Правила за пускане на обяви в раздела
1. В този раздел се допускат обяви на сервизи и магазини пряко свързани с автомобилите Субару. 2. Нова рекламна тема на дадена фирма се допуска само след предварителна заявка за това към модераторите на форума. Те решават коя обява да бъде допусната по собствена преценка. 3. Обява, която не съответства на правилата ще бъде изтрита.
|
Страница 1 от 1
|
|
Каравел газ, Иво Ленков ПЪЛНО РАЗОЧАРОВАНИЕ
| Автор |
Съобщение |
|
Geshev
Автомобил: Субару Форестър 2.0 МТ 2001
Рейтинг: 16
|
|
Здравейте колеги, От една година съм горд собственик на форестър. След като го купих го обслужих и беж при Иво да го газифицирам. До тук добре, ама не точно. Първо нямаше мощност на газ във високи обороти, след 6 ходения го закрепи някък. Имам вибрации на празен ход на газ, след 10 посещения при Иво накрая ми беше казано, че колата е за реглаж на клапани( правен е преди 15000) След това колата започна да пали дирекно на газ и съответно като е студена гаснеше. Иво ми каза, че нищо не може да направи. Било бъг в софтуера. Направи ми я да превключва на обороти без значение дали е загряла или не. В резултат сега имам уредба с не по прецизни настройки от карбураторна такава. Днес ходих при независим газаджия и той установи, че са ми разменени газовите дюзи на два от цилиндрите. Преди може да е бил голям специалист, но в момента е поредния комерсиален търговец, който гледа да ти пробута нещо и после да те разиграва докато изтече гаранцията или ти писне. Правете си сами изводи.
|
|
|
|
| Чет Май 15, 2014 8:03 pm |
|
|
|
quietriot
|

Geshev написа: Здравейте колеги, От една година съм горд собственик на форестър. След като го купих го обслужих и беж при Иво да го газифицирам. До тук добре, ама не точно. Първо нямаше мощност на газ във високи обороти, след 6 ходения го закрепи някък. Имам вибрации на празен ход на газ, след 10 посещения при Иво накрая ми беше казано, че колата е за реглаж на клапани( правен е преди 15000) След това колата започна да пали дирекно на газ и съответно като е студена гаснеше. Иво ми каза, че нищо не може да направи. Било бъг в софтуера. Направи ми я да превключва на обороти без значение дали е загряла или не. В резултат сега имам уредба с не по прецизни настройки от карбураторна такава. Днес ходих при независим газаджия и той установи, че са ми разменени газовите дюзи на два от цилиндрите. Преди може да е бил голям специалист, но в момента е поредния комерсиален търговец, който гледа да ти пробута нещо и после да те разиграва докато изтече гаранцията или ти писне. Правете си сами изводи. Обади се на Стоян в Пловдив, той е панацея и бог на газовите!!!! тел.0898417847
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Пет Май 16, 2014 8:42 am |
|
|
|
Geshev
|
|
Не съм в Пловдив, живея в София. Препоръчаха ми едно момче във вторник ще я оправи. За сега я карам малко на бензин, че от кофти работата на газ ми се беше объркал и бензиновия комп.
|
|
|
|
| Пет Май 16, 2014 9:00 am |
|
|
|
quietriot
|
Geshev написа: Не съм в Пловдив, живея в София. Препоръчаха ми едно момче във вторник ще я оправи. За сега я карам малко на бензин, че от кофти работата на газ ми се беше объркал и бензиновия комп. Аз също съм от София , но след 10 газаджии отидох до Пловдив и забравих за проблемите. Така че местоживиеене и добрия майстиор понякога са в две различни неща.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Пет Май 16, 2014 9:10 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Сподели подробности - каква марка е газовата уредба, какъв изпарител, инжектори. Колко е струвало, кога е монтирана колко време продължава одисеята. 6 пъти си ходил за настройки?? Как така - имало софтуерен бъг и няма решение? Това надали е първата такава уредба монтирана? Тресене на празен ход - първото, което трябва да се види е за разменени инжектори - странно е да не е открит този проблем.
|
|
|
|
| Пет Май 16, 2014 9:11 am |
|
|
|
Geshev
|
|
Това продължава вече година. Всеки път уж прави някакви настройки и ме праща да си ходя и си е все така. Газта е романо струваше ми 1200 лв.
|
|
|
|
| Пет Май 16, 2014 12:03 pm |
|
|
|
Geshev
|
quietriot написа: Geshev написа: Не съм в Пловдив, живея в София. Препоръчаха ми едно момче във вторник ще я оправи. За сега я карам малко на бензин, че от кофти работата на газ ми се беше объркал и бензиновия комп. Аз също съм от София , но след 10 газаджии отидох до Пловдив и забравих за проблемите. Така че местоживиеене и добрия майстиор понякога са в две различни неща. Благодаря много за съвета. Във вторник ще видим каква ще я свършат и ако пак има проблем следващия път като ходя на "майната си  " ще звънна на Стоян.
|
|
|
|
| Пет Май 16, 2014 12:35 pm |
|
|
|
Geshev
|
Драмата свърши, благодаря на отзовалите се 
|
|
|
|
| Сря Май 21, 2014 7:01 pm |
|
|
|
valqk
|
Само да вметна - не знам къде си ходил, но можеше да се пробваш при колегата Pradabg - чувам само хубави неща. До колкото знам се е учил при въпросният човек от Пловдив (да ме поправи, ако греша човека). Има и друго, като не може си казва - аз го тормозих да ми погледне обикновенната газ - каза 'не разбирам' - само инжекции 
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Сря Май 21, 2014 8:57 pm |
|
|
|
topzizitop
Регистриран на: Пон Ное 24, 2008 10:51 pm Постове: 295 Местоположение: София Рейтинг: 209    
|
Все така става - може да си угодил на стотици, но един проблем да има и хайде да омърляме хората. Колега Geshev, сигурно е било неприятно, но нека сме по-колегиални. Не съм личен приятел на Ленков, на здрасти сме, но мисля, че работи изключително професионално. Има и опит и познания и стил в работата. Мога да преценя, защото отдавна съм все на газ ( от далечната 1988г), обсъждал съм проблеми с много инсталатори на газови уредби, сам съм си монтирал на поне 4 мои коли, но него съм го признал. Монтирал ми е на два Форестъра инжекциони Романо и никакви проблеми. Първият ми, сега е в ръцете на колегата Nicknick, нека и той каже. Да, съгласен съм, че е трябвало да обърне внимание и да намери проблема. Много често очевадната грешка я подминаваме. Те затова стават и самолетните катастрофи: една на 10 милиарда човекополета, ама стават. В тоя живот няма 100% сигурност. Радвам се, че проблемът е разрешен. 
_________________ FORESTER 2.0R AT 158HP 2007 ГИ Romano Antonio LPG
|
|
|
|
| Сря Май 21, 2014 10:58 pm |
|
|
|
Geshev
|
|
Нека се уточним, никого не съм оплюл. Просто съм споделил преживяването си с официалния монтажен сервиз на романо в България. Извинявам се ако съм обидил някои. Не е била такавя целта на поста ми.
|
|
|
|
| Чет Май 22, 2014 5:27 am |
|
|
|
vakko
Регистриран на: Вто Яну 01, 2008 5:29 pm Постове: 610 Местоположение: Тетевен
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77 
|
topzizitop написа: Все така става - може да си угодил на стотици, но един проблем да има и хайде да омърляме хората. Колега Geshev, сигурно е било неприятно, но нека сме по-колегиални. Не съм личен приятел на Ленков, на здрасти сме, но мисля, че работи изключително професионално. Има и опит и познания и стил в работата. Мога да преценя, защото отдавна съм все на газ ( от далечната 1988г), обсъждал съм проблеми с много инсталатори на газови уредби, сам съм си монтирал на поне 4 мои коли, но него съм го признал. Монтирал ми е на два Форестъра инжекциони Романо и никакви проблеми. Първият ми, сега е в ръцете на колегата Nicknick, нека и той каже. Да, съгласен съм, че е трябвало да обърне внимание и да намери проблема. Много често очевадната грешка я подминаваме. Те затова стават и самолетните катастрофи: една на 10 милиарда човекополета, ама стават. В тоя живот няма 100% сигурност. Радвам се, че проблемът е разрешен.  
_________________ Продавам части за Субару-0887501503
|
|
|
|
| Чет Май 22, 2014 5:29 am |
|
|
|
primkata
Пресен - пресен
Автомобил: subaru legasi
Рейтинг: 0
|

И аз така мисля за Иво Еленков. Собственик съм на Субару Легаси 2.0, от две години имам мотирана газова от Господинът. Преди 2 месеца отидох да ми заверят гаранционата карта - бях изминал нужните километри и се ЗАПОЧНА: 1. Нито едно нешо което е отбелязано в книжката НЕ НАПРАВИ - Иво Еленков, даже и филтъра не смени, но засметка на това някакъв негов работника се рови под капака на колата и на въпроса Какво правиш? Ами сменям дюзи-инжектори!!!! Останах учуден но в книжката пише при необходимост се сменят..... Супер нито лев не ми взеха!!!! 2. До този момент колата е харчила 15-16 на 100 градско и 10-11 извънградско. 3. Започнаха проблемите - колата започна да харчи 21-22 градско и 9-10 извънградско. Ходих 6-7 пъти при този МАЙСТОР (с главни букви е защото не искам да използвам по силни думи) резултат нулев зеро 0, сядаше на шоф. седалка закачаше лаптопа и гледаше тъ..... в екрана - всеки път казваше грешката е вярна покарай и ако има нещо ми се обади.... Ей направих магистрала до сервиза му... Резултат 22 градско!!!! 4. Писна ми от МАЙСТОРА. Отидох Люлин при човек който също слага РОМАНО и какво зайче изкочи!!! Иво Еленков и екипа му от професионалисти беше сътворил страшни дивотии УЖАС. Човекът се бори 2 дни, докато му избърше лай.... 5. Вбеси ме следната нагла ЛЪЖА на Иво Еленков - при разговор между двамата Иво Еленков се оправдал - тази кола от самото начало на слагане на газ си харчи 20-22 какво ли не сум и правил даже и компютъра съм и сменял и неще и неще. В заключние - Иво Еленков е един лъжец, една мишка която няма достойство да си признае грешката или неразбиране или мърлявщина или ...... Какво прави с нещата които уж е сменил - филтрите!!!!! Защо при работеща перфектно кола пипа и сменя нещо??? Помолих го в телефонен разговор да ми се извини за лъжите които е изговорил, но....... Няма да го направи, защото е ..... Но ще го гоня до дупка!!!! Такива МАЙСТОРИ трябва дая се научат да уважават клиентите.... Имам и други въпроси, Еленков как като се вържеш с компа на колата правиш настроики на газовата, а... Защо не ъпдейтна софта на газовата както е заръката на РОМАНО, а пипа дюзите.... и още ама да не ви отегчавам!!!
|
|
|
|
| Пет Ное 07, 2014 5:21 pm |
|
|
|
Mitaka FU
Регистриран на: Вто Авг 12, 2014 11:52 am Постове: 346 Местоположение: Germany
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171   
|
...това не може да е истина!  Гонене до дупка, ако това не помогне има и други методи..... ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
_________________ Моля не стреляйте по пианиста! Той толкова си може.
|
|
|
|
| Съб Ное 08, 2014 12:16 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|