Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Дилема между Фори турбо и Аутбек.
| Автор |
Съобщение |
|
stiflur24
Регистриран на: Нед Авг 14, 2011 2:40 pm Постове: 9 Местоположение: Варна
Автомобил: BMW325 TD
Рейтинг: 0
|

Здравейте съфорумници. Казвам се Дидо от Варна и вече почти година откакто следя и чета темите тук в този страхотен форум и мисля че и моето време да се сдобия с един от тези прекрасни автомобили дойде. Старото БМВ 325 ТД вече доста одъртя а и отесня за увеличилата се фамилия  . Хубава кола е но за лятото, зимата ми побелява косата с него а и какви изпълнения и завъртания съм имал не ми се иска повече . Спрях се на Субару, след много четене на най-различни форуми и ревюта и статии, защото и аз смятам че притежава най-добрия комплекс от качества, за да се чувствам сигурен по всяко време и да ме заведе почти навсякъде. Да не забравяме и страхотните пътища във нашия град и многото паркоместа които общината ни осигури в града за да не се налага да се катерим по бордюрите. До тук с предисторията. Искам да ви помоля за съдействие понеже много се колебая все още между 1999/2000 Форестър турбо и 99/00 Аутбек 2.5I. Иска ми се и двете да са автоматик( за аутбека това е по-лесно), но меже форестъра и да е ръчка понеже забелязах, че автоматика при него е по-рядко срещан. Дилемата ми най-вече е заради ускорението на двата автомобила понеже от всичко четено и чуто ми се струва че аутбека 4АТ е доста по-муден и труден за извършвани на изпреварващи маневри в сравнение със Форито, и съответно и малко по-рисков. За това и малко повече клоня към Форестъра. Бихте ли ми споделили вашите впечатления дали това наистина е така. Интересува ме и сравнение между двата автомобила кой е по-скъп за поддръжка. И накрая искам с най-добри намерения да помоля някой от Варна или имащ път насам просто да се видим, да седнем някъде да пием по нещо, да поговорим за автомобилите ( естествено аз черпя) и да ме повози ( не държа да карам) малко за да мога да реша сам за себе си кой от двата модела ми допада повече. Телефона ми е 0887614148 - Дидо.
|
|
|
|
| Чет Окт 13, 2011 8:06 am |
|
|
|
svilen
Регистриран на: Съб Май 15, 2010 12:32 pm Постове: 58 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 3.0/H6
Рейтинг: 26
|
Взимай Outback 3.0  ) И аз се чудих 1 година какво да е. Определено Outback-а е по-комфортен, върви доста прилично и багажника му е по-голям. 
_________________ The old cliché is true: you never get a second chance to make a first impression.
|
|
|
|
| Чет Окт 13, 2011 11:13 am |
|
|
|
ivodanov
Регистриран на: Сря Дек 30, 2009 4:29 pm Постове: 512 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117  
|
|
Привет, колега! Добре си се насочил към марката, но трябва да имаш предвид, че Форко е с по-малък багажник и по-тесен в купето от Аутбек. Ако търсиш семейна кола с повече комфорт и голям багажник трябва да се ориентираш към Аутбек. Като поведение на пътя мога да коментирам само Аутбек, но с ръчни скорости (моят). Трябва да ти кажа, че съвсем нормално си изпреварва, а и все пак като за семейна кола някакви супер ускорения мисля, че не са най-важното. За автоматичната версия на Аутбека нямам преки впечатления, но предполагам, че и той добре се справя, може би малко по-тромаво. Ако имаш път към София с удоволствие ще ти дам даже да покараш! Успех с навирането на читава кола и да се похвалиш скоро!
|
|
|
|
| Чет Окт 13, 2011 11:26 am |
|
|
|
stiflur24
|
svilen написа: Взимай Outback 3.0  ) И аз се чудих 1 година какво да е. Определено Outback-а е по-комфортен, върви доста прилично и багажника му е по-голям.  То за 3.0 и аз много четох и знам че е супер но малко ми надхвърля финансовите възможности в момента. Иначе без да се замислям бих го взел.
|
|
|
|
| Чет Окт 13, 2011 11:40 am |
|
|
|
valqk
|
Бека е по-семейна. Относно лага и аз съм с ръчка, но всички казват, че като свикнеш веднъж е ок.  Щом домочадието се увеличава - бек. Имаше из форума някакъв турбо във Варна точно май се продаваше - комбинация м/у форко и бек 2.5  Виж го него, може това да ти е колата.  Успех!
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Чет Окт 13, 2011 11:46 am |
|
|
|
stiflur24
|
|
Искам и да попитам има ли разлика между Легаси аутбек и само Аутбек и каква е тя ако има?
|
|
|
|
| Чет Окт 13, 2011 12:00 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
Аутбек 2,5 си изпреварва съвсем нормално на извънградско - няма проблеми с това, макар че всеки има различно разбиране за "бързо" и "бавно". Мога ти до демонстрирам с един тест драйв. Пиши на ЛС да се разберем. Друго предимство на Аутбека е, че тези години, които си споменал, ще е с по-новата автоматична скоростна кутия. Ако избереш Aутбек, гледай да е със ситема за стабилност VDC (AWD системата му също е различна от тази на Форито автомат и Аутбек автомат без VDC) - познава се по това - като завъртиш ключа на контакт, на таблото ти светват надписи "vdc", vdc off".
|
|
|
|
| Чет Окт 13, 2011 12:21 pm |
|
|
|
thebrainless
Регистриран на: Съб Окт 24, 2009 10:01 pm Постове: 239 Местоположение: София
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
|
Муден, муден колко а е муден, доста по-добре от масовите коли по пътищата е Аутбека. Като му свикнеш на автоматика, не се и замисляш дори. Преди да го взема моя, също се колебаех за автоматик, сега ръчките ми изглеждат архаични, кеф голям, няма ръчкане, няма простотии, едва ли ще си взема отнова ръчка. Легаси Аутбек е до 2000г, след 2001 става само Аутбек, като претърпява и известен фейслифт (по-големи огледала, кожена тапицерия и др.) , ако го намериш с тазо удио система - 100% е след 2001- страшен звук между другото...  Форито от своя страна, колегите твърдят, че е най-здравото, но на мен лично не ми допада спартанската визия, особенно в първите модели.
_________________ stay hungry, stay foolish
|
|
|
|
| Чет Окт 13, 2011 2:50 pm |
|
|
|
stiflur24
|
|
Така като гледам везните накланят май към Аутбека остана само да добия и аз някаква база за сравнение между двете и надявам се скоро след това да се присъединя към клуба. Приемам и други мнения освен тези до сега .
|
|
|
|
| Чет Окт 13, 2011 3:58 pm |
|
|
|
rado25
Регистриран на: Съб Ное 20, 2010 2:56 pm Постове: 446 Местоположение: Варна
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
|
|
Аз мога да те повозя в LEGACY 2.5 само че е ръчка но поне ще придобиеш представа за вътрешното пространство
|
|
|
|
| Чет Окт 13, 2011 4:54 pm |
|
|
|
kikaha1
Регистриран на: Вто Апр 12, 2011 7:40 pm Постове: 113 Местоположение: Варна
Автомобил: Forester 2.0 MT 2001
Рейтинг: 6
|
Здравей адаш, и аз като теб имах колебания между Фори и Аутбек но в крайна сметка взех горския. Вярно че багажника е по-малък от този на бека, но е по-голям от нормалния за този клас, а на мен ми е напълно достатъчен щото сме 3 души(засега  ). Вярно бека вози по-комфортно на дълъг път, но за дупките, бордюрите и тем подобни препятстия в града(и не само в града) Форко си е N1...(аз си падам малко джелатин и често минавам напряко  ). Не на последно място кефи ме по-високата позиция на стоене и от там малко по-добрата видимост и обзор на пътя. Казано накратко избора при мен не беше само със ума , а 90% със сърцето. Виж, пробвай и едното и другото , сам ще откриеш ТВОЯТА кола. Тва е като брак по любов бе братче, която те грабне повече- тя ще е. Мога да ти помогна с тест драйв с мойто Фори - 125 к.с. ръчка , не е турбо ама....  . Дрънни ми ако решиш 0887054321
_________________ Не е лесно да си жив Всичко трябва да се прави толкова просто,колкото е възможно.Но не по-просто. Алберт Айнщайн Ако има котешки рай, моето сиво коте със сигурност е там. R.I.P. Грей, липсваш ми.
|
|
|
|
| Чет Окт 13, 2011 6:38 pm |
|
|
|
automan
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 6:12 pm Постове: 183 Местоположение: Перник
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
|
|
Колега,ако стилът ти на шофиране е по скоро спортен а не спокоен,правилният избор е Форестър турбо. Невероятна е комбинацията между спортен и високо проходим автомобил. Ускорението се извършва неусетно без да изтискваш докрай възможностите на автомобила. Пиша за МТ,защото притежавам такъв,имал съм и Легаси 2,0 МТ,който също беше добре,но явно преназначен за по спокойни натури.
