Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Относно двигател EJ20 
Автор Съобщение

Постове: 1
Автомобил: legasi
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
Не знам дали тази тема е за тук за което предварително се извинявам.
Търся помощ относно двигател EJ20 116 c. 1996 г. Двигателят съм монтирал на самолет. На земята работи перфектно във всички режими.Но при снижение и отнета газ света Chek Engine почва да тресе и не може да се форсира повече от 4800 оборота, в другите режими е перфектен (при 4800 оборота потдържа 230 км/час. хоризонтален полет) Двигателя е след пълна профилактика и изпитания на автомобил.Дайте помощ относно диагностицирането на двигателя или софтуер за същото (няма как да го закарам на сервиз).До сега съм използвал двигател EA80 за делта и хеликоптер и съм изключително доволен.Благодаря предварително.

Чет Май 05, 2011 12:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Трябва да има самодиагностика - свързват се две кабелчета и мига чек енжин-а, за да видиш каква грешка точно дава.
viewtopic.php?f=25&t=4818

Чет Май 05, 2011 7:51 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Paiper написа:
Здравейте колеги,
Не знам дали тази тема е за тук за което предварително се извинявам.
Търся помощ относно двигател EJ20 116 c. 1996 г. Двигателят съм монтирал на самолет. На земята работи перфектно във всички режими.Но при снижение и отнета газ света Chek Engine почва да тресе и не може да се форсира повече от 4800 оборота, в другите режими е перфектен (при 4800 оборота потдържа 230 км/час. хоризонтален полет) Двигателя е след пълна профилактика и изпитания на автомобил.Дайте помощ относно диагностицирането на двигателя или софтуер за същото (няма как да го закарам на сервиз).До сега съм използвал двигател EA80 за делта и хеликоптер и съм изключително доволен.Благодаря предварително.

При снижение на отнета газ може горивната помпа да не и стига налягането - нали има противоположни инерционни сили - предполагам помпата е зад ДВГ и трябва да тласка по бензинопровода напред по посока на полета.
При висока вертикална скорост може да не успява достатъчно бързо за коригира качеството на сместа заради промяната в атмосферното налягане ... теоретично.
Възможно е също от напора на насрещния въздух да обеднява сместа и някой датчик да реагира - предполагам въздухозаборника е напред по посока на полета.
Но това все пак са ...догадки.
Трябва да прочетеш грешката.
Повечето тестови компютри са преносими, тъй че ако намериш сервиз с такъв ще ги закараш до аероплана

http://www.launch-bg.com/pro_diagnostic ... aster.html
 5

Чет Май 05, 2011 11:27 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
имаш ли казанче за обиране на мехурчетата от кавитацията на бензиновата помпа?

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Чет Май 05, 2011 2:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема