Отговори на тема стр 1, 2  >
 Някой да е гледал тази Трибека? 
Автор Съобщение

Постове: 15
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Аз да се 'оплача' от къде тръгнах и до къде ситгнах. Първоначално се бях наточил много на Субару Импреса ВРХ, но в последствие започнах да се оглеждам за Трибека. Действително Импресата е супер автомобил, но функционалността и 'комфорта' на Трибеката ме привличат повече.

Та интересува ме някой дали е гледал Трибеката от линка долу и въобще имате ли впечатления за Autostate? Предлагат автомобилите втора употреба с 3 години или 60 000км гаранция, което на пръв поглед прави добро впечатление, но условията в които живеем ме карат да съм недоверчив към подобни реклами/оферти.

И все пак, ако ми кажете нещо полезно за тази кола ще съм ви много благодарен! Днес звънях и километража на колата в момента показва 27 000 мили. Това, което ме притеснява, е че колата се продава от 2009 година или поне тогава пише, че обявата публикувана за първи път. До няколко дни ще отида да я погледна, но дотогава ще се радвам да ми кажете вие нещо.

Също искам да попитам по какво конкретно да отличавам нивото на обурудване? До момента не съм видял Трибека без кожа, автоматик и навигация...какво е различното на по-високите нива?

http://www.mobile.bg/21257782992038578

Поздрави
Марио

Вто Ное 30, 2010 6:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 39
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега атомобила явно е USA внос по VIN номера му можеш да го провериш с най-големи подробности в двата сайта,
мисля че бяха -autochec,другият не го помня но го има някъде във форума.

Вто Ное 30, 2010 6:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 39
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Темата в която има инфо е" Проверка VIN номера на американски возила"
моята я проверих там,т.к. има регисртация питай дали някой колега има такава и да провери тази която те интересува.Успех с покупката.

Вто Ное 30, 2010 7:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси колеги!

Едно от първите неща, които ще направя след като я проверя за удари до колкото мога е да проверя като каква е изнесена от щатите. Човека, с когото разговарях от Autostate беше изключително любезен и убедителен, за съжаление неговата основна цел се различава с моята и го разбирам напълно. При първа възможност ще взема VINа и ще проверя колата.

Дано не е някоя от тези плувалите по време на Катрина и тн...salvaged!

Ако междувременно някой има информация да свирка!

Благодаря!

Вто Ное 30, 2010 7:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако преглътнеш някои екстри и H6 мотора, за тези пари сега можеш да си купиш чисто нов Форестър. Аз бих заложил на тази формула.Комфорта е еднакъв , мястото малко по-малко, но напълно достатъчно, разходите доста по-ниски, проходимостта е съизмерима. Форестър бензин 2.0 МТ с бавни има много прилични възможности на сняг и офроуд.
Made in Japan, гаранция и т.н. Да не говорим, че може в перспектива да се ъпгрейдне лесно в посока пътно поведение.
Успех с покупката на Субару :smt023

Сря Дек 01, 2010 1:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да гледах доста добри отзиви за форестъра, но съм пропуснал да уточня, че при трибеката има теглене на ДДС, което в моя случай е голямо предимство :)

Сря Дек 01, 2010 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако автомобилът е собственост на лизингова компания към момента, провери дали автокъщата го е плащала редовно.

Сря Дек 01, 2010 6:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мисля, че е собственост на автокъщата. В момента говоря малко на изуст, но човека от къщата не спомена да е собственост на лизингова компания. Утре най-вероятно ще отида да го погледна и ще мога да си изкажа мнението по-точно...

Сря Дек 01, 2010 6:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Виж на талона какво пише и се подсигури, че плащаш на собственика, а не дгугиму, че аз така се наиграх лошо - свят ми се вие.

Чет Дек 02, 2010 12:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да в България се правят какви ли не схеми :С

От автокъщата, звучат доста гъвкави, но не намерих никакви отзиви никъде за тях, освен че са продали последния Skyline GT-R на търг преди официалната му премиера в Европа. Това е всичко :)

Поздрави

Чет Дек 02, 2010 3:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Autostate изглеждат сериозна фирма, но трябва да се внимава винаги.
Успех.

Чет Дек 02, 2010 3:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
stn написа:
Да в България се правят какви ли не схеми :С

От автокъщата, звучат доста гъвкави, но не намерих никакви отзиви никъде за тях, освен че са продали последния Skyline GT-R на търг преди официалната му премиера в Европа. Това е всичко :)

Поздрави

Ако искаш да правиш реклама на автокъщата - давай направо. :wink:

Autostate бяха (не знам дали още са) едни от големите вносители на по-луксозни американски автомобили в България. Дотолкова големи, че изкараха новата TRIBECA на Пловдивския панаир преди да бъде официално представена в Европа. На какво дередже са сега нямам идея. Кризата удари доста сериозно бизнеса с внос на нови и употребявани автомобили и немалко от вносителите глътнаха доста вода и затвориха или карат на изпарения.

Относно гаранцията - виж кога е регистрирана колата, защото времето си тече. Също така виж кой ще ти я поддържа тая гаранция да не си останеш само с хвърчащ документ. Добре ще е да се знае къде е била поддържана - може да е в уважаван от колегите сервиз, което ще даде по-сериозна гаранция за коректността на продавача.

N.B. Малко странно е на такъв автомобил толкова малък пробег. Потърси бастуна или детските играчки дали още са в багажника. :mrgreen: Освен това такова животно като "дълга база" на TRIBECA нема. :wink: (Приемаме на теория, че грешното инфо за конете е от преизчисленията от американски към европейскияя стандарт).

P.S. Напоследък доста паднаха цените на B9 TRIBECA и вероятно ще се намери и доста по-евтина, макар и на по-голям километраж. Със сигурност тази цена има накъде да падне. Особено след като Autostate в сайта си предлага такава на 1600км за 37000лв с вкл.ДДС... :!:

Чет Дек 02, 2010 3:43 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Съгласявам се с всчко което казвате колеги!!!

Колата е на 27000 мили в момента и цената и не е тази (40000) ще падне доста до колкото ми обещаха по-телефона. Също ми предложиха да я взема за ден и да и направя пълен тест драйв и проверки, което принципно ми говори добре за къщата, но съм се парил и съм станал малко недоверчив като цяло. Това, което ми казаха е че е правена предната броня в БГ, което ме навежда на мисълта, че колата е имала удар, взета за без пари и е оправена що годе тук. Не ми се иска (както предполагам и на всеки) да изсипе един кош пари за хубава на пръв поглед кола, след което да стана редовен в бокса.

Наистина ще трябва да погледна колата утре и да си направя сам извод.

Поздрави

Чет Дек 02, 2010 6:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 44
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Като гледам другите Трибеки предната им броня изглежда по различен начин.На тази разликата в цвета на бронята и купето се вижда дори и на снимката.Напасването на бронята и калника отдясно не е добро , но все пак кола втора употреба.Моят съвет е уговори си час със сервиза на Митко или на някой друг който чува от Трибеки вземи колата и да я огледат и ако геометрията на щасито е добра, направена е добре тенекеджийската работа и двигателя е на реален пробег и няма други бъгове и задължителна проверка на кого е собственост и как стои въпроса с ДДС-то(разбрах че те интересува) та да няма после псуване и следва як, ама много як пазърлък и скачай в нея. Да се кара ударена кола ако след това е направена качествено не е проблем според мен.Всички коли които съм купувал са били с леки удари и след това оправяни качествено.Последно на жената взех една такава с лек удар и след това оправена кадърно , цената надолу с 30% и за сега само кара и се радва.Колата й е на 4 год. и истински 55 000 км.
Успех и дано да няма неприятни изненади!

P.S.Написаното по горе не важи за супер перфекционисти! :D

Чет Дек 02, 2010 7:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Хаха, забавно колега :smt023
Това с бронята съм го забелязал и аз и честно казано съм започнал да се разобеждавам за тази кола. Попаднах на един Хюндай Санта Фе, който доста ми допадна като употреба и цената е с 10к надолу, а колата не е имала удари и е пазена много. В момента съм в процес на преговори и ако всичко излезне както трябва може би ще взема нея.

Знам, че е форума на Субару и Трибеката няма нищо общо със Санта Фе, но в случая разума надделява пред импулса :)

Поздрави

Пет Дек 03, 2010 5:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 44
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Санта-Фе-то ако е дизел ще ти гори около 9-11л. нафта с ръчка и около 12-13л. нафта ако е автоматик.Ако е бензин ръчка - 12-14 л. ,бензин автоматик около 15-16л. горе-долу колкото Трибеката 15-17 л. Това горе става въпрос за градско. Хюндая предимства по-евтини части, по-малко проблеми с компютрите , по-малки застраховки и данъци , минуси - вътре интериора - отмъщението на дизайнера , доста по-слаби динамични характеристик и най-важното кефа да караш Трибеката е несравним особено 3.6 мотора , ни и 3.0 става :D. Преди три години и аз се бях прицелил в Трибека , но не ми достигна вътъка и март 2008 г. се сдобих с Волво ХС 90 - 2.9 битурбо бензин - 272 кс , 11.2003 на истински 140 000 за убийствено ниска цена - 40 000 лв. с ДДС, а тогава Трибеките бяха по 60 000 лв и нагоре. Мойто гори градско 17-18л градско-лятото и около 20+ зимата когато има сняг по улиците.Извънградско от 9-9.5 когато кара жената с 90-100 км/ч до 12-13л при 120-150 км когато карам аз.

Пет Дек 03, 2010 6:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Действително за отмъщението на дизайнера и за динамиката няма спор :)
Но уви колата е супер запазена с екстрите, които ми трябват и е на добра цена...
Има доста забавяне при подаване на кик даун, но все пак не е DSG и е само 155к.с.
Ще видим, колата доста ми хареса като изключа интериора...Разхода за последните 350км показваше 10/100, което ми се струва добре за градско.

Другата седмица ще пиша ако има развитие :)

Пет Дек 03, 2010 7:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
stn написа:
колата доста ми хареса като изключа интериора...

Всеки ден ще си в този интериор - не си го причинявай :) Естествено финансовата страна на нещата си има своята тежест.

Съб Дек 04, 2010 10:07 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Ако си взел Санта Фе-то, честито. Много късмет и хубави мигове с колата :smt023
Пък някой ден може и Субару да си вземеш :wink:

Съб Дек 04, 2010 10:19 am
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Преди много години един човек ми каза:
Цитат:
Външния вид, цвета на колата го възприемаш само в продължение на 20-30 секунди и то само докато се приближаваш към нея. Интериора е нещо, което ти е пред очите много часове по време на път и то в продължение на години. Ако е добър - пътят става по-лек, ако ли не - може да развали всяко пътуване.

P.S. Горното е валидно за "цивилни" автомобили за ежедневна употреба. Спортните имат съвсем различно предназначение и други неща се ценят при тях.

Съб Дек 04, 2010 12:46 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр 1, 2  >