Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Слаби звена в привод и трансмисия за МТ 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Често съм си задавам въпроса, кои са слабите звена по привод - съединител, скоростна кутия, централен диф, преден и заден диф, карета и трябва ли да ги има? Трябва да има слаби места "бушони" които трябва да гърмят при претоварване. Като се замисля категорично да. Основно могат да се разгледат, като от финансова, така и от техническа гледна точка за отстраняването им и къде е баланса, едно е да смениш съединител друго е скоростна кутия. Хубаво е, че разпределяме мощността или силата на натиск върху зъбите на трансмисията 50:50, сиреч 1/2 по-малка сила отколкото на автомобилите само с преден или само със заден диф и би трябвало живота на нашите дифове да два пъти по-дълъг, но дали е така?
Кои дифове са по-здрави предни или задни? Статистика на ремонта може да покаже в някой сервиз.
LSD или отворен по-здрав?
Кои модели дифове са по-здрави и с кои предавателни числа, по-големите или по-малките :D и защо?
Често срещани предавателни числа:

STI - 3.545
STI -3.900
2.0, 2.5 не турбо и 2.5 турбо - 4.111
2.0 турбо 4.444

Ще се радвам да споделите своя опит и информираност, на повечето от въпросите все още търся отговор. :D

Сря Окт 05, 2011 9:16 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Сцеплението при двойното е в пъти по-голямо от това при едномостово* задвижване и съответно натоварването е в пъти по-голямо. Имам един любим видео материал по темата:

Относно издръжливостта на автомобилните детайли, аз имам теория, че това зависи от производителя, а не само от устройството.

* - за да не се хване някой, в това число не слагам 7-8 секундни RWD драгстери

Сря Окт 05, 2011 1:38 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема