|
Страница 1 от 1
|
|
Американска Трибека - проблеми
| Автор |
Съобщение |
|
tribeca
|

Надявам се да бъда полезен, карам такава Трибека/чисто нова/ вече 5 месеца.
Сблъсках се с 2 проблема:
- първият беше че акумулатора започна да тече още на първия месец, оказа се че е некачествен и го смених.
-вторият е доста по интересен, от време на време при каране на ниска предавка, светва лампата на ATM OIL ,след това се изключваше скоростната кутия. а двигателя продължаваше да работи. Нещата се оправяха временно след рестартиране на двигателя. На диагностиката се показваше че има проблем в соленоида и датчика за налягане на маслото, аз вече се замислих да сменя компютъра на скоростите, когато без да искам блъснах колата в една саксия- лявата част на предната броня се огъна на около 10 см. навътре и маслото на скоростите изтече- мисля че това е слабо място на модела, след 10-15 минути бронята възвърна предишното си състояние от само себе си - уникално !
оказа се че е спукан някакъв маркуч, смениха ми го сипаха ново масло. Вече карам повече от месец и нямам никакви проблеми със скоростите.Предполагам че американците сипват лошо масло, защото по спецификация трябва да се сменя на 50 000 км.
|
|
|
|
| Вто Мар 10, 2009 4:37 pm |
|
|
|
PP
Регистриран на: Чет Юли 09, 2009 10:00 am Постове: 113 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
Здравейте, аз карам Трибека вече близо годин, но искам да Ви предопредя за фабрични проблеми със следенето на нивото на маслото в двигателя. Датчиците на трибеките не са добре регулирани и не показват на време че нивото на маслото в мотора е спаднало
По принцип при по сериозно натискане на газта - горят много масло, макар да са нови. Следете си го ръчно на щеката и не разчитайте на датчиците! Аз незнаех и си блокирах мотора ! 
_________________ Човека ... е човек, когато е на път ! ----------------------------------------------------
|
|
|
|
| Сря Авг 19, 2009 5:25 pm |
|
|
|
PP
Регистриран на: Чет Юли 09, 2009 10:00 am Постове: 113 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
Имам си сериозен проблем с тресенето на волана при рязко спиране от висока скорост с моята Трибека. Странното беше в това, че не се появяваше постоянно а само в рядки случаи и то само при намаляне от високи скорости да речем над 150км/ч. В началото реших, че съм изкривил дисковете и се засилих да ги сменям. Междувременно дойде зимата и отидох да слагам зимни гуми където гумаджийте ми казах, че това тресене е от деформация на самите гуми, осуквал им се грайфера и дори цялата гума защото се получавали огромни напрежения. Препоръчаха ми да си сложа по истински гуми за да нямам подобни проблеми. И така и направих, взех си зимен Мишелин алпин и нещата са се оправиха  но дойде отново летния сезон и се излъгах да си сложа отново фабричните гуми защото видимо имат още много живот. И проблема с тресенето започна отново
Сега съм на етап - избор на нови летни гуми и ще съм изключително благодарен за препоръките Ви ...
_________________ Човека ... е човек, когато е на път ! ----------------------------------------------------
|
|
|
|
| Сря Авг 19, 2009 5:54 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
Мотора остава без налягане и нищо по таблото не индикира тоя проблем ?
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Сря Авг 19, 2009 6:01 pm |
|
|
|
mimo13
Регистриран на: Съб Май 03, 2008 8:56 pm Постове: 741 Местоположение: Варна
Телефон: 0894484248,052600585
Рейтинг: 134  
|
|
Вземи си FALKEN, японски са. Като съотношение цена - качество са супер! Не са от класа на Мишлен, но не са и евтини, аз си сложих такива на Аутбек-а и съм много доволен, моите са 225/60/16 и ми излезнаха малко под 700лв.
_________________ Варна, ул. Васил Чекаларов 14 0894484248, 0879484247 0895432143
|
|
|
|
| Сря Авг 19, 2009 6:03 pm |
|
|
|
niki76
Регистриран на: Вто Яну 08, 2008 9:06 pm Постове: 167 Местоположение: Пещера
Автомобил: Субару Вивио
Рейтинг: 16
|
Виж и йокохамата,стях ще се чуства екстра колата.И ти 
_________________ Рибата винаги кълве повече на отсрешния бряг.
|
|
|
|
| Съб Фев 06, 2010 9:55 pm |
|
|
|
Vmax
|

PP написа: Имам си сериозен проблем с тресенето на волана при рязко спиране от висока скорост с моята Трибека. Странното беше в това, че не се появяваше постоянно а само в рядки случаи и то само при намаляне от високи скорости да речем над 150км/ч. В началото реших, че съм изкривил дисковете и се засилих да ги сменям. Междувременно дойде зимата и отидох да слагам зимни гуми където гумаджийте ми казах, че това тресене е от деформация на самите гуми, осуквал им се грайфера и дори цялата гума защото се получавали огромни напрежения. Препоръчаха ми да си сложа по истински гуми за да нямам подобни проблеми. И така и направих, взех си зимен Мишелин алпин и нещата са се оправиха  но дойде отново летния сезон и се излъгах да си сложа отново фабричните гуми защото видимо имат още много живот. И проблема с тресенето започна отново Сега съм на етап - избор на нови летни гуми и ще съм изключително благодарен за препоръките Ви ... Погледни Нокиан ZR - G2, подсилени са, правят се само в един завод, и повечето джипове, особенно ML и GL карат с такива....
|
|
|
|
| Пон Фев 15, 2010 1:25 pm |
|
|
|
PP
|
Малко инфо' по случая  Първо реших да пробвам да реша проблема със монтажа на зимния мишелин алпин от предния сезон ( много по-добре се държи въпреки, че такива спирания почети не ми се налага да правя ) но с повече упоритост  пробвах на няколко пъти и се оказа, че макар и малко по леко - продължава да се чувства тресене. И понеже не успях да намеря добро решение за смяна дисковете - направихме едно леко побългаряване като престъргахме на струг дисковете - смятам че ефекта е задоволителен. На този етап положението се търпи, но скоро въпроса с избора на подходящи летни гуми пак ще е налице а и по бурния стил на шофиране предполагам, че ще предизвика и отново търсене на спортни дискове а много е вероятно и цели спортни спирачни комплекти но всичко с времето си 
|
|
|
|
| Пон Фев 15, 2010 3:07 pm |
|
|
|
simspsi
Регистриран на: Съб Ное 15, 2008 9:52 am Постове: 35 Местоположение: SOFIA
Автомобил: TRIBECA
Рейтинг: 0
|
Кое според вас е най-подходящото масло и най-подходчщият вискозитет за трибека 3.6, аз съм с мотул 5w40, но на капачката видях че пише 5w30 ,та затова питам, че и аз погледнах щеката и останах малко изненадан като видях че съм доста под L. 
|
|
|
|
| Съб Фев 27, 2010 8:08 am |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50