miketod написа:
Колеги, виждам че темата не е движена дълго време (явно всички се оправяте с филтъра), но все пак искам да питам на някой случвало ли му се е индикатора за запушен филтър да мига (не само да светне).
Днес като запалих сутринта, лампата ми светна. Докато стигна до работа (3-4 км) започна да мига.
Реших след работа да го продухам. Минах почти 50 км по магистралата (до Вакарел и обратно) но лампата продължи да си мига.
Явно ще се разходя до сервиза, но ако някой е имал подобна ситуация ще се раздвам да сподели опит.
P.S досега два пъти ми е светнала лампата и след леко продухване се оправя, но никога преди не е мигала.
Аз преди два дни го имах същият проблем.
Та да ти обясня какво ми се случи. И аз като теб газ до дупка по магистралата до Вакарел и обратно, но уви пак мигаше.
После газ към сервиза след което ми го нулираха и казаха:
Това е аларма че и маслото ми е за смяна поради факта че наближавам 30 000 КМ. Обаче аз тази смяна си я направих на 25 000 КМ. Тоест има брояч който е вързан с маслото и този филтър за твърди частици.
Но с две думи - нулираха го и сега си е ок.
За да се чисти филтъра с газ на дълъг път - трябва да е светнал постоянно, не да мига
Ти как го реши проблема при теб???