Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема
 Покупка на Legacy или Outback Дизел на старо! 
Автор Съобщение

Постове: 47
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, оглеждам се да се завърна към любимата марка тъй като вече две години и изневерявам но смятам това скоро да свърши.
Попринцип най-много ми се иска да имам H6 Legacy или Outback, но
за жалост изборът на тази модификация е на по-стари автомобили от 2004-2005 година. Не искам да се връщам назад толкова много с годините при положение че сега имам безпроблемна кола от 2009г.
Знам и 2.5 също е добър двигател и достатъчен за семеен автомобил!
Основното нещо което ме накара да погледна към дизелите е едно мое преживяване от последните дни.
На кратко един преход София-Смолян–София, Магистрала подържане на 150-160км/ч без проблеми, път със завой дупки отлично ускорение в правите. И в края на деня изхабен по-малко от половината резервоар и среден разход 6.7л/100км. И тези резултати със служебната Шкода Октавия /комби/1.9 дизел с 105к.с.
Точно в този момент се замислих за Любимата марка но с Дизелова кръв.
Веднага разгледах обявите и намерих два екземпляра но в Сливен и Легаси и Аутбек изглеждат добре остройват ме като години!
Можете ли да ми кажете какво трябва да гледам при Дизеловите модификаций има ли къде да се проверят колите в Сливен?
Това са двета обяви:
http://www.cars.bg/u611524

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

П.С. Ако някой има впечетления от колите или търговеца нека да сподели!

Пон Май 07, 2012 2:31 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имам Форко Дизел- разход Варна 7.5-8.5 , извънградско 140-160км/ч 7.2-7.6! Все пак в AWD :D Не го сменям за редови дизел никогаш! Закачи колите на компютър защото тези години имаха проблеми с ДПФ филтъра! Огледай и амортисоирите

Пон Май 07, 2012 4:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тия модели май вървяха без DPF филтър. Основния им недостатък според мен е малко зле оразмерената скоростна кутия с 5 степени. Все пак покарай и прецени, може и да не те дразни това. После на всички модели сложиха 6МТ

Вто Май 08, 2012 10:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 205
Автомобил: Legacy diesel
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, моето Легаси 2010г. дизел го взех от частно лице, но е вкарано от въпросния търговец. След като го купих, макар, че е новичко го закарах на сервиз, обслужих го и го прегледаха по ходова част, двигател, боя и т.н. Нямаше абсолютно никакви проблеми. До сега не съм имал проблем с колата. Също е от Италия, Помполи както и 2-те, които ти гледаш. За да стигне ниска цена, каското, гражданската са на вноски и все едно ги няма. Винетката е едноседмична и обърни внимание на гумите, единствената ми забележка бяха те, не ставаха. Знам, че правят бартери без да си изнасилват клиентите. Ако мога с друго да помогна, пишете ! :)

Вто Май 15, 2012 3:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Днес пътувах специално до Сливен заради аутбека.
1. Сервизната книжка е поправяна.
2. Скоростите ... Без коментар
3. Съединител ... Също
4. Задмоте амортисьори са за смяна ... Толкова тропане няма никъде
5. Нещо в кормилната уредба не е в ред. Като влязох в минимални дупчици удря и тресе волан
6. Мотора прекъсва и тресе неравномерно Понеже баща ми кара дизелов форестър и знам как дърпа на 2ра, при този автомобил все едно имаш 90 коня под капака. Клиото ми 1.4 дърпа повече от него.
7. Навигацията е умряла ... Работи и си личи как е изтръгната старата и сложена тази ... Лепилото не са успели да го махнат ...
8. Няма резервна гума ...

Един плюс има ... Нови зимни гуми ...

Predvaritelno se izvinqvam za latinicata no pisnha ot tela.
Dnes pytuvah specialno do sliven zaradi outbacka.
1. Serviznata knijka e popravqna.
2. Skorostite ... Bez komentar
3. Syedinitelq ... Syshto
4. Zadnite amortisiori sa za smqna ... Tolkova tropane nqma nikyde
5. Neshto v kormilnata uredva ne e v red. Kato vlqzoh v minimalni dupchici udrq i trese volan
6. Motora prekysva i trese neravnomerno. Poneje bashta mi kara diselov forestyr i znam kak dyrpa na 2ra, pri tozi avtomobil vse edno imash 90 konq pod kapaka. Clioto mi 1.4 dyrpa poveche ot nego.
7. Navigaciqta e umrqla ... Raboti i si lichi kak e iztrygnata starata i slojena tazi ... Lepiloto ne sa uspeli da go mahnatn ...
8. Nqma rezervna guma ...

Edin plus ima ... Novi zimni gumi ...

Пет Май 18, 2012 1:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Съжалявам, че те подведох колега. Моето Легаси няма забележка и знам, че пак тия хора са го вкарали, но за техен познат от когото го купих. Много е кофти, че си загубил време но БГ ако съм гледал 20 автомобила преди да избера моя 19 са били чиста измама както в твоя случай. Успех, огледай се в други държави какво има.
Ако имаш време сподели как е подправена сервизната. Легасито също ли е зле?
Успех! :)

Пет Май 18, 2012 1:29 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
забравих да кажа за обилния бял дим от ауспусите, дори след като стоя запалена 20 мин и я карах ... Сервизната книжка принципно по много тъп начин... Първата заглавна страница където пише за първата регистрация/дата на първоначална покупка... Хартията е индигова... Оригиналното мастило отдолу е с дата края на 2007 и отгоре с черен химикалл е поправено на август 2008 ... И не успях да разбера как така след като е сервизирана на 116 000 км. А в момента е на 117 двигателя работи като на 500 а скоростната кутия е като на москвич ... Като се замисля даже на дядо ми москвича по лесно влизат предавките. Съединителя като го мръснеш с 1 см и колата гасне... Супер износен едвам отделя в крайно долно положение. Легасито не го погледнах даже след разочарованието ми от аутбека... Не знам колко са точни, но преди да тръгна по тела ме убедиха че колата е в изрядно състояние а то нищо общо... Трябва да налея поне 9 хилки да я вкарам в пътя... Ужасен съм

zabravih da kaja za obilniq bql dim ot auspusite dori sled kato stoq zapalena 20 min i q karah ... Serviznata knijka principno po mnogo typ nachin ... Pyrvata zaglavna stranica kydeto pishe za pyrvata registraciq/data na pyrvonachalna pokupka ... Hartiqta e indigova ... Originalnoto mastilo otdolu e s data kraq na 2007 i otgore s cheren himikal e popraveno na avgust 2008 ... I ne uspqh da razbera kak taka sled kato e servizirana na 116 000 km. A v momenta e na 117 dvigatelq raboti kato na 500 a skorostnata kutiq e kato na moskvich ... Kato se zamislq daje na dqdo mi moskvicha po lesno vlizat predavkite. Syedinitelq kato go mrysnesh s 1 sm kolata gasne ... Super iznosen edvam otlepq v kraino dolno polojenie. legacyto ne go poglednah daje sled razocharovanieto mi ot outbacka ... Ne znam kolko sa tochni, no predi da trygna po tela me ubediha che kolata e v izrqdno systoqnie a to nishto obshto ... Trqbva da naleq pone 9 hilki da q vkaram v pytq ...... Ujasen sym

Пет Май 18, 2012 7:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
По телефона всички са изрядни. Дано повече хора го видят поста да знаят за какво става дума и да не бият път на вятъра. Съжалявам, че така се е получило колега.

Съб Май 19, 2012 11:16 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 144
Автомобил: Легаси 2,0 D
Рейтинг: 46
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Абе човек с тази тема направо ме уби.Имам чувство,че говориш за кола за скрап.И понеже имам кола със същия мотор направо не съм спал.Ако ме чака същият разпад на 100 000 км,да я продавам докато е на 25000.
Успех и дано си намериш читава кола.

Съб Май 19, 2012 9:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Преди две седмици карах един наш Форестър на 90 000 с безупречен мотор, не виждам какво може да му стане освен вече да се е разработил.

Нед Май 20, 2012 12:42 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Евгени, тези екземпляри са "смачкани" от каране, сигурно са на по 300 000 и повече.
За твоята не бери грижа, сменяй маслото навреме, читава нафта и няма да имаш проблеми.
Говоря от личен опит.

Дано колегата си намери читав екземпляр. :good:

Пон Май 21, 2012 9:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Всеизвестен факт е ,че италианците не сменят масло на колите си! Щом е преправяна сервизната книжка немам думи. Както знаем дизела си хапва масълце ако се кара във високите обороти , а лампа за ниско ниво не светва!!! Ха сега познайте какво му се е случвало на Аутбека?!? И защо работи като трактор. МЪРЛЯЧИ

Пон Май 21, 2012 10:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма кaк 60 милиона италианци да са мърлячи или 80 милиона германци да не са. Просто в България се вкарват най-уморените коли, а условията за вкарването на такива коли от Италия в България са много добри. То си личи по цената...никой не продава дадена кола евтино без причина.

Вто Май 22, 2012 11:01 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 178
Автомобил: Subaru Forester 2008 2.0 TD
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Абе прав си ама има гьолове дето има риба и други такива в които рибата е много умешана с водата ROFL
Въпрос на самосъзнание, манталитет, култура и на кой - колко му пука. За италианците сме чували всички. Прав си че не всички са така, но в процентно съотношение са от водещите в класацията...
:race: :-P :old: :turbo: :guitar: :beer: :beach:
Съгласен ли си? :good:

Вто Май 22, 2012 11:39 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Най-накрая се прибрах ... Голямо обикаляне беше ... обиколих света направо :) ... България де :)

Да попиша малко от компа, че от този телелефон се побърках.
Ако има как да кажа на всички които да си купят Субару, което не е ново и е внесено в повечето случаи в какви филми се вкарват като мен :) :D . Направо няколко пъти (20-30) се качвам с 200 км/ч в дадено суби и излизам с 300км/ч от него.
Само едно ми хареса ... но замина за 1 ден, докато му се обадя на човека да му потвърдя и той ми вика преди 5 мин го продадох. Ставаше въпрос за едно фори 2.5XT от Монтана. Беше уникално запазено :).

Успех на всички търсещи. ЕВАЛА на всички намерили ...

Това може би е последния ми пост тук. След няколко години пак ще търся суби.
Ако искате вярвайте, но като го пиша това сълзи ми потичат от очите ... а се случва рядко ... Все едно откъсвам част от мен и я захвърлям на болкука. ЗНАМ ЕДНО ... НЯКОЙ ДЕН ЩЕ БЪДА СРЕД ВАС. Вероятно когато имам възможност да си взема по ново и поддържано суби. Благодаря на всички !!!

Симетрията създава баланс ! Баланса дава контрол ! Контрола е всичко на пътя ! С любов ... :bow: SUBARU !!!

Нед Май 27, 2012 12:15 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 178
Автомобил: Subaru Forester 2008 2.0 TD
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега, явно си купил друга кола (до колкото те разбирам). Ако е така - недей да съжаляваш. Явно така е трябвало да стане. Живот и здраве ще подкараш някое Субару някой ден. Тогава то може би ще е по-ново, по-здраво и по-мощно!!!
Поздрави, и влизай да си актуален ;)

Пон Май 28, 2012 9:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Hitmn направо ме просълзи какъв фен си! Като излезе 2013 новото Фори дизел с ЦВТ ще ти продам моя красавец глезен :good: :bow:

Пон Май 28, 2012 2:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 325
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
hitmn написа:
Най-накрая се прибрах ... Голямо обикаляне беше ... обиколих света направо :) ... България де :)

Само едно ми хареса ... но замина за 1 ден, докато му се обадя на човека да му потвърдя и той ми вика преди 5 мин го продадох. Ставаше въпрос за едно фори 2.5XT от Монтана. Беше уникално запазено :).

Знам кой го купи,при хубав човек е ;) Сега го търкаля из Бургас.

Съб Сеп 01, 2012 9:12 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
walker написа:
hitmn написа:

Знам кой го купи,при хубав човек е ;) Сега го търкаля из Бургас.

Радвам се ! Наистина беше запазено ...

Сря Сеп 05, 2012 5:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема