече от 50 000 евро (признаха направените до момента химиотерапии). Въпреки това и тя е все още е непосилна за нас.
Вероятноста за поява на този вид рак е по-малко от 1 към 1 милион. Нашето дете е едно. И ще потърсим помощ ако трябва от 1 милион места.
Ето защо се обръщаме към всички Вас, с молба за подкрепа- независимо каква и колко голяма е тя. Просто подкрепа. Вече сме започнали кампания за събиране на средства по набирателна сметка открита на дъщеря ни. Направихме и интернет страница с повече информация и документи за лечението. Ще потърсим помощ от всички големи и малки фирми които познаваме, близки, приятели, колеги, клиенти, познати и непознати. Всички които ни разберат и се поставят на наше място сме сигурни че ще ни помогнат.

Добавям и някои подробности от лечението ни до момента.
Най-важното което трябваше да направим след поставянето на диагнозата, бе да започнем незабавно лечение. И го направихме. Насочиха ни към СБАЛДОХЗ гр. София където се смята ,че е най-доброто заведение за лечение на детски онкологични заболявания в България....
Започнахме веднага лечението там. Няма да се впускам в подробности, ще спомена само,че кадрите в детска онкология СБАЛДОХЗ гр. София са незаменими. Не защото са най- добрите, а поради факта,че няма желаещи да работят там. Но нямахме избор- та това би следвало да е най-доброто което можеше да направим за лечението на дъщеря ни. Поне така се твърди. При това безплатно. Почти....
За съжаление още след първият курс химиотерапия лекуващият ни лекар ни призна ,че е допуснала ГРЕШКА в епикризата която ни издаде за проведеното лечение. Вместо рак на меките тъкани, е записано рак на коста...
След проведената втора химиотерапия в СБАЛДОХЗ гр. София, направихме консултация с онколог от варненската детска онкология се оказа че допуснатата грешка не е една. Тогава разбрахме,че лечението на което е била подложена дъщеря ни е също за рак на коста, а не на меките тъкани (каквото би следвало да е). И така щеше да продължи.
В момента провеждаме лечението в УМБАЛ"Св.Марина"ЕАД Варна - Клиника по детска хематология и онкология. Там бяха направени задължителните за това заболяване изследвания (миелограма, трепанобиопсия, РЕТ скенер). Изключително сме благодарни за положените усилия и внимание на доц. Валерия Калева и д-р Милена Белчева.
Не искаме да обвиняваме никого. Знаем, че подобни грешки се случват. И могат да се случват не само в медицината, а на всякъде. Но като че ли в България по-често....
Разчитаме,че с Вашата подкрепа, ще успеем да осигурим на детето качествено лечение.

Благодарим Ви !!!

[url="https://sites.google.com/site/helpforbibi/"]ЛИНК КЪМ САЙТА[/url]

Вече имаме дарителски SMS. Може да изпращате дарителски sms с текст на латиница DMS BILYANA на Единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Тel). Цената на един sms е 1,20 лева с ДДС. За повече информация посетете http://www.dmsbg.com

НАБИРАТЕЛНА СМЕТКА

Банка: СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ ЕКСПРЕСБАНК

IBAN BGN: BG80TTBB94005525321773

IBAN EUR: BG26TTBB94005525321775

BIC/SWIFT: TTBBBG22

Титуляр: Биляна Миленова Стефанова

Десислава Христова Иванова – майка /моб.тел. 0885 934469
Милен Цветанов Стефанов – баща /моб. тел. 0884 952211

Изображение

Чет Ное 11, 2010 1:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Включих се с каквото мога, надявам се всеки от нас да може да отдели поне по един СМС, за да помогнем.
Стискам палци на детето и кураж на родителите!

Чет Ное 11, 2010 1:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Благодаря за което. Надявам се повече от активните потребители да подкрепят каузата. :smt136

Чет Ное 11, 2010 3:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
+1

Чет Ное 11, 2010 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 29
Автомобил: subaru outback 2008
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
дано да се саберем повече хора

Чет Ное 11, 2010 4:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
+3

Чет Ное 11, 2010 4:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
+1

Чет Ное 11, 2010 4:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 113
Нов фен
Отговори с цитат
+2

Чет Ное 11, 2010 5:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Кураж и от мен! Дано помогнат смс-ите.

Чет Ное 11, 2010 6:05 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 167
Автомобил: Субару Вивио
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Стискам палци +1

Чет Ное 11, 2010 7:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 843
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Успех! +15

Чет Ное 11, 2010 8:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 298
Автомобил: Subaru Outback 2.5 - 2000, MT
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Питам се - в каква държава живеем, след като години наред ни е доила с данъци, акцизи, такси, парно, винетки, огромни осигуровки и какво ли още не, и, след като години наред хората са си внасяли здравните осигуровки, да не може да излекува своите деца, когато стане с тях нещо по сериозно! А и тя, държавата, като че ли, напоследък удобно абдикира от тези свои задължения, да дава пари за лечение на своите граждани, като прехвърли своите отговорности върху самите болни, с думите "е, ми, нема паре...". Или, както казват Илф и Петров в безсмъртното си произведение "Дванадесетте стола" - "Спасяването на давещите се, си е работа на самите давещи се!" Щеше да е смешно, ако не беше трагично... Виждате какво става по телевизията - благотворителни шоута, призиви за помощ и т.н и т.н. В това няма нищо лошо , ако това беше само допълнение към една стройна здравна система. Но подобни прояви, призиви и др. да са вече самата система - това вече е прекалено! За съжаление, до там сме го докарали, вина за което, мисля, малко или много, имаме и всички ние. От всички тези разсъждения на тежко болните не им става по леко - те не могат да чакат да се оправи системата. Те нямат време. На тях им трябва помощ сега, а не след време, когато, дай Боже, може и да имаме някаква що годе работеща здравна система. Защото ако не им помогнем сега, те просто може да не дочакат "светлото бъдеще". И, като си помисля, че животът на човек, понякога, зависи от един SMS?!?
Затова + 15 SMS-а и от мен.
В момента членовете на форума наброяват 2580 души. Това е голяма сила! Ако всеки един от нас пусне по някой и друг SMS... Ако това стане, няма ли да се гордеем със себе си, че с каквото сме могли, сме помогнали на това прекрасно дете? Мисля, че това ще е нещо много хубаво, което може да се случи в нашия форум, че ние за сетен път можем да докажем, че ние, феновете на Субару, сме наистина по особена порода хора, която е съпричастна към хорското нещастие. Не изпитваме ли удовлетворение, когато измъкнем някой закъсал посред зима от преспите? А как бихме се почувствали, ако проявим малко повече състрадание и успеем да помогнем да се спаси един човешки живот, още повече на едно петгодишно детенце... Но всеки си отговаря за себе си. Иска ми се да си мисля, че по-голямата част от членовете на нашия форум споделят тези мои разсъждения и ще постъпят правилно.
Стискам палци и аз! Дай, Боже, всичко да да се оправи! Успех!

P.S. Простете моята емоционалност, и, искам да вметна само, че не познавам нито родителите на Биляна, нито самата нея. За проблема им научих преди един час. Просто, когато става въпрос за подобни проблеми с деца, нещо ми се обръща отвътре.

2. Понякога решителната крачка напред се дължи на здрав шут отзад!

Последна промяна Joro - Sofia на Чет Ное 11, 2010 10:29 pm, променена общо 2 пъти

Чет Ное 11, 2010 9:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Отговори с цитат
=D> =D> =D> :smt136 :smt136 :smt136 Много истински казано,дано накара всички ни да се замислим...децата са всичко...по-важната част от живота ни!Обичам страната си,мразя държавата или поне това в което допуснахме да се превърне...

Чет Ное 11, 2010 9:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
За съжаление колкото и да се опитваме да помогнем с подобен тип кампании е не възможно да помогнем на много деца. Вярвам в това, че скоро ще започнем като нация да се борим с беззаконието и понеже след Бг Мама автофорумите са с най много посетители може би от тук трябва да започне всичко.

Eто и актуалните салда по сметките:
9 092 лв. по левовата сметка
407 евро по евровата сметка
123 евро в paypal

Сърдечно Ви благодаря за съдействието. Колеги! :smt136

Чет Ное 11, 2010 10:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:smt136 Така е колеги :smt023 За съжаление много от нас го осъзнават,можеби половината го говорим и пишем,НО НИКОЙ НИЩО НЕ ПРАВИ: + 10 и ще следя темата :smt023 Успех колега спаси детето си.Ние сме с теб.
Фейсбук е най-многоброен.Там са и онези,коите не влизат във форумите.

Чет Ное 11, 2010 10:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 297
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
Кофти...
Отговори с цитат
+2
[-o<

Чет Ное 11, 2010 10:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
+3 и успех дано помогнем [-o<

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Чет Ное 11, 2010 10:56 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 298
Автомобил: Subaru Outback 2.5 - 2000, MT
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Знаете ли, колеги, защо подобни проблеми са ми присърце? Защото преди 21 години (някои във форума са, сигурно, на тази възраст) един доктор постави грешна диагноза на вторият ми син, който тогава беше на няколко месеца. Присъдата беше: Напреднала церебрална парализа. Как не получих инфаркт, само аз си знам. Жена ми, до мен, почти се свлече на пода. Трябвало веднага да влезе детето в болница, за да се стопира болестта, доколкото може. Само че, нашият случай се оказа като тези, когато те осъждат на смърт, след което те извеждат на разстрел и стрелят по тебе с халосни патрони. Изживяваш си смъртта пълноценно, а после не знаеш дали да се радваш, че си жив. След първоначалния стрес реших да не се отчайвам и да потърся второ мнение от най-добрия лекар по темата. И го намерих в лицето на покойния днес д-р Кераковски – основател на педиатрията в България, невероятно интелигентен и компетентен лекар. След бегъл преглед върху една холна масичка в коридора на педиатрията, той отсече: Колегата да не се занимава с това което не му е работа! На сина ти нищо му няма! Ама, докторе, сигурен ли си? Бе, как да не съм сигурен! И т.н.
Доктор Кераковски излезе абсолютно прав. На синът ми нища му нямаше. След една година, за всеки случай, направихме с него контролен преглед, само че вече на моя територия, в къщи, на една дивна трапеза…
Защо го казвам всичко това. Много пъти съм си мислил: ами ако първият лекар беше прав? Ами ако синът ми беше наистина болен? Тогава и ние с моята съпруга щяхме да сме едни от тези родители, които отчаяно щяха да търсят помощ отвсякъде. Само че, в онези времена нямаше SMS-и и, едва ли, имаше някакъв шанс да се стигне до лечение в чужбина. Слава Богу, синът ми е абсолютно здрав, на 21 години е и стърчи с една глава над мене, но преживяното тогава ме научи прекрасно да разбирам състоянието на родителите, на които диагнозата на децата им, за съжаление се е потвърдила...
Пускането на един SMS ще ни лиши от едно кафе, половин литър бензин или по малко от литър газ, но, представете си, какво означават тези SMS-и за майката и бащата на едно болно дете – това са лекарства, това е добро лечение, това е надежда, това е живот за тяхното дете! А има ли нещо по-важно от децата на този свят! Аз мисля, че не. В тях е смисълът на живота, радостта и щастието на родителите да видят детето си отново здраво!

2. Понякога решителната крачка напред се дължи на здрав шут отзад!

Чет Ное 11, 2010 11:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester '08 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Дай Боже детенцето да оздравее! Кураж на родителите да преживеят този кошмар!

Чет Ное 11, 2010 11:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 107
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
+1 Кураж и успех.

Пет Ное 12, 2010 8:04 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4  >