Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27  >
 Скъсан колянов вал 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 256
Автомобил: Subaru Forester 2.0 Diesel MY2009
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bekas6621 написа:
За много години, здраве и късмет, всичко друго се купува....Инфо от Бургас Субару сервиз. В писмото получено от FHI им казват че японците знаят за проблема, уведомили са дилърите си и са си изтегляли проблемната партида....Гърция, откъдето влизат колите в БГ не са уведомили нашите дилъри за този проблем....Весели празници.

Добре, а това "изтегляне" изобщо случвало ли се е поради проблема с коляновите валове или се чака някой да изпищи и тогава му сменят вала или евентуално му поемат ремонта?

:-?

Чет Яну 03, 2013 10:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 34
Автомобил: Subaru Forester Diesel
Телефон: 0898 419 667
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Не мога да отговоря точно в момента. Не съм в БГ, получавам откъслечна информация по телефона. Надявам се да се прибера до седмица, ще разпитам в сервиза, ще искам да видя писмото и ще пиша по подробно. И мен ме интересува въпроса. Искам да я махна колата и да взема друга, пак Дизел, но тоя път ще проуча основно въпроса...Парен каша духа....

Пет Яну 04, 2013 11:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Дали някой има контакти на Субару, по-точно имейл, бих искал да им пиша относно това с изтеглянето - дали е масов проблем или действат по конкретни случаи, дали има срок, в който евентуално да се направи смяна за сметка на Субару, ако правят превантивно такава или какво се случва, ако след гаранция се скъса валът, поемат ли ремонта..

Предварително благодаря за помощта!

:bow:

Пет Яну 04, 2013 11:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ComingSoon написа:
Да намериш е-мейл адрес на FHI в Интернет се оказа, че е истинско предизвикателство. Все пак открих следното:

Administrative Contact:
FUJI HEAVY INDUSTRIES LTD.
[email protected]

Открих обаче и официален ФБ профил. Ако им пишете тук няма начин да не отговорят:
http://www.facebook.com/SUBARU.GLOBAL
http://www.facebook.com/SUBARU.jp

Ето и профилът на компанията в twitter
https://twitter.com/SUBARU_FHI_PR

Адресите са от:
http://www.fhi.co.jp/outline/socialmedia/index.html
:hello: ;)

Пет Яну 04, 2013 1:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Много благодаря, колега!

:beer:

Съб Яну 05, 2013 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Радвам се че проблема на Жоро (bekas6621) е решен в негова полза. И най-вече че FHI са излезли офицялно с бюлетин за проблемна серия валове. Когато се срещна с него, ще прочета писмото от Япония и ще го публикуваме тук. :good:

Сря Яну 09, 2013 3:08 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 14
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет колеги!
Интересува ме какво означава излезлият бюлетин и какво следва, защото имам същия крайно неприятен инцидент с дизеловия двигател, модел 2008г.

Сря Яну 16, 2013 12:09 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
Прибрах се преди три дни и на следващя ден си взех колата от сервиз Субару Бургас. Успях да и навъртя вече 1500 км. и впечатленията ми са много добри. Имам усещането че мотора работи много по тихо, по леко по леко като че ли....по пъргава е все пак и предния мотор го карам от Нулата..При предния мотор имаше трептения и подскачане по светофарите, запъване при превключване от първа на втора предавка, по шумен беше определено....Колата ми я дадоха с стария талон тъй като новия талон и всичко което ме интересувало щяло да пристигне тия дни с техен колега който работел в София...Днес говорех с директора на сервиз Бургас и го запитах за това писмо за което са казали на жена ми по време на рейса, исках да го видя. Отговори ми че за такова писмо не знае....попитах за този бюлетин, каза ми че нямат информация. Вече не работели с гръцкия дилър, сега колите идвали от Румъния. Споменах че съм минал през Варна и съм видял на колегата колата и съм запитал как стоят нещата там, и там ми отговориха че няма проблеми, Субару си поема щетата без значение че е над 100000 км. Значи проблема се знае казах и питах за номерата на дефектната серия, тъй като искам да сменя колата с новия модел, пак нафта. Питах трябва ли да се чака мотора да изпращи или дефектната серия се изтегля....От началника на сервиза разбрах че мотора който са сложили бил произведен 11 година и бил с последния софтуер който имал някакви подобрения, ама пулна информация ще получа като дойде чевека от София, който ще доката и новия талон за да мине колата пред КАТ. Ми такива работи за сега...Поздрави.

Пет Яну 18, 2013 6:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цитат:
Успях да и навъртя вече 1500 км. и впечатленията ми са много добри
:good:

На колегата "Timneh" също е одобрена смяната,само ще трябва да почака още малко.

пс. След като си поговорихме с "Timneh" оставяме с впечатлението,че от FHI проблем няма, а проблемът е в дилъра. Който някак си се опитва да се измъкне ,че извън гаранционно може и да мине номера клиента да си плати. Та в този ред на мисли,защо всички с дизелови агрегати от тези години не се обедините и не напишете писмо до дилъра с "сс"- до FHI. и не се разбере от този бюлетин,кои автомобили са със съответният проблемен колянов вал,защото блокирането на мотора в определени пътни ситуации може да доведе до сериозни инциденти.

Пет Яну 18, 2013 8:03 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
защо всички с дизелови агрегати от тези години не се обедините и не напишете писмо до дилъра с "сс"- до FHI. и не се разбере от този бюлетин,кои автомобили са със съответният проблемен колянов вал,защото блокирането на мотора в определени пътни ситуации може да доведе до сериозни инциденти.
Здрсти Радо. /pradabg/ Пак ми даваш идея...Ще надраскам наистина едно писмо и ще го постна тук, ако има някой от желаещите да го корегира или да добави нещо...Може би трябва да се отвори нова тема и да се упомене адрес където ако дай Боже хората отговорят всеки да го вижда и да си прави сметка за в бъдеще...Явно трудно ще се докопаме до истината в БГ. Поздрави.

Съб Яну 19, 2013 10:37 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
"Dear Sirs,
Due to the popular question on the failure of the crankshaft of Forester diesel made in 2008 y, I express request of the participants in the Bulgarian Subaru forum, hoping to get more information about the defective series and guidance on how to proceed in such a situation. The information we have from our dealers is too pale and is not enough. I dare say, that more often discussed on the safety of the vehicle and road users, and I myself have experience already in the question, on the road with four passengers in the car ... Should we wait for an accident to happen on the road or have a reasonable solution...

Sincerely,
BG Subaru forum.''

Привет на всички...Надрасках няколко реда които могат да бъдат изпратени до нашите дилъри с копие до FHI. Писмото разбира се държи корекции, всеки може да добави или изтрие нещо. Наблягам на сигурноста по пътищата от опит /това ми е работата макар и да не е в тази сфера/. Уверявам ви, че главата няма да си запуши ушите когато става въпрос за инциденти по улиците и ще има отовор. Говорим за SUBARU все пак. Ако има заинтересовани, а и по светнати от мен с боравенето в тоя форум, в което съм убеден, ще съдействам с каквото мога. Поздрави.

Сря Яну 23, 2013 2:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 14
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги!

Искам да споделя, че в моя случай имаше коректност. Субару е специална марка, отношението към проблема в представителството за Варна е много добро. Вече е пристигнал блокът и частите, и следва сглобяването. За моя сметка са маслото и антифриза. Очевидно има добре работеща процедура по веригата между тях, вносителя и FHI. Намирам писмото на bekas6621 за уместно и ще бъде от полза за колегите с дизелови двигатели от 2008 и 2009 година. Нямам какво да добавя към него - иска се информация с възможност за широк отговор, който да включва и конкретни детайли.

Пон Яну 28, 2013 12:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 89
Автомобил: Outback 2.0D, Honda Prelude BB4
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте Колеги,

Аз като нов собственик на Outback 2.0 2008 съм леко обезпокоен от описаното в темата.
Автомобила ми е поддържан в СМТ София, а вече се намира във Варна. Доколкото ми е известно не е правена смяна на колянов вал(ще изискам пълна история на автомобила от СМТ).

Има ли развитие по темата - писмото изпратено ли е и имали отговор. Мога ли да отида в представителството във Варна и да разбера дали съм от потенциалните потърпевши и ако да какво мога да направя?
Просто ме плаши мисълта че на дълъг път със семейството ми, примерно при изпреварване може да се появи този проблем!!!

Вто Апр 16, 2013 1:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
k_u_d_o_s написа:
... дали съм от потенциалните потърпевши и ако да какво мога да направя?
Просто ме плаши мисълта че на дълъг път със семейството ми, примерно при изпреварване може да се появи този проблем!!!

Споко колега. :good: В потенциалната група си. И аз съм в нея, но не се шашкам чак толкова. Проблема е в моторите Евро 4, на кратко, при нас. Ако има нещо да се случва, ще стане. Карай си и не се коси. Каквато и марката кола да караш, нищо не е вечно. Ако се случи нещастието, ще направя така че следващата ми кола пак да е Субару... ;) Здравето е на първо място, другото е удоволствие.
п.п.А какво можеш да направиш, нищо.Все пак това е СМТ и има много изписано за тях. Това не е малък елемент, които може да се смени на всички.На колко км. ти е колата? Тези валове дефектираха между 70-80 к.

Вто Апр 16, 2013 1:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 89
Автомобил: Outback 2.0D, Honda Prelude BB4
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
tony написа:
Споко колега. :good: В потенциалната група си. И аз съм в нея, но не се шашкам чак толкова. Проблема е в моторите Евро 4, на кратко, при нас. Ако има нещо да се случва, ще стане. Карай си и не се коси. Каквато и марката кола да караш, нищо не е вечно. Ако се случи нещастието, ще направя така че следващата ми кола пак да е Субару... ;) Здравето е на първо място, другото е удоволствие.
п.п.А какво можеш да направиш, нищо.Все пак това е СМТ и има много изписано за тях. Това не е малък елемент, които може да се смени на всички.На колко км. ти е колата? Тези валове дефектираха между 70-80 к.

Ами това е и "проблема" - колата минава 180к :). Така като гледам колегите във Варна и във форума май съм първенец по км..... #-o

Вто Апр 16, 2013 1:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Къде съм аз с близо 70к, къде си ти.Наистина си първенец, не съм чул някои във форума да е на толкова км. :respect:

Вто Апр 16, 2013 1:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Здравейте колеги и приятели!Както повечето от вас знаят, приятелят ми Георги (bekas6621) имаше проблем със своя Форко минала година, или по-точно септември 2012. А именно скъсан колянов вал. Неприятният момент беше решен в негова полза, благодарение на колегите от ФОРУМА и на сервиза в Бургас. Като коректен бранд, Субару предоставиха нов мотор и удължена 2-годишна гаранция за него.
До тук добре. Вчера когато коментирах пост на Радо (pradabg), той ми изпрати ЛС, в което споменава че жената на Георги го е търсила за да направят отново връзка/съдействие с FHI, за възникнал проблем с мотора. Останах учуден от това съобщение. Днес звъннах и помолих за повече инфо. Жена му сподели следното.Колата отново прекъсва и гасне. Трудно пали. Имало странен шум в мотора и т.н. Това е напълно недопустимо (по принцип) за мотор на около 2000км. Това бяха и симптомите преди вала да се счупи. А именно на него бяха сменени коляновия вал, бутала,сегменти, лагри,моно блок, консумативи. Отделно-съединител и акумулатор. От тук идват и въпросите. Дали отново е колянов вал или нещо друго от гореспоменатото?. Пак ли ще излезе че има дефектна серия валове? Отново. Ако е нещо друго, ще е странно на такива км да се повреди. Дали е бил некачествен монтаж? Не се наемам да давам точно какво е, но наистина е неприятен момента.
Дилемата е още по объркана. Мотора си има гаранция, обаче от СМТ в Бургас не могат да установят какъв е проблема. Дали да се отваря мотора или да се търси другаде причината. Колата е в сервиза, и чака. Как жената да я кара, с малко дете и постоянно гаснеш мотор. Това също не го разбирам. Как може с такива проблеми, от СМТ да не предоставят някои наличен автомобил на клиента. Ако си само с един автомобил? Какво правим? Подкрепям напълно Георги, и това което жена му смятат да предприемат-връзка с Комисията за защита на потребителите и отново писмо до FHI. Лично мое мнение, е че дилемата ще се реши, когато в България дойде някои японец от върховете на Субару и FHI . Само с кореспонденция и някои и друг решен проблем, трудно ще се преборим.
п.п. Пиша поста за да се запознаем всички какво се случва с един приятел и колега. Благодаря на pradabg, за моменталната реакция . А когато повече колеги знаят, помоща ще е по-добра. След около 10-на дни влизам в бокса за боядисване на моя Форко, а там се намира и сервиза на СМТ, ще погледна колата и ще поискам смислен отговор от сервиза. Макар че не очаквам да ми го дадат, но ще направя опит да науча каквото мога.
п.п.п.Извинявам се ако не съм споделил повече инфо, но в момента коренспондирам служебно от компа, и ако се сещам нещо друго ще го допълня в темата.

Сря Май 22, 2013 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
tony написа:
Здравейте колеги и приятели!Както повечето от вас знаят, приятелят ми Георги (bekas6621) имаше проблем със своя Форко минала година, или по-точно септември 2012. А именно скъсан колянов вал. Неприятният момент беше решен в негова полза, благодарение на колегите от ФОРУМА и на сервиза в Бургас. Като коректен бранд, Субару предоставиха нов мотор и удължена 2-годишна гаранция за него.
До тук добре. Вчера когато коментирах пост на Радо (pradabg), той ми изпрати ЛС, в което споменава че жената на Георги го е търсила за да направят отново връзка/съдействие с FHI, за възникнал проблем с мотора. Останах учуден от това съобщение. Днес звъннах и помолих за повече инфо. Жена му сподели следното.Колата отново прекъсва и гасне. Трудно пали. Имало странен шум в мотора и т.н. Това е напълно недопустимо (по принцип) за мотор на около 2000км. Това бяха и симптомите преди вала да се счупи. А именно на него бяха сменени коляновия вал, бутала,сегменти, лагри,моно блок, консумативи. Отделно-съединител и акумулатор. От тук идват и въпросите. Дали отново е колянов вал или нещо друго от гореспоменатото?. Пак ли ще излезе че има дефектна серия валове? Отново. Ако е нещо друго, ще е странно на такива км да се повреди. Дали е бил некачествен монтаж? Не се наемам да давам точно какво е, но наистина е неприятен момента.
Дилемата е още по объркана. Мотора си има гаранция, обаче от СМТ в Бургас не могат да установят какъв е проблема. Дали да се отваря мотора или да се търси другаде причината. Колата е в сервиза, и чака. Как жената да я кара, с малко дете и постоянно гаснеш мотор. Това също не го разбирам. Как може с такива проблеми, от СМТ да не предоставят някои наличен автомобил на клиента. Ако си само с един автомобил? Какво правим? Подкрепям напълно Георги, и това което жена му смятат да предприемат-връзка с Комисията за защита на потребителите и отново писмо до FHI. Лично мое мнение, е че дилемата ще се реши, когато в България дойде някои японец от върховете на Субару и FHI . Само с кореспонденция и някои и друг решен проблем, трудно ще се преборим.
п.п. Пиша поста за да се запознаем всички какво се случва с един приятел и колега. Благодаря на pradabg, за моменталната реакция . А когато повече колеги знаят, помоща ще е по-добра. След около 10-на дни влизам в бокса за боядисване на моя Форко, а там се намира и сервиза на СМТ, ще погледна колата и ще поискам смислен отговор от сервиза. Макар че не очаквам да ми го дадат, но ще направя опит да науча каквото мога.
п.п.п.Извинявам се ако не съм споделил повече инфо, но в момента коренспондирам служебно от компа, и ако се сещам нещо друго ще го допълня в темата.

Прочете ли писмото на Георги ?

Сря Май 22, 2013 10:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
pradabg написа:
Прочете ли писмото на Георги ?

Още не съм. Но до края на седмицата ще направя всичко възможно да го прочета, и да видим за какво става въпрос.

Сря Май 22, 2013 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Колеги, въпросното Фори на bekas6621 вече е в екслоатация от вчера. Благодарим на всички колеги помогнали за положителния резултат. :good: и най-вече на pradabg. :bow: Кореспонденцията с FHI е дала резултат. А до колко добре са се справили с проблемите по колата от СМТ, ще разберем съвсем скоро. :hello:

Пет Юли 05, 2013 9:59 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27  >