Paiper написа:
Здравейте колеги,
Не знам дали тази тема е за тук за което предварително се извинявам.
Търся помощ относно двигател EJ20 116 c. 1996 г. Двигателят съм монтирал на самолет. На земята работи перфектно във всички режими.Но при снижение и отнета газ света Chek Engine почва да тресе и не може да се форсира повече от 4800 оборота, в другите режими е перфектен (при 4800 оборота потдържа 230 км/час. хоризонтален полет) Двигателя е след пълна профилактика и изпитания на автомобил.Дайте помощ относно диагностицирането на двигателя или софтуер за същото (няма как да го закарам на сервиз).До сега съм използвал двигател EA80 за делта и хеликоптер и съм изключително доволен.Благодаря предварително.
При снижение на отнета газ може горивната помпа да не и стига налягането - нали има противоположни инерционни сили - предполагам помпата е зад ДВГ и трябва да тласка по бензинопровода напред по посока на полета.
При висока вертикална скорост може да не успява достатъчно бързо за коригира качеството на сместа заради промяната в атмосферното налягане ... теоретично.
Възможно е също от напора на насрещния въздух да обеднява сместа и някой датчик да реагира - предполагам въздухозаборника е напред по посока на полета.
Но това все пак са ...догадки.
Трябва да прочетеш грешката.
Повечето тестови компютри са преносими, тъй че ако намериш сервиз с такъв ще ги закараш до аероплана
http://www.launch-bg.com/pro_diagnostic ... aster.html