Правила за пускане на обяви в раздела
Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru
| Автор |
Съобщение |
|
imprezaWRX
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 2:38 pm Постове: 1791 Местоположение: Белово
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Рейтинг: 0
|
|
Аз наскоро имах удоволствието да огледам от близо едно фори дизел.Собственика ми демонстрира студен старт.Много ми хареса,работеше тихо и равномерно.Попитах го дали е доволен,отговора-щом смених трибеката със форестер дизел....
|
|
|
|
| Пет Фев 13, 2009 2:54 pm |
|
|
|
nesretnika
|
AgentOrange написа: Не знам... Голяма мистерия се оказва тая миризма.
Моята импреза като я тормозя по разни тежки терени също смърди. Аз си мислех също, че е съединител, но изглежда е това за което се говори по-горе.
|
|
|
|
| Пет Фев 13, 2009 3:45 pm |
|
|
|
Koynov
Регистриран на: Сря Яну 07, 2009 11:25 am Постове: 56 Местоположение: Sliven
Автомобил: Forester Diesel,STurbo,OUTBACKB14
Рейтинг: 4
|
|
При мен силната миризма изчезна.
|
|
Последна промяна Koynov на Съб Сеп 26, 2009 2:47 pm, променена общо 1 път
|
|
| Пет Фев 13, 2009 6:36 pm |
|
|
|
Koynov
|
|
След като тази сутрин се окопах яката, искам да попитам колегите как на практика действат системите на тая кола. Ситуацията е следната, на стабилен напречен и надлъжен наклон, 25см. мокър сняг, колата не може да помръдне боксуват колелата по диагонал другите си стоят на едно място. Изключвам vdc пак същите гуми си боксуват, дърпам ръчна - все тая. Та въпросите ми хората с повече опит са следните:
1. Защо винаги боксува по диагонал, по-натоварените или по малко натоварените въртят? От какво зависи?
2. Нали системата за сигурност трябва да приложи усилие със спирачките на въртящите колела и за да се предаде сила(въртящ момент) на другите? Защо на практика нищо не се получава? Липса на мощност?
3. Възможно ли е позтавяне на задно lsd на този модел?
4. Имам контролна лампа за температурата на задния диференциал, това защо е? Очевидно е, че е отворен(както и предния)...
|
|
|
|
| Пон Мар 02, 2009 12:34 pm |
|
|
|
Legacy BTD
Регистриран на: Вто Яну 13, 2009 12:33 pm Постове: 80 Местоположение: София Рейтинг: 4
|
|
Здравей колега , задно ЛСД не мове да бъде поръчано или монтирано допълнително за съжаление на този модел.
В подобни ситуации само ти можеш да разбереш как се излиза, като търпеливо усетиш какво трябва и как да направия.
Аз имах интересно преживяване във кал със същото поколение, (бензинов) Форестер 2.0 (въпреки демултипликатора) със много много зор се измъкнах , миришеше значително на съединител след това, но го изкарах.
Така че тествай и ще намериш начина
|
|
|
|
| Пон Мар 02, 2009 1:14 pm |
|
|
|
Koynov
|
O. K. задното LSD го забравяме  Когато колата се движи системите работят ефективно, непрекъснато се сменят движещите колела по диагонал. Когато се потегля само на надлъжен наклон, пак няма проблеми. Но има ли напречен наклон, си върти само единия диагонал и май системата със спирачките въобще не помага... Не се пехвърля въртящ момент между две колела на една ос. Тоест едно колело със сцеление не е възможно да изтегли автомобила, в случаи че не е определено за двигателно. Ако някой има повече инфо за този модел (изглежда не се различава по нищо от предишния), моля да сподели!
|
|
|
|
| Вто Мар 03, 2009 10:12 am |
|
|
|
Koynov
|
След поредните тестове, мисля че тази кола няма тракшън. Има VDC, което работи страхотно, регулира газта, спира поднасянето чрез спирачките, но няма нищо общо с потеглянето на автомобила. В наклонено положение ако боксува единия диагонал, другите колела не помръдват  Колегите с импреса с VDC, би трябвало да имат същите наблюдения. Възможно ли е оборудване с тракшън?
|
|
|
|
| Вто Мар 03, 2009 4:39 pm |
|
|
|