Правила за пускане на обяви в раздела
Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru
| Автор |
Съобщение |
|
dancho.danev
Регистриран на: Нед Дек 05, 2010 7:13 pm Постове: 219 Местоположение: Trun,Schweiz
Автомобил: subaru Impreza 20d Limited S
Рейтинг: 200    
|
|
Здравейте бъдещи колеги! Нов съм във фофума и не съм сигурен,че тук е мястото за моите въпроси,но само тук се говори за IMPREZA след 2009г. Опитът ми със SUBARU е нула за това моля да ми простите ако задавам глупави въпроси. Решил съм да си купувам IMPREZA но не мога да реша бензин или дизел. Живея в планински район и правя около 30 000км годишно.Бих желал да получа мнение от притежатели на такива автомобили защо са избрали дизел или съответно бензиновия вариант? Може да се питате защо съм избрал кола която непознавам? Ами много е просто,тук половината от автопарка е SUBARU. Благодаря предварително на всички отзовали се!
|
|
|
|
| Вто Фев 08, 2011 4:20 pm |
|
|
|
bubaru
|

Добре дошъл. Ако ще купуваш нова кола, вариантите са: 1.5 бензин-МТ или автомат-забрави го като вариант-много е тромав модела. 2.0 дизел-само с ръчни скорости, много икономичен, добра динамика,но дизелов звук и няма демултипликатор 2.0 бензин-мощността е еднаква-150 к.с. ,освен с ръчна кутия и демултипликатор, се предлага и с автоматична кутия(без демултипликатор)-това за някои е определящо. Динамиката на бензина е малко по-слаба от дизела, главно заради по-ниския въртящ момент, особено се усеща при автомата, където имаш само 4 предавки и повече загуби. Щом живееш в Швейцария, значи повече от 120 колата рядко ще вдига  , тогава предполагаемата разлика в разхода спрямо дизела и бензина, няма да е повече от 2-3 литра на 100 км., в полза на дизела естествено. Не знам дали при вас все още се предлага WRX модел, който беше 230 к.с.-2,5 турбо , сега вече е 265 к.с.-това е много по-динамична и сериозна кола от горните, но цената и разхода на бензин са още по-високи. Ако се приеме, че 2.0 бензин ще харчи 3 л. повече спрямо дизела, то за 30000 км, това са 900 л. повече годишно. Не знам цените на горивата в Швейцария как са сега, сметни си ти разликата. Почти съм убеден , че дизел модела с еднакви екстри е по-скъп с няколко хиляди евро(франка), така че виж след колко км. тази разлика се избива. Но ако тръгнеш да правиш тази сметка, трябва да вземеш в предвид, каското за този период, данъци, цените на обслужване и т.н. Възможно е да се окаже , че дизела няма да ти спести много или почти нищо. Аз бих избрал 2.0 бензин с МТ-имаш превъзходен и доказано здрав двигател, демултипликатор за по-тежки моменти, прилична динамика, ако не си рейсър  , истински боксер звук. Дизела е по-динамичен , има и по-евтина опция за малко вдигане на мощността след време, но скапва понякога по-рано съединителя, загрява по-бавно при минусови температури, все още няма достатъчни данни за реалния му ресурс. Всичко е малко относително все пак, предполагам там има лесна възможност да направиш тест на колите и да прецениш сам кое те радва повече. Не споменавам най-доброто- STI, по обясними причини. Успех.
|
|
5
|
|
| Вто Фев 08, 2011 5:11 pm |
|
|
|
taipan
|
Бойчо много добре го описа Два основни фактора: 1. Финансов - за 30 000 км/годишно отива силно към боксер дизел 2. Fun фактор - индивидуално е - някой обичат тих двигател, а при доускорение да ги натиска седалката - дизел, други обичат да ускоряват почти равномерно до прекъсвач на фона на боксер звук - бензинов боксер. П.С. Импресата 1.5 си е нормално ускоряваща кола. До 100 е за 10, 11 сек. Голф 1.8 8v GTI беше 10 сек, един от бързите ми дизели преди години беше 11.5 сек http://www.youtube.com/watch?v=jg2xTE1OTso
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Вто Фев 08, 2011 5:55 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
| Вто Фев 08, 2011 6:36 pm |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
И аз нямах опит преди да купя Форко дизел ама за миг не съжалявам! Звука си е доста Боксерен, ускорението и мощността на ниво, разход при 120 км/ч 6.2л. Мноооого съм доволен от избора си и след изтичане на гаранцията слагам чипче на 185 кс. за спорта 
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Вто Фев 08, 2011 9:39 pm |
|
|
|
DARKO1
Регистриран на: Чет Юни 24, 2010 5:21 pm Постове: 132 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
|
bubaru написа: Ако се приеме, че 2.0 бензин ще харчи 3 л. повече спрямо дизела, то за 30000 км, това са 900 л. повече годишно. 90 л.? 
|
|
|
|
| Вто Фев 08, 2011 11:59 pm |
|
|
|
Miro1972
|
DARKO1 написа: 90 л.?  Греешка! Разхода се засича на100 км а не на 1000 км. Или 30000. = 300 х 100км х 3л или 900литра
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Сря Фев 09, 2011 7:07 am |
|
|
|
DARKO1
Регистриран на: Чет Юни 24, 2010 5:21 pm Постове: 132 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
|
mirovarna написа: DARKO1 написа: 90 л.?  Греешка! Разхода се засича на100 км а не на 1000 км. Или 30000. = 300 х 100км х 3л или 900литра Вярно, прав си! Просто изглеждаше ужасно много... пък и не обичам да смятам! 
|
|
|
|
| Сря Фев 09, 2011 10:08 am |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
По книжка мойта госпойца 1.5АТ вдига 100 за 14 сек  Никога не засекох в реални условия за колко стига до 100, ама и не ми се занимава. Като пари за гориво разхода е като на дизела, но дизела е самолет в сравнение с мойта.
|
|
|
|
| Чет Фев 10, 2011 7:43 pm |
|
|
|
ipantov
Регистриран на: Съб Дек 11, 2010 4:56 pm Постове: 149 Местоположение: stara zagora Рейтинг: 23
|
|
| Чет Фев 10, 2011 10:52 pm |
|
|
|
dancho.danev
Регистриран на: Нед Дек 05, 2010 7:13 pm Постове: 219 Местоположение: Trun,Schweiz
|

Благодаря на всички отзовали се!Явно тази кола е доста екзотична за България което е много жалко.Тук се продават и можеш да видиш по улиците абсолютно всичко с изключение на варианта 1.5 бензин.Може би в равното са актуални,но в Алпите където живея аз на почит е двулитровия мотор и от там нагоре.WRX или STI са страхотни,но това е кола която да караш за удоволствие а на мен ми трябва да ме вози евтино като ходя на работа при максимална сигурност. Тук зимата е 6 месеца. Тия сметки със разхода и аз съм ги правил. Нафтата е със 6-10 рапена (така се казват стотинките тук) по скъпа от бензина,но пак си на сметка. Разликата в цената между 2.0 бензин и 2.0 дизел при еднакво ниво на оборудване не е огромна. Дизела е по скъп.Автомата вдига цената и си е голямо удобство,но тези 4 скорости бяха актуални миналия век. От много време хората правят 6 степенни авт.кутии. Тия дни си покарах и бензинова и дизелова IMPREZA. Не може да се отрече,че и двете вървят много добре. Страхотно стабилни са в завоите.Ускорението е повече от достатъчно. При стръмни изкачвания ми се струва,че дизела има предимство. Още съм в размисли,но везните клонят към дизела. Това е първият им такъв мотор,но се надявам да не са се издънили. Продължавам да приемам всякакви мнения и съвети до края на месеца.Тогава ще подписваме договора за лизинга. Март ще се похваля с новата придобивка. Поздрави на всички!!!
|
|
|
|
| Пет Фев 11, 2011 7:49 pm |
|
|
|
bubaru
|
Избрал си правилния автомобил, дизел или бензин, все едно, важното е да ти харесва. Чакаме снимки.
|
|
|
|
| Пет Фев 11, 2011 9:55 pm |
|
|
|
molloy
Регистриран на: Пет Ное 26, 2010 8:18 am Постове: 7 Местоположение: Тромсьо, Норвегия
Автомобил: Subaru Forester 2.0d 2010
Рейтинг: 0
|

Привет и от мен! Не мога да дам съвет за дилемата дизел/бензин, защото съм карал бензиново Субару само няколко часа. Мога обаче да споделя, че съм повече от доволен от представянето на моя Форестър дизел при зимни условия. Апропо, зимата при мен е с един месец по-дълга. Не съм си представял, че можеш толкова лесно да изкачиш и най-стръмните заледени улици с такава лекота. Много е приятно да си толкова сигурен в колата си и да гледаш например как Toyota RAV4 буксува, а ти си минаваш сякаш караш по асфалт. AWD системата на Субару наистина заслужава безупречната си репутация. Аз купих дизел без никакъв опит и съм много щастлив с избора си. За някои хора е проблем ръчната скоростна кутия, ако са свикнали с автоматична, но това са си лични предпочитания, освен, разбира се, ако не живееш в огромен град, където всеки ден минаваш през десетки сфетофари и задръствания. В последния случай автоматът несъмнено е за предпочитане. За двигателя четох доста и едиственото слабо място е износване на съединител. Дизелът тепърва трябва да се докаже, още е прекалено нов.
|
|
|
|
| Пет Фев 11, 2011 11:14 pm |
|
|
|
dancho.danev
|
|
Жребият е хвърлен!!! Иначе казано подписа е сложен. Ще бъде ДИЗЕЛ. Не можах да устоя на този огромен въртящ момент и на малкия разход на гориво. Колата която карах е базов модел и е доста куха от към екстри,затова си поръчах една красавица сребърен металик (носи на мръсотия) от лимитираната серия произведени за Швейцария със всички екстри които предлага модела. Ще бъде доставена на 03.03 в 14.00ч.До тогава чакането му е майката.
|
|
|
|
| Вто Фев 22, 2011 5:08 pm |
|
|
|
Miro1972
|
dancho.danev написа: Жребият е хвърлен!!! Иначе казано подписа е сложен. Ще бъде ДИЗЕЛ. Ще бъде доставена на 03.03 в 14.00ч.До тогава чакането му е майката. Браво ! Браво! Няма да съжаляваш .КЕФА Е ОГРОМЕН ! Добра дата си избрал за рожден ден  03.03 ! Да го кръстиш БОРИМЕЧКАТА 
|
|
|
|
| Вто Фев 22, 2011 6:56 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
|
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Вто Фев 22, 2011 10:39 pm |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
|
8.6 от 0 до 100 за дизела. коет си е доста впечетляващо. И аз бих заложил на дизела. Демултипликатора е доста яко нещо, ако ще се кара в пресечени терени често, ама то ако ше се кара често е по добре да е по високо. На заснежен път аутбек дизел варви без грешка и не му трябва демултипликатор все пак е sym awd.
|
|
|
|
| Чет Фев 24, 2011 12:06 pm |
|
|
|
bubaru
|
Ако следваме здравия разум и се абстрахираме някои фън фактори, дизела е перфектен избор и за 4-те модела-Фори, Импреза,Легаси/Аутбек. Единствения сериозен минус , е че няма все още автомат, което много хора търсят. А и един живот живеем, така че не може само със здрав разум 
|
|
|
|
| Чет Фев 24, 2011 12:23 pm |
|
|
|
taipan
|
Честито за избора и чакаме снимки в действие ! Бойчо 
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Чет Фев 24, 2011 12:46 pm |
|
|
|
dancho.danev
|

Здравейте,вече си имам моя IMPREZA. Позабавих се малко,но трябваше да добия представа от МОЯТА кола а и отскочих до Бг. да върна старата. Получаването на колата стана точно в 14.00ч както беше обещано въпреки,че ние бяхме там 1ч по рано.След още няколко подписа и окончателното оформяне на документите бяхме поканени в авто салона а там ни очакваха още изненади. Бяха обули колата с нови зимни гуми Continental на 16 цолови стоманени джанти а оригиналните 17ки бяха опаковани и натоватени. За допълнително плащане и дума не стана. При натискане на старт бутона е много приятно да видиш,че резервоара ти е пълен до капачката.Вече навъртях 1500км така,че мога да изкажа и аз мнение за този модел. 1.Колата е много тиха. Мотора мърка приятно като дебел добре нахранен котарак. Все още не съм вдигал над 3000об но и това ще стане. Шум от гумите не се чува,но тук пътищата са добри,а и Continental е номер 1 за тази зима според повечето класации. 2.Обявения среден разход от 6/100 смесено каране може да се подобри.Аз постигнах 5.7 при спокоино каране,но това зависи много от задкормилното устроиство. 3.Скоростната кутия е сметната чудесно и работи безупречно. 4.Най гадния недостатък е разтрисането на цялата кола при спиране когато паднат оборотите.Явно това е някаква конструктивна глупост от японска страна с която трябва да свикнем. 5.Нямам дискове с карти на източна Европа за навигацията.Може ли някой да помогне с нещо? За сега толкова. Който изка може да види как изглежда придобивката ми. http://dancho66.snimka.bg/automobiles/subaru-impreza.577167
|
|
|
|
| Съб Мар 12, 2011 4:59 pm |
|
|
|