Правила за пускане на обяви в раздела
Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru
| Автор |
Съобщение |
|
Balgarian
Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 1:19 pm Постове: 104 Местоположение: Varna Рейтинг: 0
|
sm написа: Въпрос: какви са впечатленията от скоростната кутия в градски условия и при задръствания?
Не знам точно какво имаш предвид, но се държи абсолютно адекватно. Тръгва и спира точно когато поискаш. Изтегля много добре от място, а ускорението при 2000 оборота е изключително добро. Между 50 и 60 км/ч се кара на 4-та скорост с предавателно число под 1-ца на ниски обороти и предполагам е икономично. Само в задръстванията при пълзене имам проблем дали на 1-ва или 2-ра да превключа. Иначе с габаритите много лесно се свиква. А гледната точка е перфектна, с електронното управление на седалката се променя веднага при нужда - обикновено в града карам с повдигната седалка за по-добра видимост.
_________________ Subaru Forester 2.0 TD XS 6MT 2N
|
|
|
|
| Пет Окт 31, 2008 11:28 pm |
|
|
|
sm
Регистриран на: Пет Окт 31, 2008 2:05 pm Постове: 7 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
|
Bulgarian, Благодаря за подробния отговор! Желая ти много положителни емоции с новата кола. Имах възможност да карам автомобила и ми направи впечатление, че хода на лоста при превключване на втора е доста дълъг и не много гладък. Сравнявайки пътното поведение с колата която сега карам (Форестър 2.0 4AT 2003): ускорението при потегляне е сравнимо; ускорението при изпреварване на дизела започва веднага след натискане на педала и е много по-добро; стабилността в завой при по-висока скорост е сравнима. Новия Форестър отвътре е просторен в сравнение със стария. Возенето при новия е по-добро - разликата се усеща най-добре на задните седалки.
|
|
|
|
| Съб Ное 01, 2008 10:48 am |
|
|
|
HRISTO_ALBENA
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 2:25 pm Постове: 16 Местоположение: варна Рейтинг: 0
|
|
Здравейте на всички членове на този клуб- отдавна смятам, че Субару е отлична кола,но сега след като съм решил да си я закупя от магазина...ми стана много гот като чета вашите мнения .Смятам да стана горд собственик на новия Субару Форестър 2009 .
|
|
|
|
| Съб Ное 01, 2008 3:55 pm |
|
|
|
pbalinov
|
И аз. Вече пуснах Галант-а си за продажба. Искам Форестър 
|
|
|
|
| Пон Ное 10, 2008 6:07 pm |
|
|
|
tisho
Active AWD
Регистриран на: Нед Май 18, 2008 7:31 pm Постове: 551 Местоположение: покрай морето
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171   
|
|
---
|
|
Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 10:42 am, променена общо 1 път
|
|
| Пон Ное 10, 2008 7:28 pm |
|
|
|
bubaru
|

Здравей колега с новия Форестър дизел.
Аз много съм се наточил да си взимам такъв, но имам някой опасения.Надявам се да ми ги разсееш.
Сега карам Авенсис 2.0 Д4Д 2007 г., който вече е на 70000 км.Пролетта като наближи 100000 км мислех да го сменям с форестър дизел.Винаги съм бил фен на субару и затова реших , че дойде момента.Притеснява ме обаче управлението на колата.Това, което най много ме изнервя в сегашния ми авенсис е тромавото управление, безчуствен волан, сравнително лоша стабилност в по-остри завои с висока скорост, както и голямото усукване на купето.Тя, моята тойота е и комби, може би затова допълнително се усуква.Също много ме дразни и доста тежкия волан, преди това навъртях 75000 км на бензинов авенсис лимузина, който беше с електрическо серво и въобще като цяло по-добре стоеше на пътя.Та въпроса ми към теб е, как усещаш ти субаруто като пътно поведение. Защото ако се кълчи и клатушка като авенсиса не бих се разочаровал с покупката му.Друга принципна слабост според мен на тези авенсиси е доста долнопробно тракащия преден мост.След 10000 км. почва да дрънка по бабуните и паветата, без реално нещо да се е разбило в него, просто така си е конструиран.Как е субаруто, предпочитам да вози по стегнато и твърдо, но не и да ми дрънчи по напречните прорези на пътя.Абе не знам дали ме разбираш, но ако си карал съвременен модел на BMW примерно, ето това е управление на автомобил, прецизно, стабилно, без да те дразни, напротив подстрекава към по-спортно шофиране.Може да вози твърдо, но не и нескопосно.Как виждаш ти субаруто по отношение на тези дисциплини.
Поздрави на феновете.
|
|
|
|
| Пон Ное 10, 2008 8:25 pm |
|
|
|
Balgarian
Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 1:19 pm Постове: 104 Местоположение: Varna Рейтинг: 0
|
|
За отвора и автомивката: Не се замислял по този въпрос, но след като може да се кара на дъжд не виждам проблем. Мен ме притесняваха повече ниско прелитащи птици, но досега за 20 дена е влязло само едно листо - при това в паркирано състояние. Решетка няма на отвора, но и не смятам да слагам - японците си знаят работата.
|
|
|
|
| Пон Ное 10, 2008 8:30 pm |
|
|
|
Balgarian
|

За управлението: Авенсис не съм карал досега, както и БМВ. Но съм карал много модели на следните марки: ЗАЗ  , ВАЗ  , Пежо, Шкода, Хюндай. Имам навъртяни само около 200 000 км. с кола за 20 години предвид на това, че работата ми е да карам друго превозно средство. Определено Форестъра беше качествен скок нагоре при мен относно поведението му на пътя. За мен определено това е колата за нашите пътища. Поне от 10 години карам основно само с една ръка. С управлението на Форестъра свикнах само за 4 дни. Наистина возенето му е леко твърдо, но определено комфортно. Започвам да разбирам малоумниците които карат неразумно бързо. Скоростта просто не се усеща, както и времето за прехода. Това е първата кола в която не пуша, а два часа не ги усещам. В завой също е много стабилна. Когато натиснеш педала веднага задницата се изправя хоризонтално, дори опитах с ябълки насипно в багажника - не се разхождат по завоите.
Все пак в инструкцията пише, че това е кола с повишен риск от преобръщане на завой поради високия просвет.
Като гледам си напред с материала щом навърташ 100 000 за две години. Най-добре прецени сам на тест-драйв.
|
|
|
|
| Пон Ное 10, 2008 9:13 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109  
|
|
авенсиса е пълна трагедия - тотално съм разочарован от него - в Айтоския проход ми прилоша в завоите. Танцува задницата, клати ... просто имах други очаквания. След возията на Форестер-а за малко да хвръкнем навън от завоите - малко надценихме тойодата.
Един познат определи авенсис по следния начин: "кола без характер", с което напълно съм съгласен. Двигателя е ОК, но в този клас това далеч не е достатъчно. Никаква идея какво се случва с колата на пътя - обратната информация е близо до минимума.
_________________ https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs
|
|
|
|
| Пон Ное 10, 2008 9:43 pm |
|
|
|
bubaru
|

Здравей Ender,
Напълно съм съгласен с теб,авенсиса е все пак не лоша кола, но без характер. Може би ще е най-добре да покарам един нов форестър за да добия представа.Не знам дали имате впечатления от Аутбек, последните модели, но аз на един импровизиран тестдрайф в София покарах малко един автоматик 2,5 и леко се разочаровах.Стори ми се подобен на авенсиса, тресеше по неравностите и най-вече на дупки много му подскачаше кормилната уредба и самия волан.Приятно звучеше, но не ме убеди особено като поведение, макар и да го карах малко.Надаявам се да не съм си въобразил нещо ,а и предполагам форестъра е различен.Аз покарах тогава и предишния Фори, но 2,5 турбо, 230 к.с., там усещането е друго, много кеф , но и много бензиностанции.
Дано при новия Фори са напипали златната среда.Лошото е , че сериозен тестдрайф не се предлага.Обикновено ти дават да врътнеш 5-6 км. от което не добиваш никаква представа и после стреляш в тъмното.Е, то зависи и от колата.Един приятел ми даде да се разходя за 5 мин. с новото му 530 д и честно казано и досега съм сигурен, че няма да съжалявам ако карам тази кола, но това е друга тема.Не искам да оставате с усещането , че съм някакъв бмв фен, даже напротив, повече харесвам и ценя много други марки, но истината е , че напоследък покарах почти всички нови модели на бмв, я на тестдрайф, я като рент кар в чужбина и нито един модел не ме разочарова.Искрено се надявам и форито да е така.
|
|
|
|
| Пон Ное 10, 2008 11:18 pm |
|
|
|
Vladi4
Регистриран на: Сря Май 14, 2008 1:29 pm Постове: 72 Местоположение: Пазарджик Рейтинг: 0
|
Колеги не е коректно да се сравняват коли от различен клас и цена. Форестъра е около 50000 лв и не може да се сравнява с БМВ, която е над 100000 лв. И аз, ако имах такива пари и възможности щях да си купя Х5, а не Форестър но...
Форестъра може да се сравнява с Тойота Рав4, с Митсубиши Оутлендър, Нисан Х-трейл, там Пежо и Ситроен който се напънаха да правят и те "джипове".
При такива коректни сравнения Форестъра без съмнение е пред всички останали по отношение на возия, цена и качество на изработка, но да се сравнява с БМВ ..... 
|
|
|
|
| Вто Ное 11, 2008 9:29 am |
|
|
|
bubaru
|
|
Да така е, аз използвах бмв-то за пример , а не като сравнение, явно грешно сте ме разбрали.
Искам да попитам , ако някой от вас има нов форестър, но бензин 2.0 , какъв разход има -градско, средно,извънградско?Идеята ми е да разбера колко по-икономичен е бензина от дизела, отделен е въпроса за динамиката, очевидно при еднаква мощност, 347 нм спрямо 196 нм, не би трябвало да има спор.
|
|
|
|
| Вто Ное 11, 2008 9:49 am |
|
|
|
imprezaWRX
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 2:38 pm Постове: 1791 Местоположение: Белово
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Рейтинг: 0
|
Vladi4 написа: И аз, ако имах такива пари и възможности щях да си купя Х5, а не Форестър но... а аз пак ще си купя субару!за БМВ не ща и да чуя,големи кошници. 
_________________ 201 HP tunet 3S-GE
|
|
|
|
| Вто Ное 11, 2008 9:49 am |
|
|
|
lantov
Форко-Отворко
Регистриран на: Сря Апр 16, 2008 12:13 pm Постове: 257 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0 Auto
|
bubaru написа: Да така е, аз използвах бмв-то за пример , а не като сравнение, явно грешно сте ме разбрали. Искам да попитам , ако някой от вас има нов форестър, но бензин 2.0 , какъв разход има -градско, средно,извънградско?Идеята ми е да разбера колко по-икономичен е бензина от дизела, отделен е въпроса за динамиката, очевидно при еднаква мощност, 347 нм спрямо 196 нм, не би трябвало да има спор.
2.0-литра автоматик, на 8000км
градско София: между 11/100 (по-дълъг маршрут в София) и 13.5/100 (кратко за по 5км и от студен мотор), това за пролет, лято и есен
изрънградско: магистрала ~9-9.5/100 при скорост 130-140; обикновенния път около и под 8/100 при скорост 100-110
средно София-Бургас се връзва 8.4/100
при много внимателно каране (90-100 на прав участък) е слизала до 7/100, но това е само заради рекорда 
_________________ Subaru Forester MY09 2.0XS 4Q E-4AT
|
|
|
|
| Вто Ное 11, 2008 10:42 am |
|
|
|
Vladi4
Регистриран на: Сря Май 14, 2008 1:29 pm Постове: 72 Местоположение: Пазарджик Рейтинг: 0
|
2.0 бензин с механични скорости нов Форестър. 9 до 10/100 градско. Рядко стига 10/100 трябва да има много големи задръствания. Извън градско пада до 8,4/100 при скорости до 120 км/час, при спокойно и кротко каране. Минеш ли в "състезателен" режим, газ, спирачки, мен никой не може да ме мине, разхода се качва до над 14/100 
|
|
|
|
| Вто Ное 11, 2008 12:51 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
|
Vladi4 написа: 2.0 бензин с механични скорости нов Форестър. 9 до 10/100 градско. Рядко стига 10/100 трябва да има много големи задръствания. Извън градско пада до 8,4/100 при скорости до 120 км/час, при спокойно и кротко каране. Минеш ли в "състезателен" режим, газ, спирачки, мен никой не може да ме мине, разхода се качва до над 14/100 
няма да е зле да отбележиш за кой град става дума, защото определено в различните градове има различен трафик.
|
|
|
|
| Вто Ное 11, 2008 1:12 pm |
|
|
|
tisho
Active AWD
Регистриран на: Нед Май 18, 2008 7:31 pm Постове: 551 Местоположение: покрай морето
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171   
|
|
---
|
|
Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 10:41 am, променена общо 1 път
|
|
| Вто Ное 11, 2008 2:08 pm |
|
|
|
Profiler
Регистриран на: Чет Юни 05, 2008 8:08 am Постове: 194 Местоположение: Варна
Автомобил: Forester 2.0 MT '98
|
ender написа: Vladi4 написа: 2.0 бензин с механични скорости нов Форестър. 9 до 10/100 градско. Рядко стига 10/100 трябва да има много големи задръствания. Извън градско пада до 8,4/100 при скорости до 120 км/час, при спокойно и кротко каране. Минеш ли в "състезателен" режим, газ, спирачки, мен никой не може да ме мине, разхода се качва до над 14/100  няма да е зле да отбележиш за кой град става дума, защото определено в различните градове има различен трафик.
ами в подписа му пише Пазарджик
|
|
|
|
| Вто Ное 11, 2008 2:24 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
|
Profiler написа: ender написа: Vladi4 написа: 2.0 бензин с механични скорости нов Форестър. 9 до 10/100 градско. Рядко стига 10/100 трябва да има много големи задръствания. Извън градско пада до 8,4/100 при скорости до 120 км/час, при спокойно и кротко каране. Минеш ли в "състезателен" режим, газ, спирачки, мен никой не може да ме мине, разхода се качва до над 14/100  няма да е зле да отбележиш за кой град става дума, защото определено в различните градове има различен трафик. ами в подписа му пише Пазарджик
това го видях, но имам достатъчно познати оттам , които повече време прекарват в Пловдив. Колегата Lantov малко по-горе си е написал къде го засича независимо от подписа. Tisho също дава подробна информация...
нямам намерение да се заяждам - просто искам да кажа, че е важно да се зане къде се кара автомобил.
|
|
|
|
| Вто Ное 11, 2008 3:43 pm |
|
|
|
Vladi4
|
От Пазарджик съм, но разхода за градското съм го дал за Пловдив.
В Пазарджик, никога до сега не е имало задръствания слава богу. 
|
|
|
|
| Вто Ное 11, 2008 6:17 pm |
|
|
|