| Автор |
Съобщение |
|
forik
Регистриран на: Сря Авг 03, 2011 12:27 pm Постове: 38 Местоположение: Варна-лято;Банско-зима.
Телефон: 0894330241
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте колеги! Исках да попитам за следното нещо: карам със бензин от "еко" 100 октана,дали трябва да ползвам присадки(колата е на 100хил.км)? какви са техните плюсове или минуси?
|
|
|
|
| Нед Дек 11, 2011 8:21 pm |
|
|
|
6traka
Изгонен
Регистриран на: Сря Мар 02, 2011 3:11 pm Постове: 349 Местоположение: sevlievo
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49 
|
Здравей ,колега има полза от т  ези присатки,но са като лекарствата имат си и странични ефекти.Не мога да ти кажа абсолютно точно какви но има.По принцип се използват преди да продадеш колат си за маслото бенза итн.Тарикатлъци де.Ако ще я ползваш ти гледай хубаво за тези присатки.успех
_________________ авто тенекеджииски,бояджииски услуги на ниски цени
|
|
|
|
| Нед Дек 11, 2011 8:27 pm |
|
|
|
forik
Регистриран на: Сря Авг 03, 2011 12:27 pm Постове: 38 Местоположение: Варна-лято;Банско-зима.
|
6traka написа: Здравей ,колега има полза от т  ези присатки,но са като лекарствата имат си и странични ефекти.Не мога да ти кажа абсолютно точно какви но има.По принцип се използват преди да продадеш колат си за маслото бенза итн.Тарикатлъци де.Ако ще я ползваш ти гледай хубаво за тези присатки.успех  благодаря! повече ме интересува за бензина.
|
|
|
|
| Нед Дек 11, 2011 8:42 pm |
|
|
|
six_stars
Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am Постове: 1254 Местоположение: София
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162   
|
|
Модерните присадки, според мен и според това, което съм чел, са само плюс. Единствения им недостатък е, че са скъпи. ProTec според мен е най-добрия избор. Пробвал съм им добавката за хидравлични повдигачи и е чудотворна и не просто за закрепване и продаване - "тарикатлъци". При нашето качество на бензина, в никакъв случай не е лошо от време на време да се ползват - прочистват горивната система от боклуци, отлагания от вода и другтте простотии с които "кръщават" бензина. Протек имат за прочистване, която се ползва периодично и друга, която препоръчват за всяко зареждане. Промивките за масло също са добри.
Това е от мен - надявам се да съм бил полезен. Не претендирам за изчерпателност и пълна достоверност. Това е мнението ми на база малко опит и четене.
При всички положения не е лошо да ги ползваш, ако не ти е проблем допълнителния разход.
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
|
|
| Нед Дек 11, 2011 9:29 pm |
|
|
|
forik
|
six_stars написа: Модерните присадки, според мен и според това, което съм чел, са само плюс. Единствения им недостатък е, че са скъпи. ProTec според мен е най-добрия избор. Пробвал съм им добавката за хидравлични повдигачи и е чудотворна и не просто за закрепване и продаване - "тарикатлъци". При нашето качество на бензина, в никакъв случай не е лошо от време на време да се ползват - прочистват горивната система от боклуци, отлагания от вода и другтте простотии с които "кръщават" бензина. Протек имат за прочистване, която се ползва периодично и друга, която препоръчват за всяко зареждане. Промивките за масло също са добри.
Това е от мен - надявам се да съм бил полезен. Не претендирам за изчерпателност и пълна достоверност. Това е мнението ми на база малко опит и четене.
При всички положения не е лошо да ги ползваш, ако не ти е проблем допълнителния разход. 
|
|
|
|
| Нед Дек 11, 2011 10:23 pm |
|
|
|
denislav971
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Мар 26, 2010 11:11 pm Постове: 875 Рейтинг: 60 
|
6traka написа: Здравей ,колега има полза от т  ези присатки,но са като лекарствата имат си и странични ефекти.Не мога да ти кажа абсолютно точно какви но има.По принцип се използват преди да продадеш колат си за маслото бенза итн.Тарикатлъци де.Ако ще я ползваш ти гледай хубаво за тези присатки.успех Глупости Въпроса на колегата е за подобряване качеството на бензина
|
|
|
|
| Нед Дек 11, 2011 11:38 pm |
|
|
|
denislav971
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Мар 26, 2010 11:11 pm Постове: 875 Рейтинг: 60 
|
six_stars написа: Модерните присадки, според мен и според това, което съм чел, са само плюс. Единствения им недостатък е, че са скъпи. ProTec според мен е най-добрия избор. Пробвал съм им добавката за хидравлични повдигачи и е чудотворна и не просто за закрепване и продаване - "тарикатлъци". При нашето качество на бензина, в никакъв случай не е лошо от време на време да се ползват - прочистват горивната система от боклуци, отлагания от вода и другтте простотии с които "кръщават" бензина. Протек имат за прочистване, която се ползва периодично и друга, която препоръчват за всяко зареждане. Промивките за масло също са добри.
|
|
|
|
| Нед Дек 11, 2011 11:40 pm |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
Аз ползвам на ЛикиМоли  за дизел. Имат и за бензин. Може би си внушавам , но според мен колата стана по-пъргава. Има ги на гарата на един от ъгловите магазини- пише и Sonax( представителите за Варна)
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Пон Дек 12, 2011 12:22 am |
|
|
|
Becko
Регистриран на: Чет Май 19, 2011 3:12 pm Постове: 273 Местоположение: Владая, Сф; Ст. Загора
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Рейтинг: 9
|
STP за пълно почистване на горивната система, лесен старт, чистене на нагари по двигателя, почистване на инжектори и т.н. и т.н. От сайта taurus.bg за 19 лв. от бензиностанциите по 39 лв. Слага се за интервал от минимум 6500 км. Иначе ползвам Еко 95 Плюс, който е с някакви добавки и съм доволен. Има си вода, но поне не като при другите 
_________________ "IT'S BETTER TO LIVE ONE DAY AS LION THEN THOUSAND YEARS AS SHEEP" LATIN PROVERB
|
|
1
|
|
| Пон Дек 12, 2011 8:35 am |
|
|
|
forik
|
denislav971 написа: 6traka написа: Здравей ,колега има полза от т  ези присатки,но са като лекарствата имат си и странични ефекти.Не мога да ти кажа абсолютно точно какви но има.По принцип се използват преди да продадеш колат си за маслото бенза итн.Тарикатлъци де.Ако ще я ползваш ти гледай хубаво за тези присатки.успех Глупости Въпроса на колегата е за подобряване качеството на бензина точно това ме интересува 
|
|
|
|
| Пон Дек 12, 2011 1:13 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Тетраетил тулол, ако не греша е ключа за мазето... Само че тетраетила е за оловни бензини, а тулол-а за безоловни Проблема е как да си гарантираш октаните в бензина, защото със сигурност не отговарят на надписа. Навремето когато работеше Плама, се изнасаяше въпросният химикал, който е изключително летлив и се слагаше за вдигане на октана на бензина. Сега подобни добавки колкото искаш - отзивите за Бардал са също много добри...
Четох по американските форуми че слагат и ацетон в определени пропорции, за подобряване на изгарянето и прочистване на дюзи и т.н.
На колата трудно хващам разлика при бензините, но при мотора ми има много голяма, защото е сгъстен и там има значение - Ромпетролския 100 ми дава 1л разход надолу, и много по-добра работа на двг. Еко 100 и Шел 100 също са добри - абе всичко дето не е от Лукойл или местен микс е ОК.
|
|
|
|
| Пон Дек 12, 2011 2:33 pm |
|
|
|