Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема
 Форестър дизел - проблем със съединител? 
Автор Съобщение

Постове: 56
Автомобил: Forester Diesel,STurbo,OUTBACKB14
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, от половин година се радвам на Фори Дизел. От месец обаче се появи луфт при натискане на педала на съединителя в най-долно положение, особено когато е натисната и спирачката. Чуват се две изпуквания и се усеща хлабина в педала. Съединителя си функционира без забележки, както и спирачката. Минах през един сервиз в страната, казаха ми, че са срещали подобен проблем, но никога не са го ремонтирали и може би е нормално...
Как е при вас колеги?

Сря Май 27, 2009 11:51 am
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Здравей колега!
Аз също съм с фори дизел, вече му навъртях 12000 и нямам такъв проблем. Странното е че проблема не са го отстранили гаранционно.
Да те питам на какви километри ти е форито и в кой сервиз ходи?
Поздрави!

Сря Май 27, 2009 1:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 56
Автомобил: Forester Diesel,STurbo,OUTBACKB14
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Киломертите са около 8к, сервиза е Габрово, минавах на път. Хората бяха много отзивчиви, изгубиха си 40мин. да я гледат. Това са го срещали и при други коли, но не са го ремонтирали. Предложиха ми да я ремонтират гаранционно, но работата била за повече от ден. Естествено, аз имах други планове...и особено ако това се счита за нормално, не бих си губил времето.

Сря Май 27, 2009 1:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Автомобил: Forester4EAT Forester2D Legacy2D
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте. Форестър дизел, 9 месеца, 20хил.км. Нямам оплаквания от работата на съединителя, освен това, че е доста тежък и започва да ме дразни при задръствания. При натискане на съединител и спирачка при лек наклон нагоре се чуват припуквания и педала омеква малко. Обяснявам си го с опит да се включи системата за задържане на наклон. Големия въртящ момент товари съединителя и ако не е предвиден сериозен запас (дизаин и материали) ще се наблюдава ускорено износване ( Гаранцията?!?).Обезпокоени собственици на различни модели с дизелов мотор съобщават за износени съединители на много малко километри (пет случая в Румъния). Има случай на износен съединител на 10000км в Швеция. Съединител/маховик се произвежда от Sachs, Германия - производител с добра репутация и много опит като доставчик. Интересни коментари и конкретни данни има на http://subaruoutback.org/forums/showthr ... adid=20633

Чет Ное 19, 2009 7:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 80
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей,

за Форестерите Дизел това е нормално поне за повечето , има пукане и малко по мек се чувства педала в долно положение, не се притеснявай имаме два служебни дизела 14 000 км , 21 000 км , и на двата го усещам подобно.

Така че давай смело напред :smt023

Сря Ное 25, 2009 11:28 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1
Автомобил: Forester D
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте. Карам Форестер Дизел от Декември 2008г. В момента съм на 39000 к и нямам никакви забележки към съединителя. Като взех колата се рових доста из форумите и някой беше споменал за специфичен мирис на феродо като го претовариш повечко. Няколко дни по късно се убедих сам в това. Имах глупоста да тръгна по пътя за старата хижа на Семково :o. Беше края на Януари и хората го ползват като ски писта. Не 4е не знаех направих се на луд. Естествено след около 30тина метра се окопах в една дупка и напред назад и... замириса на феродо. Както и да е отидох до най близката хижа /на някакъв университет беше/ дадоха ми една лопата изкопах около гумите хвърлих няколко клона отдолу и излязох без проблеми. Следващите 2 дни си поливах покупката и глупоста с вино. До момента нямам никакви забележки по колата. Ако я караш нормално /по инструкциите/ без да я натискаш по светофарите в градски условия колата гори 6.6/100, на 3000 рпм/мин или 160 км/ч - 8.4 л. На магистрала Пловдив-София на Cruise с 190 км/ч направи разход 11.2. На 35000 започна да ми премигва индикацията на ръчната спирачка. Долях 100тина гр. спирачна течност и спря да мига. На 37000 ми светна филтъра за твърди частици. Мощноста на колата падна малко усеща се като си на дълъг път. Бях в Велинград, прибрах се в Бургас заведох я в сервиза за има няма половин час го почистиха и колата пей отновво. Лизингова е и не я жаля въобще. Стриктен съм откъм масла, консумативи, гориво. Откакто я имам зареждам само от РОМ Петрол. Имам познат в лабораторията в Бургас и той ми дава сводка за качеството на горивото. Много мога да пиша за тия машини, фен съм от 15 години карам само Субару и никога не съм съжалявал за избора си. В момента имам и една Импреза /бензинка/ която същто карам с удоволствие, но нафтата е невероятна. Пожелавам на всички да имат възможноста да си я позволят.
 1

Нед Май 02, 2010 2:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1
Автомобил: SUBARU&VOLKSWAGEN
Нов фен
Отговори с цитат
Markov написа:
Здравейте. Форестър дизел, 9 месеца, 20хил.км. Нямам оплаквания от работата на съединителя, освен това, че е доста тежък и започва да ме дразни при задръствания. При натискане на съединител и спирачка при лек наклон нагоре се чуват припуквания и педала омеква малко. Обяснявам си го с опит да се включи системата за задържане на наклон. Големия въртящ момент товари съединителя и ако не е предвиден сериозен запас (дизаин и материали) ще се наблюдава ускорено износване ( Гаранцията?!?).Обезпокоени собственици на различни модели с дизелов мотор съобщават за износени съединители на много малко километри (пет случая в Румъния). Има случай на износен съединител на 10000км в Швеция. Съединител/маховик се произвежда от Sachs, Германия - производител с добра репутация и много опит като доставчик. Интересни коментари и конкретни данни има на http://subaruoutback.org/forums/showthr ... adid=20633

Сря Юли 21, 2010 11:12 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Аутбеците са по потърпевши. Уж немска прецизност незнам си кво! Глупости абсолютни. Може ли пък и тия от Субару, коет по японско няма как да стане, да вземат да дадът на немци да им правят съединителите?? Тва си е чист саботаж от немска страна за мен! :smt067

Сря Юли 21, 2010 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4
Автомобил: Subaru Forester 2.0 BD 2011
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
По темата със съединителя искам да споделя нещо.
Форестър дизел, закупен 2011 вече е на 60 000км от, които може би 5 000км има навъртяни с лодка отзад. До Гърция, из България и тн.
Вчера като се прибирах отново от риболов бях сложил на круйза 110 км на 5-та скорост. Когато хвана един баир започна да се форсира и... симптоми на свършил съединител.
Нормално ли е да свърши съединителя на тези километри?

Пон Мар 25, 2013 9:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 88
Автомобил: Subaru Forester 2.0D XE
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
emilplamenovandreev написа:
...
Нормално ли е да свърши съединителя на тези километри?

ами както се казва, нормално то не е, но както се вижда тук и във форуми от други държави, явно се случва на дизелите.
Важното, според мен, е да потвърдиш проблема и да ти го отстранят гаранционно. Вече има линкове и не ми се търси пак, но мисля че имаше достатъчно такива случаи.

успех!

Нед Мар 31, 2013 3:25 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема