Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4  >
 Още една нова ТРИБЕКА в форума 
Автор Съобщение

Постове: 50
Автомобил: Tribeca
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей те колеги,

най накрая и аз се включвам във форума не като зрител, а най накрая като горд собственик на автомобил от любимата марка.
Преди седмица се сдобих с Трибека модел 2009г., американска. Автомобилът е с монтирано газово BRC и омаслител на клапанте в еропески лицензиран сервиз преди 6 месеца.

Нямам думи да опиша задоволството си! от 5-6 дена се спи по 3-4 часа защото не ме свърта от вълнение на едно място. Аз лично освен когато съм с детето и жената на борда не мога да я карам на газ тази кола и да я жаля в оборотите. Само бендин и то на спорт ;)

Превключва на газ и обратно без да се усети нищо, върви си като бензин до 4 000 оборота ;) защото повече не я гърча на газ след всичко изчетено по форумите.

Обаче при патуването си на обратно към България усетих един проблем при скорости над 100 км/h когато съм на газ. Значи даваш газ по рязко примерно изпреварване но не Кикдаун и се усеща едно или две претрисания и след това си набира и върви рормално. Включвам я на куиз контрол на една скорост примерно 130 никакви проблеми, като дойде баир и сама си подаде газ пак така първо претресе за миг като тръгне газта все едно и после пак нищо. Покарах така 200 - 300 км. не исках да мъча колата и си се прибрах на бензин. На него естествено никакви проблеми нямаше. Трибека от офроуд джипка лесно се превръща в порше ;)) както това разбраха и румънците по пътя!

Та въпросът ми е понеже е на 22 000 км. съмнявам се някой да е сменял свещи и кабели до сега, а все пак са минали 2 години + км., направо да си ги сменям и ако има проблем тогава при газаджия???

Вие как смятате някой със сходен проблем?

и моля някой да посъветва за читав сервиз във Варна не само за газови а въобще не искам някой да ме пита от къде и как се сменя въздушен филтър и да им плащам за обучение върху колата ми!! или да са виждали Трибека само на снимка или пред кафето ;)

Поздрави на всички! :smt023
P.S. Не е за тази тема на казвам на всички със Трибека, че американските се правят да показват на цейзий, литри/на 100 км., и киломитража да отчита в км. не в мили. Всичко е в компютъра. Моята е направена, човека каза че е палатил 150 евро за услугата. И това беше и една от причините да се замисля че човека щом е платил тез пари само зада си оправи показанията, значи се е грижил за колата!

Нед Юни 13, 2010 10:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито! Къде са снимките? :D

Нед Юни 13, 2010 12:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито колега! Със здраве и безаварийно да си я караш! По въпроса за свещите и кабелите - абе струва ми се, че ако при тях е причината то проблема щеше да се прояви и при карането на бензин! Щом на бензин е ОК, а на газ не, значи че трее да се търси причината в газта си мисля аз.

Нед Юни 13, 2010 1:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито! :) да нямаш ядове поне до 2020 :)
За придърпването - при мен го прави това на обороти, защото е настроено да превключва само на бенз като кача оборотите. в началото Митака ми го беше направил на 5000 и се случваше често, после го сложихме на 5200 и сега рядко се случва, понеже гледам да не я пържа над 5.
само предположение, ама може и да е нещо такова. виж дали не го прави на обороти, а не на висока скорост. ако е на високи обороти може да е нещо такова.

Нед Юни 13, 2010 2:49 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
valqk написа:
Честито! :) да нямаш ядове поне до 2020 :)
За придърпването - при мен го прави това на обороти, защото е настроено да превключва само на бенз като кача оборотите. в началото Митака ми го беше направил на 5000 и се случваше често, после го сложихме на 5200 и сега рядко се случва, понеже гледам да не я пържа над 5.
само предположение, ама може и да е нещо такова. виж дали не го прави на обороти, а не на висока скорост. ако е на високи обороти може да е нещо такова.

Мерси колеги дано да е безаварийно!

то добре ама къде да отида във варна да ми погледнат настройките?

то човек вече да го естрах да си кара колата на сервиз да не му я разбазикат ;)

Нед Юни 13, 2010 3:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито, колега :smt023

Нед Юни 13, 2010 4:07 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито колега!
Със здраве да си я карате и много безаварийни километри!
Качете и снимки де...

Нед Юни 13, 2010 10:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 98
Автомобил: Mazda CX7 2.3 DiSi turbo
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Честито колега , много хубава машина , със здраве да си я караш ! Хайде дай снимки на публиката :) !

Нед Юни 13, 2010 11:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Gangster написа:
Обаче при патуването си на обратно към България усетих един проблем при скорости над 100 км/h когато съм на газ. Значи даваш газ по рязко примерно изпреварване но не Кикдаун и се усеща едно или две претрисания и след това си набира и върви рормално. Включвам я на куиз контрол на една скорост примерно 130 никакви проблеми, като дойде баир и сама си подаде газ пак така първо претресе за миг като тръгне газта все едно и после пак нищо. Покарах така 200 - 300 км. не исках да мъча колата и си се прибрах на бензин. На него естествено никакви проблеми нямаше. Трибека от офроуд джипка лесно се превръща в порше ;)) както това разбраха и румънците по пътя!

за момент не и достига газ. проблемът не е в газовата, в изпарител, инжектори или разни такива - просто стандарта за газопроводите е 8мм макс - и тръбата не смогва да достави навреме газ. и понеже електрониката е много прецизна, усеща го веднага. може да се пробва с малко обогатяване - във всеки БРЦ сервиз могат да го направят. но се пипа много внимателно и по малко, защото се изтаванва или дебита на тъбата, или инжекторите. през 1-2% и ще се налучка. ние затова правим серпентина между изпарителя и газовият клапан, като допълнителен резервоар за газ - но не винаги помага

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Нед Юни 13, 2010 11:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей те отново,

да разбирам че няма проблем с газотово или свещите просто малко повече обогатяване му трябва?!!

а свещите и кабелите??? един майстор ми казва на всяка смяна на маслото 15 000 -20 000 км.да се сменят и те?

при вас как процедирате? и какви кабели са подходящи? свещите си ги пише NKG с номер и всичко във книжкато но за кабели никъде не става въпрос?

скоро и снимки

Пон Юни 14, 2010 6:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
На 15-20 000км смяна на маслото ? Да не стане като на Петьо Трибеката.......поне и следи нивото от щеката :roll:

Пон Юни 14, 2010 7:31 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
На 15-20 000км смяна на маслото ? Да не стане като на Петьо Трибеката.......поне и следи нивото от щеката :roll:

А да добре че прочетох този пост! На 13 000 км. Е от предишната смяна и Вече долях 1 литар!!!

Това нормално ли е се чудя??? Даже малко под минумума беше !!

Пон Юни 14, 2010 7:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Отговори с цитат
свещите ти се сменят на 100к км като караш на бензин, и на 50к като караш на газ. сменяш маслото на 10к км, маслото на кутията и дифовете - на 50к максимум, може и по-рано. кабели нямаш, ти си свещ-бобина

0899 612 719 - Венци

Пон Юни 14, 2010 8:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Gangster написа:
Това нормално ли е се чудя??? Даже малко под минумума беше !!

Внимавай с това. Лампа няма да ти светне преди да е станало късно :idea:
Трибеките полапват смазочен материал, няма да се притесняваш.

Пон Юни 14, 2010 8:35 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
agent dust написа:
свещите ти се сменят на 100к км като караш на бензин, и на 50к като караш на газ. сменяш маслото на 10к км, маслото на кутията и дифовете - на 50к максимум, може и по-рано. кабели нямаш, ти си свещ-бобина

е супер мерси за инфото то в сервизната книжка пише свещи на 48к и аз за това си викам значи на газ 20 -25к. А какво става като се скапят свещите почва да прекъсва или оборотите са нестабилни?
eee евала спестихме от кабели значи ;))) че те свещите в щатите ги гледам по 10$ бройката!

е за маслото казваш да го сменям на 10к няма значение че трябвало най якото 5w30 да се слага?! до сега са я карали с Castroll какво ще препоръчате? mobil пак 5w30 кофти ли е? някои бяха псали Motul кякаш?

Между другото на до компа на газовото имам една джаджа малка метална кутийка, която управлява подаването на маслото за клапаните и на нея има едно кръгче което може да се върти аз го разбирам като капки масло ама в минута ли??? има 3-5-7-9 сега е на 5 ок ли е?

Голям кеф дава тази кола! днеска в кат всчки полцаи и тези на канала много и се радваха ;)

Пон Юни 14, 2010 8:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Отговори с цитат
препоръчително е 5в40 пълна синтетика. ние на субарата с газ сипваме 5в40 мотул със спецификация за LPG, пълна синтетика е и с добавки специално заради газовата уредба.

0899 612 719 - Венци

Пон Юни 14, 2010 10:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
а мерси и аз такова ще си поръчам!

Пон Юни 14, 2010 10:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 98
Автомобил: Mazda CX7 2.3 DiSi turbo
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега аз си поръчах свещите( предполагам, че сме с еднакви ILFR6B ) от едно момче от форума , вкарва ги от щатите на доста по-нормална цена ! todortvm му е ника , досега съм поръчвал няколко неща от него и всичко е било ок :smt023 .

Пон Юни 14, 2010 11:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито :smt023 Щом си от Варна може да я докараш на някоя среща за цвят :-D За сервизи има няколко възможности,една от които е СМТ Варна.Другия е Алекс Моторс и третия е Дани,когото не познавам,но колеги споделиха,че отдавна се е научил на марката.Според мен и в трите сервиза само ще те насочат към газов специалист.
:smt023 Сигурен съм,че назима ще си още по-щастлив :-D
П.П. А в КАТ мина ли на валяците за спирачките. :shock: Там много ги разбират. [-X Добре,че моята се броеше за нова и не мина преглед. :-D
По въпроса с Порше-то Трибека наистина е по-близо от Кайен :-D

Вто Юни 15, 2010 9:54 am
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Отговори с цитат
Кайена е мнооого далече от трибеката с V-образните си двигатели. ;)

Вто Юни 15, 2010 10:51 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4  >