|
Страница 1 от 1
|
|
Subaru Tribeca 3.0H6 supercharged
| Автор |
Съобщение |
|
peshehodetz
Регистриран на: Чет Юли 16, 2009 8:56 pm Постове: 80 Местоположение: Хюстън, САЩ
Автомобил: 2021 Tesla Model S
Рейтинг: 30
|
|
| Съб Дек 18, 2010 1:09 am |
|
|
|
den4o
Регистриран на: Нед Ное 25, 2007 12:25 am Постове: 323 Местоположение: Маастрихт
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
|
Тази оферта стои от известно време в един сайт за малки обяви, изключително популярен в Холандия. Монтират ги в Айндховен за 4500 евро. Малко шумно ми се струва обаче. Рекламните фотоси са точно на тази трибека с френски номера. За една и съща цена предлагат 2 турбини раптор с различно налягане,съответно 70 или 100 к.с.плюс. Но както става дума в коментарите към клипчето,още не са замервали какво точно става,понеже имали дино само за един мост  Бях пуснал линка към офертата в темата за турбо на H6. Иначе има една турбинирана трибека в Щатите отпреди 3 години сигурно, COBB ,ако не се лъжа.,точно 3 литрова.
_________________ 2008 outback 3.0Rn 2002 toyota hiace 2.5 D4D 2008 daihatsu coure 1.0 2010 guzzi griso 1100
|
|
|
|
| Съб Дек 18, 2010 10:28 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Шума....шума е оглушително прекрасен 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Нед Дек 19, 2010 4:10 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
а дали китът им става и за Н6 оутбек,в сайта им непише,но щом и на легаси става..такмо им зададох едно въпросче по емейлче на холандците.а после подсилва ли се окачването или...
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Нед Дек 19, 2010 6:34 pm |
|
|
|
den4o
Регистриран на: Нед Ное 25, 2007 12:25 am Постове: 323 Местоположение: Маастрихт
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
|
|
Става за аутбек, но не мисля, че включва нещо повече от описаното в обявата.
_________________ 2008 outback 3.0Rn 2002 toyota hiace 2.5 D4D 2008 daihatsu coure 1.0 2010 guzzi griso 1100
|
|
|
|
| Нед Дек 19, 2010 8:14 pm |
|
|
|
valadares
|
малко по забравена тема.... доста неща включва този кит:) ново водно въздушно водно маслено охлаждане инжектори 410сс(275кw++ е австралийският кит http://www.raptorsc.com.au/kits.php?id=58 ) и хубавото е че става и за новият двигател Н6 3.6,може да си го монтираш на Н6 3.0 и като си купиш новият модел 3.6 да си го сложиш там.лесно се монтира и демонтира(скоро ке го разберем)приказвах с испанеца който е на клипа погоре(монтирал си SUPERCHARGERA в холандия) и е доволен,литър му вдигнало разхода и не е шумен,само като пържиш колата.става и за legacy,outback,tribeca. нямам търпение да го видя на живо вече
|
|
|
|
| Пон Юли 25, 2011 1:06 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
Като го гледам това турбо е вързано, чрез допълнителен ремък с двойна шайба към агрегата. Не му е необходимо охлаждане и поне за атмосверни би трябвало да вдига до 0,6-0,8 бара, на което атмосверния двигател на Subaru (поне за 2.0 издържа без проблем) Предимството му е, че няма лаг, защото и при тихи обороти си върти - дори би трябвало да води до икономии на гориво, но споменават и спорни моменти, за които не съм компетентен да отговоря. Мисля, че го прилагаха преди време за би-турбо при други марки, като първи да развърта в низките обороти, но като гледам тази идея не е процъфтяла. 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Пон Юли 25, 2011 4:09 pm |
|
|
|
valadares
|
Yco написа: Като го гледам това турбо е вързано, чрез допълнителен ремък с двойна шайба към агрегата. Не му е необходимо охлаждане и поне за атмосверни би трябвало да вдига до 0,6-0,8 бара, на което атмосверния двигател на Subaru (поне за 2.0 издържа без проблем) Предимството му е, че няма лаг, защото и при тихи обороти си върти - дори би трябвало да води до икономии на гориво, но споменават и спорни моменти, за които не съм компетентен да отговоря. Мисля, че го прилагаха преди време за би-турбо при други марки, като първи да развърта в низките обороти, но като гледам тази идея не е процъфтяла.  Ице ами тва си е компресор,не е турбо,вързан за ремъка,за подобри резултати е подобре и охлаждане да има ново:)за това и се предлагат като опция.275kw без генерация на гърнетата,ако се направи и генерация ще се отпуши още доста:) абе ще го тестваме и ще видим
|
|
|
|
| Пон Юли 25, 2011 4:18 pm |
|
|
|
taipan
|
Да ни държиш в течение, това е много интересен проект 
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Пон Юли 25, 2011 4:20 pm |
|
|
|
valqk
|

Yco написа: Като го гледам това турбо е вързано, чрез допълнителен ремък с двойна шайба към агрегата. Не му е необходимо охлаждане и поне за атмосверни би трябвало да вдига до 0,6-0,8 бара, на което атмосверния двигател на Subaru (поне за 2.0 издържа без проблем) Предимството му е, че няма лаг, защото и при тихи обороти си върти - дори би трябвало да води до икономии на гориво, но споменават и спорни моменти, за които не съм компетентен да отговоря. Мисля, че го прилагаха преди време за би-турбо при други марки, като първи да развърта в низките обороти, но като гледам тази идея не е процъфтяла.  Поне от това което съм чел му казват суперчарджър, а не турбо въпреки, че принципа е подобен на турбото. Т.е. като чуеш, че някой е supercharged значи е с такова, а не с турбо. До колкото знам мерцедесите имат такива чарджъри на някои модели. Знам за афтърмаркет на Ауди двг-та май 2.4 и дигат бая коне като само го монтираш на мястото на филтъра - един познат щеше да взема такова след като си смени кутията на купето. Знам за чарджнат 3.0 ГМ мотор, който е около 350 коня на колелата... тука в софия на една синя вектра дето пише 1.4 отзад  )) viewtopic.php?f=25&t=6888Владо, последно това реши вместо ГТ-то ли?  Стискам палци да го видя на живо. Баси жУвотното ще е  ))
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Пон Юли 25, 2011 4:21 pm |
|
|
|
Yco
|
Браво valqk, точно тука съм го чел, ама отдавна беше. Ама като нямам турбо ги бъркам термините. "При бензиновите мотори на Volkswagen ролята на малкия компресор се поема от механичен нагнетател." http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/ne ... agane.html
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Пон Юли 25, 2011 4:38 pm |
|
|
|
Yco
|
И една тъпа идея ми хрумна...., ами Субару зад помпата на сервото могат да продължат оста и да сложат един такъв "компресор", то 0.6 -0.8 бара не е проблем и за детска играчка, дори бих смело казал, че такова налягане и с бузите мога да го надуя, пък камо ли да струва $4-5 К.  ,но трябва да признаем, че е интелигентна хава. 
|
|
|
|
| Пон Юли 25, 2011 5:50 pm |
|
|
|
valadares
|
taipan написа: Да ни държиш в течение, това е много интересен проект  само още месец и половина да се прибера от бразилия и ще го сложа,че трябва да е пристигнал май кита  да се включа и аз в клуба с комресорите и тубото:) Valqk,ами това реших вместо ГТ-то,после мога да си го сваля и да си го сложа на 3.6 като сменям този БЕК с нов,за това и скочих с двата крака в кита a Ице,ако искаш може да им пуснеш едно предложение на японците или тези австралийци за надуване с уста,може и да го разработят 
|
|
|
|
| Пон Юли 25, 2011 6:21 pm |
|
|
|
miroslavmark
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 1:55 pm Постове: 843 Местоположение: Шумен
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186    
|
valadares написа: taipan написа: Да ни държиш в течение, това е много интересен проект  само още месец и половина да се прибера от бразилия и ще го сложа,че трябва да е пристигнал май кита  да се включа и аз в клуба с комресорите и тубото:) Valqk,ами това реших вместо ГТ-то,после мога да си го сваля и да си го сложа на 3.6 като сменям този БЕК с нов,за това и скочих с двата крака в кита a Ице,ако искаш може да им пуснеш едно предложение на японците или тези австралийци за надуване с уста,може и да го разработят  А и честно да ви кажа, с тоя кит направо ще ме къса отвсякъде с мойто ГТ...ще трябва и аз да бутам още работи, няма да стане иначе...
|
|
|
|
| Пон Юли 25, 2011 7:28 pm |
|
|
|
valadares
|
незнам какво и кого ще къса ,но ще ми е интересно да го изтестваме миро 
|
|
|
|
| Пон Юли 25, 2011 8:49 pm |
|
|
|
paso
Автомобил: Mazda CX7 2.3 DiSi turbo
Рейтинг: 0
|