|
|
|
|
| Чет Окт 13, 2011 7:17 pm |
|
|
|
stiflur24
|
|
По-скоро стила ми не е спортен но обичам от време на време и да си вдигам адреналина:) Но искам спокойно да мога да си изпреварвам когато се наложи, без да се притеснявам че няма да ми стигне тягата. Не карам много и извънградско някъде може би 80/20% в полза на градското.
|
|
|
|
| Чет Окт 13, 2011 7:25 pm |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
На драго сърце ще ти дам да тестваш моя горски- турбо , ама дизел  . Само да не те откаже от бензина  Страхотно ускорява, мачка бордюри наред, вози мнооого комфортно и събира много багаж. Скоро май ще го чипосвам щото мощност никога не стига! На 5-та и 6-та е малко тромав като ускорява над 140 , но ще го излекувам с ремап. Обади се за тест-кафе 0898442606
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Чет Окт 13, 2011 8:21 pm |
|
|
|
ф-008
Регистриран на: Пет Сеп 26, 2008 12:02 pm Постове: 596 Местоположение: София
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79 
|
Изключително субективни мнения са дотук според мен. Защо? Ами защото всички собственици на беци препоръчват техните си коли, а пък собствениците на форита викат, че тяхните са по-добри.  Колега ако искаш използвай търсачката, преди време я бяхме зачекнали темата яко. В общи линии моето субективно мнение е следното: здравина, по-мека возия, по-висок клиренс, по-късо междуосово разстояние, и ... значително по-добро ускорение - форестър турбо; по-комфортно представяне на магистрала, по-голям багажник - аутбек. Колкото до багажника на форито - да по-малък е от на бека, но на мен ми е достатъчен, а имам два броя малчугани, бебешка количка или колело влиза без проблем! Най-добре тествай и едната машина и другата и сам ще усетиш кое е за теб щото все пак сравняваме два модела на СУБАРУ!!!  Успех в избора!
|
|
|
|
| Чет Окт 13, 2011 10:15 pm |
|
|
|
ф-008
|
|
Всъщност като се поразрових се оказва, че клиренса от онези години на форито не е по-голям от на бека. Ето и данните: ускорение: бек - 9,5, фори - 8,4; обем на багажника: бек - 459, фори - 406,; разход градско: 12,3 - бек, 12,8 - фори.
|
|
|
|
| Чет Окт 13, 2011 10:23 pm |
|
|
|
ф-008
|
|
Разбира се 9,5 ускорение на бека е за ръчка, а като е автомат е към 10,6
|
|
|
|
| Чет Окт 13, 2011 10:25 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
И разхода за бека го дават такъв (12,3) за модела 2003 година. За 1999-2002 го дават 13,3 градско на автомата, а на фори турбо автомат май беше към 14...., за ръчка 12,8 - само за градско говорим, това е за модела от 2000 година (170 коня) . За модела от 2001 година (177 коня) го дават 14,6 за ръчка и 14,9 за автомат. Инфото е от сайта на субару.де. http://www.subaru.de/kundenservice/pros ... ester.html
|
|
|
|
| Пет Окт 14, 2011 10:16 am |
|
|
|
gajiji
Регистриран на: Нед Дек 13, 2009 8:36 pm Постове: 30 Местоположение: Генерал Тошево
Автомобил: аутбек 2019 g
Телефон: 0888983813
|
|
От 10 месеца карам бек 99г. и може би още съм новобранец НО такава кола няма друга на света.И аз като теб само че 2 години мислих докато не взех определено бек,защото аз такава исках.Виждал съм много форита и смея да твърдя че моя бек по-висок от 80% от тях.Относно изпреварването няма никакъв проблем,аз съм с автомат 4ат и като натиснеш си изпреварваш съвсем спокойно. Относно разхода последно ми идва около 10 смесено а на дълъг път с климатик и багажна кутия на тавана дойде 9. За мен е напълно поносимо.УСПЕХ с търсенето защото аз обикалях много и накрая чак във Видин,а до том са 650км.
|
|
|
|
| Съб Окт 15, 2011 5:02 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
stiflur24 ела на метро утре и ще разгледаш,ще видиш.може и да тестваш
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Съб Окт 15, 2011 7:15 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |