Правила за пускане на обяви в раздела
1. В този раздел се допускат обяви на сервизи и магазини пряко свързани с автомобилите Субару. 2. Нова рекламна тема на дадена фирма се допуска само след предварителна заявка за това към модераторите на форума. Те решават коя обява да бъде допусната по собствена преценка. 3. Обява, която не съответства на правилата ще бъде изтрита.
MITAKA performance service, София, шосе Банкя 3 0888 544 999
| Автор |
Съобщение |
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|
Ми, Фокус.....и на теб да ти обясня. Достатъчно ми беше да прочета само първите два реда и да си извадя извод за какво става въпрос. Изобщо не ми е нужно да знам всичко останало. Този сервиз е с възможно най-долнопробната схема на опериране. Аз ако съм клиент, никога те няма да видят колата ми а ако изобщо я видят никога няма да видят пари.
А.....всъщност, да те отворя и теб на една малка тайна, както и оня гумаджията със 'star' механика. Аз го питах къде се намира всяко едно от буталата на лъскавия двигател Форестър, на станока. Той, сиромаха, не ми отговори. А моят отговор е, че ако аз съм му работодател и той монтира две цилиндрови глави (DOHC) с колянов вал в тази позиция - той на другата сутрин ще бере домати на къра. Той изобщо няма и 'контра' да държи на механик в моя бизнес. Първо и второ бутало бяха в горна мъртва точка а трето и четвърто в долна. Това е абсолютно противозаконно и непрофесионално за този двигател. Този конкретен двигател му се качват цилиндровите глави с всичките четири бутала спряни в средата на хода/цилиндъра. При нас и най-скъсания чирак няма да направи това нещо. Най-съдрания въшкар, дето на лагера вика 'броеница'.
С бутало #1 в горна мъртва точка, братлета, се събира само SOHC двигател. Това е закон. Научете се да правите а не да разваляте. Но вие понеже сте чираци, сте видяли една стрелкичка на колело за ангренажния ремък на кол. вал и сте я насочили срещу марката на маслената помпа. Грешен белег сте избрали. Този белег дори не се използва и когато ще работиш по ангренажен ремък. Той си има теоретично значение и почти никакво практическо. Той е за да ти покаже (ако въобще някога имаш нужда) кога #1 е в ГМТ.
|
|
Последна промяна Nick на Чет Мар 01, 2007 2:44 am, променена общо 1 път
|
|
| Пон Фев 19, 2007 1:33 pm |
|
|
|
fokus
|
|
Nick my friend, какво да ти кажа ти виждаш от снимките а знаеш ли какво е да им сърбаш гайлето след като са меко казано осрали всичко ? Колко време ми е било необходимо нерви убеждаване четене/ твоята помощ беше безценна тогава/ за да оправя нещата и да тръгне тази кола както трябва ... хич не ми се говори как ... ама тука е така винаги с два аршина се мери, тоя е балък я да го одерем, оня е кинтар първо ше го зарибим пък после ше му смъкнем две кожи ... а пък ако мрънка дреме ми друг ше дойде ... да не са си купували такава кола ... кво да направя като няма истински ше слагаме квот ни падне ... ако няма ново слагаме старото и взимаме като за ново ... ние да му вземем парите па тоя да се оправя ...
_________________ active driving, active safety
|
|
|
|
| Пон Фев 19, 2007 1:53 pm |
|
|
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|
|
| Пон Фев 19, 2007 1:57 pm |
|
|
|
fokus
|
|
no coment ама дано прочетат и предишната страница !!
|
|
|
|
| Пон Фев 19, 2007 2:02 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
Фокус:
за кахърите ти има много прост отговор - следващият път като купуваш кола - провери какво ти предлагат  продавачът може да ти каже всичко - твой проблем си е дали ще му повярваш директно или ще провериш стоката. значи щом на теб са ти набутали курник - сервиза на Митака е виновен, защото клиента предлагайки ти курник КАЗАЛ, че там му е правена колата и била перфектна - страхотна логика  продавачът може да ти каже всичко каквото му дойде наум само и само да ти продаде колата(и явно е успял) - ние изобщо не носим отговорност по отношение на безотговорни продавачи и още по-безотговорни купувачи  казано с прости думи - извозили са те по чисто балкански шаблон, сам си си виновен.
Ник ти наистина си мислиш, че говориш с първокласници, вярвайки на някакви слухове  дори не ти направи впечатление, че за WRX-а казвам 5-та и 6-та предавка  а си тръгнал да обясняваш за ГМТ на субару боксер. просто прояви малко търпение, готвим поредица от интересни материали специално за хора като теб - жертва на изопачените слухове
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Пон Фев 19, 2007 8:36 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
...абе няма го Радо да ти обясни той за какво ви е платил и какво сте му сложили. 
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Пон Фев 19, 2007 8:50 pm |
|
|
|
tonizdravkov
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 7:53 pm Постове: 768 Местоположение: София,България
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
|
|
абе,БАТЕ,ако мислиш,че си по-добре с правописа на латиница,по-добре пиши на латиница,че се изкьоравих да ти чета драсканиците
|
|
|
|
| Пон Фев 19, 2007 9:07 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
tonizdravkov написа: абе,БАТЕ,ако мислиш,че си по-добре с правописа на латиница,по-добре пиши на латиница,че се изкьоравих да ти чета драсканиците  т.е. проблем ти е да разчиташ чист български?
понеже знам че ви е интересно - въпросче по което да умувате:
каква е разликата в поведението на импреса при различните видове дифове - отворен, виско, торсен, клъч тайп. да имате какво да правите докато пуснем още снимки и филмчета  и може ли да се монтира 6 степенна кутия от STi с многодисков среден LSD на не-STi и какъв ще е резултатът.
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Пон Фев 19, 2007 9:16 pm |
|
|
|
fokus
|
agent dust написа: продавачът може да ти каже всичко каквото му дойде наум само и само да ти продаде колата(и явно е успял) - ние изобщо не носим отговорност по отношение на безотговорни продавачи и още по-безотговорни купувачи
Продавачът го познавам лично доста отпреди да купя колата, освен тази преди е имал още няколко субарата и те са били на същия хал като ги е продавал пак благодарение на вас, това че не е разбирал нищо по техническата част а е проявил вкус към марката, не означава че трябва да го измамите по наи долнопробен начин, но сте го направили съвсем умишлено ... да захлебите ...
Това дали съм направил грешка като съм я купил няма нищо общо с принципите които трябва да поддържа един сервиз за да бъде уважаван, другото вече го написах и няма какво да обсъждам с вас!
|
|
|
|
| Пон Фев 19, 2007 9:50 pm |
|
|
|
tonizdravkov
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 7:53 pm Постове: 768 Местоположение: София,България
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
|
|
афтоматик доста коли би гинаправил смешни
колкото до тойота кжо е тва куреиско ли е
това ли е чистият български??????
май момчето е учило до 5 клас и сега се оправдава,че е свикнал да пише на латиница.
говоря за ATUDITU
|
|
|
|
| Пон Фев 19, 2007 10:09 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
agent dust написа: tonizdravkov написа: абе,БАТЕ,ако мислиш,че си по-добре с правописа на латиница,по-добре пиши на латиница,че се изкьоравих да ти чета драсканиците  т.е. проблем ти е да разчиташ чист български? понеже знам че ви е интересно - въпросче по което да умувате: каква е разликата в поведението на импреса при различните видове дифове - отворен, виско, торсен, клъч тайп. да имате какво да правите докато пуснем още снимки и филмчета  и може ли да се монтира 6 степенна кутия от STi с многодисков среден LSD на не-STi и какъв ще е резултатът.
Що си мислиш че някой го интересува, и даже да го интересува ти ли си този който трябва да пита
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Пон Фев 19, 2007 10:24 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
Добре бе пичове...
Без по никакъв начин да искам да ставам адвокат или да вземам отношение по темата (защото този сервиз го знам само като местоположение), но до момента забелязвам, че agent dust се опитва да пише нормално...  Има ентусиазъм и не е виновен, че явно шефа му бачка качествено само на авери... Друг е въпроса, че бързо може да прегори ако нещата за Лефтеров са верно, но все пак... Та предлагам да не го нападате и него
Вярно е, че на AUTODITO и аз не му разбирам нищо и затова просто го пропускам, но нека се води нормален спор все пак...
Вие си знаете де...
П.С. Не познавам никой от тези хора и не защитавам никого... 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Пон Фев 19, 2007 10:58 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
blatimir написа: Що си мислиш че някой го интересува, и даже да го интересува ти ли си този който трябва да пита
разбира се веднага бърз и арогантен отговор пълен с "полезна" информация - това се очакваше  да речем че тук има хора с ДОСТА претенции, които обясняват надълго и нашироко кой колко некадърен и неграмотен бил и наблягат на това кое, как и кога било ГМТ на двигател субару и как се зацепват ремъци. И опитвайки се да поставят "на място" човек, който на месец тотално разглобява и сглобява по няколко такива двигателя - в момента 3, един турбо форестър над 200кс и два атмосферни легаси. нямам намерение да давам информация, която сме добили с много труд, интересува ме дали хората с претенции имат полезна информация или знаят само това, което пише в менюълите на субару и които ги има във всеки субару сервиз.
викам да вдигнем малко летвата и да си говорим за сериозни неща, а не за какво бил слънчевия датчик
и моля да спазвате добрия тон на форума
Flat 6, благодаря за подкрепата - предполагам че най-накрая "еженето" ще престане
|
|
|
|
| Пон Фев 19, 2007 11:12 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
Цитат: да речем че тук има хора с ДОСТА претенции
Тука баце удари на костелив орех...  Визираш Ник, а той не само има претенции; той има и ЗНАНИЯТА  В този форум пише от самото начало (включвам и стария) и ако му разгледаш постовете ще видиш за какво говоря  От този човек можеш само да спечелиш нови знания, ако знаеш как да го направиш... помогна на адски много народ, което е похвално предвид това, че няма "око да види, ръка да пипне":shock:
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Пон Фев 19, 2007 11:29 pm |
|
|
|
ATUDITU
Регистриран на: Пет Фев 16, 2007 8:13 pm Постове: 802 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Impreza
Рейтинг: -3
|
Provigo написа: Еййй, опасни сте вие с тез клиенти бе. То или клиента е малоумен, или вие не можете да го убедите. А всъщност ти в другия форума казваш че си "гумаджия", а сега и коли оправяш. Явно от всичко разбираш. За клиенти като тоя дето сте имали, може да му предложиш по-евтини бутала. Ето виж в тоя форум и тема за какво става въпрос. http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=47954&postdays=0&postorder=asc&start=0Кат не иска да дава пари много, едни пластмасови или дървени бутала, хахаха. Направо пак ме напушва на смях, прочети го и ще разбереш за какво иде реч. бате с тия БУТАЛА пласмасови направо изби рибата.Освен гумаджия ще взема да се занимавам и с матрици да правя пласмасови ризи за буталата 
_________________ 0878146602 0888146602 power tuning repair and maintenance for Subaru бъди един от нас Daniel S powered by Dkperformance http://www.facebook.com/profile.php?id=100002365657539 http://dkperformance.com/
|
|
|
|
| Пон Фев 19, 2007 11:35 pm |
|
|
|
ATUDITU
|
fokus написа: Преди две години си купих едно Легаси, което е правено във този "сервиз", човекът от който го купих каза че всички консумативи са сменени дори съединител. Изключително много съжалявам че не си пазя старите части за ди ги снимам и да видите за какво точно става въпрос ролките на ремъците и по точно лагерите в тях бяха не какви да е ами български и то НРБ ВМЗ-Сопот /ако ми кажете че българските лагери са супер и няма проблеми с тях лично ще ви стисна ръката!/ ремъка имаше цвят на препечена керемида и също толкова твърд като го свалих зъбите му се отчупваха съвсем лесно с пръсти, да не обяснявам че нито един болт не беше оригинален за захващането на ролките а болта на обтяжната ролка едвам се държеше защото резба нямаше /по-лошото е че и в блока нямаше/, така, човекът каза че си е плащал като поп и то за нови части, накладките наистина бяха нови, но качеството им беше толкова хубаво че се наложи да си купувам нови дискове точно след половин година /грешката си е моя че не ги смених "накладките" с купуването на колата/ и като са сменявани накладките някои изключителен интелект незнайно защо е изкривил единия водач след което е развит за да може да се движат все пак челюстите за което нямам думи ... да не говоря за това, че полуоските са били "сменявани" няколко пъти и като ги разглобих се оказа че съвсем не е така, първо чашките или там както се казват са въртяни на преден и заден мост докато спре чукането и вътрешната част където лежат съчмите също обръщани и разменяни и пак според думите на този човек е плащал като за нови, и с това не свършват проблемите ролката на ремъците която движи алтернатор и хидравлика вероятно е имала момент в който не е била затегната и естественото развитие е подбит кол. вал и легло на шайбата вероятно знаете как се оправя това? Да не говоря че нямаше кой да тръгне с тази кола нормално без да се разтресе като циганин пред баня, заради "перфектния съединител" ! Та господа "майстори от сервиза на Лефтеров" биите се в гърдите колко сте коректни и честни, но АЗ ЛИЧНО НИКОГА НЯМА ДА СТЪПЯ ТАМ ЗАЩОТО ЛИЧНО СЕ УБЕДИХ В КАЧЕСТВОТО И ЧЕСТНОСТА ВИ! пи4 това кои какво ти е казал 4е е сменил и с какво е сменил мен не ме интересува,това 4е ти си му повярвал си е твои проблем(голяма грешка) а ти ако уважаваше това което си купил щеше поне да го закараш да видиш дали е така  .
_________________ 0878146602 0888146602 power tuning repair and maintenance for Subaru бъди един от нас Daniel S powered by Dkperformance http://www.facebook.com/profile.php?id=100002365657539 http://dkperformance.com/
|
|
|
|
| Пон Фев 19, 2007 11:46 pm |
|
|
|
fokus
|
|
ATUDITU и какво ти дава основание да мислиш, че не съм го направил?
|
|
|
|
| Пон Фев 19, 2007 11:49 pm |
|
|
|
ATUDITU
|
Flat 6 написа: Цитат: да речем че тук има хора с ДОСТА претенции Тука баце удари на костелив орех...  Визираш Ник, а той не само има претенции; той има и ЗНАНИЯТА  В този форум пише от самото начало (включвам и стария) и ако му разгледаш постовете ще видиш за какво говоря  От този човек можеш само да спечелиш нови знания, ако знаеш как да го направиш... помогна на адски много народ, което е похвално предвид това, че няма "око да види, ръка да пипне":shock: това което е ж Канада или кадетое тои няма нищо общо с БГ бе хора.Така ,4е тои може да е пи4 ок,може да разбира ок,но друго е да го прави това нещо в БГ.Колкото до самия 4овек нищо лошо,колкото до нашата работа ще покажем как работим(няма да е направено спецялно за тук) и вие преценете.Спецялно ще направим клип4е за обезвъздушаването на охладителната ц-ма.Надявам се до краяа на седмицата да е готов матеряла по събирането на 2-литрово ТУРБО 
|
|
|
|
| Пон Фев 19, 2007 11:56 pm |
|
|
|
ATUDITU
|
fokus написа: ATUDITU и какво ти дава основание да мислиш, че не съм го направил? това 4е сам от самото на4ало на сервиза на митака или по то4о от 4-тири години
|
|
|
|
| Пон Фев 19, 2007 11:57 pm |
|
|
|
fokus
|
|
Е и? ATUDITU