Правила за пускане на обяви в раздела

1. В този раздел се допускат обяви на сервизи и магазини пряко свързани с автомобилите Субару.
2. Нова рекламна тема на дадена фирма се допуска само след предварителна заявка за това към модераторите на форума. Те решават коя обява да бъде допусната по собствена преценка.
3. Обява, която не съответства на правилата ще бъде изтрита.

Отговори на тема
 Въпроси за доверен сервиз за Булстрад 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 17
Автомобил: Subaru WRX 2017
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Началото на февруари си тряснах колата (американско WRX 2017) и по препоръка на човека от Булстрад, направил огледа (пълно КАСКО) я закарах в техен доверен сервиз в Пловдив (там живея).

Като звънях първоначално на въпросния сервиз - господина ме увери, че неоправена кола не е оставил, преглеждал за части първо в България, после Полша, накрая от Щатите, като там било риск. В последствие (звънях му за съвсем различно нещо) ми каза, че части нямало никъде, почна да говори за бракуване. Поиска да намеря хора, които внасят части. Калин (@ZK) ми даде координатите на човек, който внася части и намерихме някои от нещата, след което версията на сервиза се смени на "намери всички части, ето ти списък, аз после ще ти възстановя парите, ама няма да стане много добре".

Първия ми въпрос е (като минаващ за пръв път по тая "клинична пътека") - това нормална практика ли е? Щото малко ме съмнясва, да не говорим, че ми е трудно да се приема сериозно "купи всичко, аз после ще ти дам парите".

Пловдивския майстор, Павлин, не работи със застрахователи. Прегледах доворените сервизи на Булстрад в Пловдив, почнах да гледам и в София и единствените, които ми звучат Субарувски са Бултрако в Пловдив, които са по скоро вносител, като им звънях казаха, че трябва да закарам колата до София и за които агента на Булстрад каза, че са връщали доста коли неоправени), както и "Сервиз Субару ЕООД" (София, ул. Банско Шосе).

Почти съм решил да сменям доверения сервиз, че на настоящия по очевидни причини му нямам особено доверие. Ако някой може да препоръча сервиз, от списъците, които съм дал горе - ще съм безкрайно благодарен. Нямам проблем да се изръся да закарам колата до София, стига да знам, че ще стане. Приел съм стоически, че ще чакам, но определено ми е проблем търсенето на части в тоя момент, предвид работа и ремонт, който правим в момента, да не говорим и че съм силно некомптентен в сферата.

Благодаря предварително!

П.П. Търсих уж мнения за двата сервиза, които съм писал - Бултрако основно го споменават като дилър, не можах да намеря нещо съществено за другия.
П.П.2 "доверения" сервиз в който е в момента колата е "Дженералс Ауто", за който застрахователния ми брокер каза, че е от най-добрите в Пловдив (да пази господ, ако е наистина така).

Съб Мар 07, 2026 5:14 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
"Сервиз Субару ЕООД" (София, ул. Банско Шосе) - Не знаех че този сервиз съществува още и че някой колега си е ремонтирал колата там. Попаднах на този сервиз преди повече от 20 години когато си купих първото Субару и имах проблем със светнала лампа на еърбеците след монтиране на аларма. "Приемчика" им взе да ми обеснява как не можели да отстранят проблема защото "това или онова". Върнах се около километър-два на същото шосе където се намираше стария сервиз на Митака и проблема беше решен за 10 минути и символична сума.
;)

Съб Мар 07, 2026 8:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема